jessi74 pisze:Thorkatt pisze:bazarek Ogrzej się od stóp do głów
viewtopic.php?f=20&t=147830&p=9360977#p9360977Zaczynam nie ręczyć za swoje czyny
częsciowo dręczy mnie choróbsko, częściowo przygotowania do Kociego Balu 7 - Kocie psoty - z nową klasą

Koci Bal 7 - Kocie Psoty mozna zaliczyć już do bardzo udanych
Jestem naprawdę dumna z moich łobuziaków, spisali sie doskonale, każdy w swojej grupie działał doskonale - zebrali pochwały, sporo kociego jedzenia, dwa wory ręczników/ kocy itp. i mimo malutkich kwot na loterii , w cukierence, w sklepiku - 10 ,20, 50gr, 1 zł i małej ilosci dzieci na balu- ok. 70 ( bo klasy mamy niewielkie) - udało sie zebrać jeszcze na dwa wielkie wory porządnej karmy

+ doskonale sie wybawili, a moich 12 chłopaków i 5 dziewczynek wykazało sie wielką odpowiedzialnością.
Nie zapomniała też moja poprzednia klasa i przyszła pomóc( i to na przerwach) w przenoszeniu ciężkich stolików.
Same korzyści

a jeszcze jaką trudność językową mieliśmy, by naszej amerykańskiej native wytłumaczyć, że to jest Koci Bal

, bo bale dziciece to zna, ale kocie?
Atrakcje Kocie Balu:
Kilka faktów - czy koty naprawdę psocą?
Np. Mój kot to najlepszy magik, potrafi zniknąć w każdej szafce.
Mój kot czuje sie jak król- zajmuje najwygodniejszy fotel.
Mój kot to alpinista - wdrapuje sie najszybciej po wersalce.
Mój kot to czyścioch - kiedyś wykąpał się w moim mleku z płatkami.
Mój kot martwi się o nas - sprawdza czy nasze jedzenie jest dobre i świeże.
Mój kot to obrońca - broni nas przed groźnymi wróblami za oknem.
Mój kot sprawdza wytrzymałość mebli - chodzi po stole.
Mój kot to słynny muzyk - gra najpiekniej, gdy jest szczęśliwy.
Mój kot jest najgrzeczniejszy na świecie - kiedy śpi.
Konkursy: Kocie języczki czyli słówka kocie w jęz angielskim, Kotolotto, Poscig kotów za kłębkiem, Kocia paszczka, rysunkowy - dorysuj tu kotka,
Loteria fantowa, cukierenka "Kocie przysmaki", sklepik pod figlarnym kotkiem>