SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 11, 2012 18:35 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy!

JaEwka pisze:Zapomniałam napisać ze w schronisku jest kotka oddana po 12 latach :evil: z jakiego powodu a no jak zwykle alergia dziecka :evil:
Kotka jest tak zestresowana że raguje dużą agresją - miała zostać uśpiona jednak przenieśli ją z klatki na wybieg (w klatce nie można było absolutnie nic przy niej robić bo zaraz się na człowieka rzucała)
Kotkce pilnie potrzebny jest dom gdzie będzie miała swój pokoik aby mogła spokojnie dojść do siebie. Musi to być osoba która nie będzie się takiego kota bać. Chociaż podejrzewam że w domu może się zachowywać jak normalny kot - każdy po oddaniu do schroniska przecież różnie reaguje jeden depresją innny robi się agresywny.
Jak wrócę do domu to wstawie zdjęcia. Kotka ja kucnęłam podeszła do mnie ale była ciągle najerzona, prychała i syczała. Nie głaskałam jej bo nie wiedziałam jak zareaguje.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw paź 11, 2012 19:32 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt paź 12, 2012 10:31 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Słuchajcie. Razem z Edytą wpadłyśmy na pomyśł aby na FB utworzyć wątki tematyczne (tylko muszę się najpierw dowiedzieć jak to zrobić zeby to gdzieś cały czas wisiało)

Tamty to:
kot z fiv
kot z felv
koty niepełnosprawne typu kiwaczki, pieluchowe, niewidome itp
dlaczego mój kot załatwia się po za kuwetą - temat bardzo istotny gdyż wiele osób z takiego powodu oddaje kota do schroniska zamiast odkryć przyczynę i ją wyeliminować
trochę o podstawowych kocich chorobach typu kk, pp, itp.

Jeżeli ktoś będzie miał jeszcze jakis pomysł niech pisze. Ale same niestety tego nie zrobimy więc kto mógłby nam pomóc w pisaniu?? oczywiście odnośnie kotów z FELV czy niepełnosprawnych trzeba będzie się skontaktować z osobą która takiego kotka posiada i mogłabym na coś o opiece napisać.
Obrazek

JaEwka

Post » Pt paź 12, 2012 10:48 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka, no POŁAMAŃCE przecież jeszcze, je w sumie ciężko zakwalifikować do niepełnosprawnych, bo zazwyczaj po zabiegach odzyskują sprawność :)

też o tym myślałam, łatwiej by można przeszukiwać takie wątki. A może zczapić adminów i utworzyć podfora tematyczne na Kotach? :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pt paź 12, 2012 10:58 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

ja myślałam o czymś takim jak tam sa albumy ze zdjęciami to żeby były albumy z notatkami. Tam jest coś takiego jak notatki tylko nie wiem czy to jest to co ja myślę hehe
Obrazek

JaEwka

Post » Pt paź 12, 2012 11:39 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

aaa bo Ty o FB :D

a ja o forum myślę :mrgreen:
zakręcona ostatnio jestem na potęgę.

O to obczaję w wolnej chwili jak wygląda sprawa z tymi notatkami. Zdaje się, że tam można dowolnie długi tekst wkleić, opatrzyć jednym chyba zdjęciem i to sobie można wtedy dowolnie udostępniać. Ale czy da się to na stałe gdzieś przypiąć to tego nie wiem. Obczaję w wolnej chwili :)

ciekawa.swiata

Post » Pt paź 12, 2012 11:53 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

no tak to wiem że można zrobić - wtedy wystarczy album stworzyć nowy. Ale mi chodziło żeby właśnie notatki były tam gdzie zdjęcie czy coś. No ale jakby się nie dało to zrobimy z fotką

Na miau przecież są takie rzeczy w kocim abc więc po co następne :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt paź 12, 2012 12:38 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:ja myślałam o czymś takim jak tam sa albumy ze zdjęciami to żeby były albumy z notatkami. Tam jest coś takiego jak notatki tylko nie wiem czy to jest to co ja myślę hehe

Chyba to, co myślisz. Można zawsze stworzyć testową notkę i zobaczyć. ^^

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Pt paź 12, 2012 13:11 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Tak, na fb jest dział "notatki" ale nie da się tego tam podzielić w kategorie, tak jak robi się to z albumami.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pt paź 12, 2012 13:23 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Ja mam taki pomysł:

