Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 14:05 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Malutka już w garażu. Nie spodziewałam się, że tak bardzo ją to ucieszy. Od razu pobiegła przywitać się ze Staruszką i swoim braciszkiem. Po chwili bawiła się w najlepsze z Maleńtasem buszując w trawie. Chętnie je i to mnie cieszy :) Zbliża się jesień więc wszystkie kociuchy dostają już beta glukan z jedzonkiem. Oby zdrówko im dopisywało :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie sie 26, 2012 14:06 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Zapraszam na bazarek, który powstał dzięki MB&Ofelia, dziękujemy :1luvu:
viewtopic.php?f=20&t=145507
Obrazek

nelka83

Post » Nie sie 26, 2012 15:46 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

I jeszcze jeden bazarundo :wink:
viewtopic.php?f=20&t=145511
Obrazek

nelka83

Post » Czw wrz 06, 2012 13:01 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Kurcze, mam taki kocioł i w pracy i w domu, że nie wiem w co ręce włożyć :|
Tak z grubsza: u nas wszystko dobrze, nikt nie choruje, maluchy rosną i nikt ich nie chce :(
Szwędacz już raczej nie przyjdzie, nadal nikt go nie widział :cry:

Jak tylko będę miała choć chwilę to napiszę coś więcej i wstawię jakieś nowe fotki.
Obrazek

nelka83

Post » Czw wrz 06, 2012 13:09 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Już myślałam, że wszystko ok, aż doczytałam o maluchach i o Szwędaczu...
Domki, zgłaszajcie się!
Szwędaczu, gdzie jesteś?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro wrz 19, 2012 10:26 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Czuję, że już nigdy nie zobaczę tego fajnego szaraczka - Szwędacza :( Ech...

Ktoś podrzucił na garaże kolejnego malucha - czarno biały kocurek. Jest mniejszy od białasów, myślę, że ma góra 2 miesiące. Dostał ksywę Terrorysta/Gizmo. Terrorysta ponieważ jak je to wszystkie koty siedzą naokoło i patrzą, jeśli się któryś zbliży zostanie dotkliwie podrapany i pogryziony :| . A Gizmo bo ma pyszczek tak śmieszny, że jak tylko go zobaczyłam to przypomniał mi się film z gremlinami :D ot takie skojarzenie. Zrobię mu zdjęcia do ogłoszeń i tu też wstawię. Muszę go odrobaczyć bo brzuchol ma pękaty. Kurcze, modlę się o domki bo nie podołam takiej ilości kotów :(
Obrazek

nelka83

Post » Śro wrz 19, 2012 10:30 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Szkoda Szwędacza...
A maluch na pewno szybko znajdzie dom - ludzie lubią maleńtasy :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pon paź 08, 2012 11:09 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Nadal cisza :( Żadnych zapytań...
Wszystkie kociuchy czują się dobrze, tydzień temu odrobaczyłam calusie towarzystwo :ok:
Postawiłam im kuwetkę ze żwirkiem i ku mojemu zdziwieniu wszystkie wiedziały do czego ona służy. A co najlepsze - małe czarne, dzikowate też tam zostawia swoje potrzeby 8O
Po wypłacie kupię styropian i zrobię z pomocą TŻta jakąś budkę, którą postawię w garażu. U nas strasznie zimno, zwłaszcza nocami dlatego w garażu niedługo ruszy sezon grzewczy, głównie ze względu na koty :D . Sąsiedzi się śmieją, że za dobrze mają te koty... odpowiadam im, że dobrze miałyby gdyby znalazły swój dom i swojego człowieka. Dziwni ludzie... :|
Nie mogę zrzucić fotek z telefonu. Jutro spróbuję pokombinować i wstawić na wątek.
Obrazek

