Szczęśliwie zakocona - dzień zero s. 55

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 08, 2012 19:36 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

dalia pisze:może tu coś znajdziesz

http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html

To strona Damorka i Blue. Damork jest genialny w zabezpieczeniach. Robił u mnie balkon. Napisz może pw do niego?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon paź 08, 2012 19:52 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Aaaach, Dalio, niezmiernie Ci dziękuję! Pamiętałam, że kiedyś czytałam świetną stronę o zabezpieczeniach i nijak nie mogłam sobie przypomnieć ani odtworzyć jaka strona to była. A to kocia stronka :D Zaraz skontaktuję się z Damorkiem :mrgreen:

znalazłam na forum coś takiego jeszcze: http://www.rolety.zalmal.com.pl/moskitiery-specjalne
Jak sądzicie? siatka 10x10 będzie ok?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Od: Wto lip 31, 2012 13:23

Post » Czw paź 11, 2012 15:34 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Siedzę sobie w pracy, czas mi się dłuży przeokropnie, zwłaszcza, że jutro (!!) wybieram się z wizytą do pewnych futrzastych klusek... :D
Pytanie do osób, które mają koty rasowe: czy często spotykacie się z reakcjami ze strony otoczenia typu "po co rasowy, nie lepiej wziąć ze schroniska?" Jak reagujecie?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Czw paź 11, 2012 16:21 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Ja juz nie reaguje po prostu-czesc ludzi stara sie narzucac swoje zdanie innym i tak maja. Ja jestme bardzo asertywna-wola ze schroniska- tez fajnie, ale nikogo nie bede pytac ,czy moge miec rasowego kotka o okreslonych cechach takiego jak sobie wymarzylam.

Najlatwiejsza odpowiedz-takiego wymarzylam. Kropka :mrgreen:Pozycz od kogos aparat i foc te kluski-pozielenialam z zazdrosci i rob notatki,bo oczekuje dlugiej relacji,co ktory maluch zdzialal :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw paź 11, 2012 16:40 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Będę fociła komórką, ona i tak robi lepsze zdjęcia niż aparat, który miałam dopóki mi nie ukradli :P
Ale na żadną sensowną relację nie licz, pewnie kompletnie zgłupieję jak je zobaczę i do żadnych notatek nie będę zdolna :lol:

Co do pytania "po co rasowy?", pada ono także z ust osób, które nigdy nie przejawiały chęci narzucania swojego zdania ani mnie ani w ogóle nikomu. A tu nagle wszyscy "ale dlaczego nie wezmiesz jakiegos biednego kotka ze schroniska?". Zaczynam się czuć z tym dziwnie :?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Czw paź 11, 2012 16:44 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Basia_Blue pisze:Będę fociła komórką, ona i tak robi lepsze zdjęcia niż aparat, który miałam dopóki mi nie ukradli :P
Ale na żadną sensowną relację nie licz, pewnie kompletnie zgłupieję jak je zobaczę i do żadnych notatek nie będę zdolna :lol:

Co do pytania "po co rasowy?", pada ono także z ust osób, które nigdy nie przejawiały chęci narzucania swojego zdania ani mnie ani w ogóle nikomu. A tu nagle wszyscy "ale dlaczego nie wezmiesz jakiegos biednego kotka ze schroniska?". Zaczynam się czuć z tym dziwnie :?

jeśli nie narzucają swojego zdania to na pewno z troski o finanse :twisted:
ja zawsze odpowiadałam - dawali to brałam :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw paź 11, 2012 17:00 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Taaak, kwestia finansowa też się przewija w dalszym ciągu tych wypowiedzi :|
Naprawdę, chwilami zaczynam się czuć pustym, złym człowiekiem, który skupia się na wyglądzie zamiast na samym kocie, nie wspominając już o ratowaniu go od smutnego losu. :x
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Czw paź 11, 2012 17:56 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Wet za wet-doradz im,by wzieli ze schroniska skoro proponuja to Tobie,a Ty masz taki kaprys i juz :kotek:

Dlaczego masz sie czuc dziwnie.
Poczytalam o rasach kocich.miaukunki podobaly mi sie ,ale balam sie ,ze sobie z nimi nie poradze ,a ragdolki jako lagodne kotki uznalam ,ze dam rade-i jest jak jest-ragdolla Gucia weci i nie tylko sie boja, a Rys i Smakusia sa do rany przyloz.