JaEwka pisze:kot z fiv
kot z felv
koty niepełnosprawne typu kiwaczki, pieluchowe, niewidome itp

Tutaj proponuję Wam utworzyć 3 albumy, w każdym z nich po fotce danego kota.
W opisie albumu napisać że FIV to nie dramat, w drugim że FELV to też nie dramat i w ostatnim że koty niepełnosprawne to też nie dramat.
W opisie każdej fotki umieścić opis kota, dane kontaktowe do osoby "dowodzącej" + link/odnośnik do większej ilości zdjęć.

Ewentualnie możecie po zrobieniu albumów utworzyć jedno wydarzenie, np. wyjątkowe koty ze schroniska , czy coś takiego i tak powklejać linki do albumów w treści i łądnie opisać te zwierzaki, a w wydarzeniu w postach każdego kota podoklejać z osobna i pisać co jakiś czas o danym kocie raz że w wydarzeniu, dwa pod jego zdjęciem, żeby kometarze fotki były opatrzone regulrnym info o kocie. Niestety każdy kot będzie miał tylko jedną fotkę, więc wtedy proponuję w komentarzu umieścić link np. Nowe fotki kota.

JaEwka pisze:dlaczego mój kot załatwia się po za kuwetą - temat bardzo istotny gdyż wiele osób z takiego powodu oddaje kota do schroniska zamiast odkryć przyczynę i ją wyeliminować
trochę o podstawowych kocich chorobach typu kk, pp, itp.

Tutaj proponuję zrobić notatkę. Opatrzyć ją jakąś sceną kuwetkową ;)
Bo nie wiem czy jest sens robić album... Moim zdaniem nie, ale to moje zdanie.

To taka moja sugestia.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt paź 12, 2012 13:28 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Jeżeli chodzi o kontakt to będzie podany mail wolontariacki. Wydarzenia nie będziemy robić bo to są taki notki informacyjne :) tam nie będzie kotów ze schroniska które są do adopcji z takimi schorzeniami tylko koty hm przykładowe :wink: np. Franka od Gibutkowej
Obrazek

JaEwka

Post » Pt paź 12, 2012 13:31 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Czy chcecie to robić pod profilem Wolontariusze Wrocław czy chcecie utworzyć nowy, który trafi także do ludzi spoza Wrocławia?
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pt paź 12, 2012 13:36 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

koniec końców Wolontariusze Wrocław ma już mnóstwo fanów w całej Polsce, więc chyba nie ma sensu robić nowego i znów zbierać ludzi od nowa jak tu już mamy ponad tysiąc i liczba ciągle rośnie...

P.S. widzę, że do tych notatek można dodawać znaczniki, to można oznaczyć w notatce np. Wolontariuszy Wrocław i wszystkie organizacje z którymi wymieniamy lajki np. Ekostraż itd. w ten sposób to dotrze do największej liczby osób.

Myślę, że te notatki można potraktować jak artykuły na naszej stronie, co jakiś czas zamieszczać jakiś nie tylko o chorobach, ale z zakresu behawiorystyki, opieki, żywienia itd.

Notatki można subskrybować z każdego profilu, więc jeśli będziemy pisać ciekawie, to w końcu pewnie dorobimy się jakiegoś stałego grona subskrybentów :)
Ostatnio edytowano Pt paź 12, 2012 13:45 przez ciekawa.swiata, łącznie edytowano 1 raz

ciekawa.swiata

Post » Pt paź 12, 2012 13:43 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

żadnego nowego profilu - chcę właśnie zrobić to na wolontariuszach żeby rozbudować naszą stronę i przyciągnąć więcej osób :D

aaa mam jeszcze pytanie - co dostał tysięczny fan w prezencie?? Zgłosił się w ogóle??
Obrazek

JaEwka

Post » Pt paź 12, 2012 13:47 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

no właśnie nikt się chyba nie zgłosił w końcu, a teraz ustalenie kto był tysięczny będzie niemal niemożliwe (trzeba się cofnąć o 286 osób z listy lajkowiczów, jakoś czarno to widzę)

ciekawa.swiata

[poprzednia][następna]