nelka83

Post » Pon paź 08, 2012 19:30 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Hejka. Ty nie możesz wrzucić fotek z telefonu, a ja nie mogę otworzyć plików na nowym komputerze (nie dość że się zadłużyłam, żeby go kupić, to jeszcze mi maszyneria robi numery, niby jest zainstalowany windows, a jakby go nie było, wrrr).
Ja się muszę pochwalić, że przygotowuję się do ciachnięcia kotki spod pracy (Szaraczka chyba jest kotką, a nie kotem, w każdym razie troje podglądaczy nie wypatrzyło klejnotów pod ogonem). Na szczęście mogę liczyć na wsparcie dobrych duszyczek w kwestii przechowania po zabiegu, bo byłoby nieciekawie (kicia musiałaby po zabiegu odsiedzieć swoje w schronisku, a to raczej nie najlepszy pomysł). Tremę mam straszną, ale klamka zapadła, karteczka z TOZ-u w torebce, opracowuję plan łapanki.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 09, 2012 8:14 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

No to teraz będziesz częściej na miau choćby :wink: Tylko sprzęt mógłby być bardziej przyjazny :twisted:
Cieszę się, że Szaraczka zostanie wycięta i ma gdzie się zatrzymać po zabiegu :) Tylko żeby się nie okazało, że jednak to chłopiec tak jak to było z Młodym[*] - miał takie malusie jajeczka, że do samego zabiegu (brzuszek był już ogolony nawet) wszyscy myśleli, że to kotka :oops: U Ciebie pewnie pożyczają klatki łapki co znacznie usprawnia łapanie. Ja natomiast mogę liczyć tylko na swoje ręce i refleks :| Jestem dobrej myśli i nie stresuj się, będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Czw paź 11, 2012 16:49 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Obiecane zdjęcia :)

Koteczka, ta która była na leczeniu w piwnicy. Urosła, już nie jest taka "koścista". Spokojna i poukładana, taka poważna dama :) Wołam na nią Słoneczko :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terrorysta :wink: Kocurek, przybłąkał się nie wiadomo skąd. Strasznie był zarobaczony, ale po ostatnim odrobaczaniu nie ma już nic brzydkiego w koopce. Na moje oko ma około 3 miesiące, może troszkę mniej.
ObrazekObrazekObrazek

Czarnuszek :kotek:
Obrazek

Małe Czarne :kotek: . Kocurek, mniej więcej w wieku Słoneczna. Dzikowaty troszkę, ale nie zwiewa tak jak jego siostra. Dał się złapać na odrobaczanie dopyszczne 8O
Obrazek

Tu widać Czarnuszka, Staruszkę, Małe Czarne i jego siostrę.
Obrazek

Słoneczko i Małe Czarne
Obrazek

Nowa chata :D Chwilowo kartonowa, ale będzie styropianowa.
ObrazekObrazek
Obrazek

nelka83

Post » Czw paź 11, 2012 16:58 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Aron z Kitą - okupacja materaca, który miał być wybawieniem dla pleców mojego taty :D
Obrazek

Na wątku Bazyliszkowej czytałam, że Dyzio czepił się firanki i tak jakoś mi się skojarzyło...
Proszę patrzeć i podziwiać - dzieło Kity, kochanego kotecka :twisted:
tadam :twisted:
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Czw paź 11, 2012 17:42 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Efektowna fotka :mrgreen:
Raczej nie pokażę jej Dyziowi. Skutki jego zabawy nie były aż takie. :lol:

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 11, 2012 18:15 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Zazdroszczę grzecznych kociambrów, mi się taki niestety nie trafił :evil:

Nie, nie, nie pokazuj Dyziowi tej fotki bo jeszcze chłopak na złą drogę zejdzie :D Jedna taka Kita już chyba wystarczy :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Pon paź 22, 2012 8:17 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Dziewczyny, znacie może jakiś sposób żeby kociambry nie zostawiały urobku tam gdzie nie powinny?
Garażowy sąsiad się skarży, że pod jego drzwiami do garażu ciągle znajduje kupki :roll: Oczywiście dowodów na to, że to "moje" koty nie ma, ale nie chciałam się z nim kłócić :| Sama widziałam jak robią do kuwetki, która stoi w garażu i codziennie ją czyszczę. Ale muszę coś z tym zrobić ponieważ on nie jest zbyt miły dla kotów - dopóki nic nie robią to mu nie przeszkadzają.

Może coś mi poradzicie co z tym fantem zrobić...
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]