W otoczeniu glownie slysze zachwyty,jakie sa piekne z nich koty. A bezdomniaczki dokarmiam i juz.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Czw paź 11, 2012 18:22 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Phy, mam same dachówki i co? :twisted: No. :mrgreen:
A o rasowym se marzę, będę mieć, i co? :twisted: No. :mrgreen: :lol:

Basia, ale wykluczasz jakąś fajną dachóweczkę na towarzyszkę, czy ewentualnie wchodzi w grę? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw paź 11, 2012 18:55 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Jestem kompletnie zakochana w miaukunach w tej chwili :1luvu: :1luvu: A na przyszłość nie wykluczam, może jak kiedyś uznam, że dałąbym radę to zaryzykuję jakiegoś bidaka ze schroniska - na razie (poza zakochaniem w miaukunach) po prostu nie czuję się na siłach zaczynać zakocenie od kota po przejściach. Dużo bezpieczniej się będę czuła wiedząc, że kociak, którego biorę został wychowany z miłością i wszelką możliwą troską :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Czw paź 11, 2012 19:02 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Ale ja nie mam na myśli ze schroniska, może być z DT. :lol:

A miaukunki są cudowne, na pewno będę mieć, oczywiście będzie to szylkretka! :twisted: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw paź 11, 2012 21:07 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

z DT też może być, czemu nie? (przynajmniej teraz tak myślę, może jak już raz zacznę od miaukuna to na tej rasie się skończy :D )
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

Post » Pt paź 12, 2012 5:49 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

Basia_Blue pisze:z DT też może być, czemu nie? (przynajmniej teraz tak myślę, może jak już raz zacznę od miaukuna to na tej rasie się skończy :D )

bardzo prawdopodobne, ale pocieszę, że czasami koty tej rasy też potrzebują dt
ja mam je bardzo często (choć szczęśliwie coraz rzadziej)
obecnie mam takiego
Obrazek
fajny niespełna 2 letni kocurek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt paź 12, 2012 20:41 Re: przyszła zakocona się wita i prosi o rady:)

:?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII??????????????????????????????????????

Nadawaj wszystko co pamietasz i dawaj fotki :lol: :wink:

anulka111

Post » Sob paź 13, 2012 23:48 Przyszła zakocona: WIELKIE OCZEKIWANIE

Moja relacja z wizyty u kociaków Marii D jest w jej wątku i myślę, że nie ma sensu pisać jej ponownie :P
Za to ponieważ w tymże wątku zostało mi udzielone pozwolenie za zakochanie się w jednym z kociąt :ryk: Niniejszym rozpoczyna się WIELKIE OCZEKIWANIE :mrgreen: :mrgreen: Nie jestem jeszcze pewna na KOGO :lol: Jeden z maluchów wpadł mi podczas tej wizyty w oko bardziej niż inne, ale jeszcze brak mi ostatecznej pewności. Poczekam sobie spokojnie na kolejną wizytę (albo i dwie, a co!), chomiki zrobią się nieco bardziej kumate, będzie można z nimi nawiązać jakiś większy kontakt, będą może nawet same jakoś na mnie reagowały i wtedy się zobaczy.
Czy miesięczny kociak jest już w stanie wybrać sobie człowieka, czy to jednak może nastąpić dopiero później?
ObrazekObrazekObrazek

Basia_Blue

[poprzednia][następna]