» Pon paź 22, 2012 18:02
Re: Pomagamy w opłaceniu badań, operacji *Fundusz Onkologicz
Cześć wszystkim,
dziękuję Broszce za zaproszenie. chciałabym w tym poście poprosić o wsparcie dla Kluseczki. Kluseczka jest pod moją opieką od 11 października. Myślę, że dzięki ruru i innym dziewczynom z łódzkiego schroniska i Kotyliona (jeśli mogę użyć takiego uogólnienia) trafiła do mnie w ostatniej chwili. Do schronu przyjechał grubiutki zadbany kotek a ja odebrałam szkielecik obciągnięty skórą, z prawdopodobną grzybicą, świerzbem, mega łysinami po uczuleniu na pchły - a przede wszystkim z nowotworem wątroby czemu towarzyszy dodatkowo paskudne stłuszczenie. nowotwór jest prawdopodobnie niezłośliwy ( wg oceny dr Marcińskiego i dr Jagielskiego)- za 2 tyg. ponowna wizyta u dr Jagielskiego, powtórka badań i decyzja czy przeprowadzamy operację wycięcia tego paskudztwa (jeśli jest niezłośliwe i nie dało przerzutów) czy też (jeszcze?) nie. dotychczasowe koszty diagnostyki i leczenia są już bardzo wysokie więc każda złotówka przyda się by w dalszym ciągu leczyć koteczkę i dać jej szansę na nowe życie. zwłaszcza, że Kluseczka chce żyć i dokonała w mojej ocenie wielkiego postępu - 13.10. ważyła 2,5 kg a dziś już całe 3. apetyt jest, energia również powraca - gorąco wierzę, że się uda. jedyną chyba dla niej barierą powrotu do zdrowia może być bariera finansowa. stąd moja prośba o wsparcie dla Kluseczki - wyślę Broszce wszystkie potrzebne dokumenty więc będzie mogła wstawić je na wątek bym nie była gołosłowna.
proszę też o dzielenie się doświadczeniem w leczeniu nowotworów tego typu oraz, przede wszystkim o wielkie kciuki za Malucha.
Sie warten auf mich am Ende der Nacht...Don Vito - 25.10.2010r.; Helmucik - 05.10.2011r.; Stefan - 28.09.2012r.; Fryc Frycunio - 05.10.2015 r.....