Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 29, 2012 20:05 Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Witam serdecznie. Za zgodą hodowcy szukamy domku adopcyjnego dla naszej 5 letniej kremowej koteczki. Dziewczynka jest bardzo ładną, dużą, zadbaną i pięknie ofutrzoną kotką. Kocha i uwielbia ludzi, a także być w centrum uwagi ale niestety nie toleruje innych kotów, jest nieszczęśliwa w ich towarzystwie i nie potrafi odnaleźć się w naszym stadzie. W związku z tym szukamy dla niej kochającego a także odpowiedzialnego domku bez innych zwierząt. Najlepiej gdyby trafiła do domku osoby spędzającej dużo czasu w domu (na emeryturze czy też pracującej w domu), do kogoś u kogo byłaby rozpieszczanym oczkiem w głowie. W razie pytań oraz chęci uzyskania zdjęć bardzo proszę o kontakt na pw.

Akacjaa

Od: Pon maja 09, 2011 18:03

Post » Nie wrz 30, 2012 14:32 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Może jakieś zdjęcie koteczki wkleisz i podasz nazwę miejscowości. Czy koteczka jest wysterylizowana?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon paź 01, 2012 18:50 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Mieszkamy w Chrzanowie a więc blisko od nas do Krakowa i Katowic. Koteczka jest oczywiście wykastrowana, posiada rodowód oraz aktualną książeczkę zdrowia. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to prześlę bardzo chętnie zdjęcia na maila.
Obrazek

Akacjaa

Post » Pon paź 01, 2012 21:02 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Ale piękna :lol: Zrób jej ogłoszeń jak najwięcej w necie i może wydarzenie na fb. Czy próbowałaś felivaya? Są też krople Bacha - skuteczne. Może warto jeszcze podjąć próbę zsocjalizowania jej ze stadem. A porada behawiorysty, również warto.Trzymam :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto paź 02, 2012 18:02 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Niestety nic nie działa :( Ale liczę, ze uda się jej znaleźć odpowiedzialnych, a przede wszystkim kochających opiekunów, bo dziewczynka jest na prawdę bardzo nieszczęśliwa. Tylko czasami zapomina o swoich smutkach ale to bardzo rzadko. Jeszcze dzisiejszy portrecik,
Obrazek

Akacjaa

Post » Wto paź 02, 2012 19:00 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Nie potrafię odnaleźć opcji wysyłania PM.

Jestem z woj. śląskiego, rozglądamy się z mężem za maine coonem do adopcji.

Szkoda, ze kotka nie toleruje innych kotów...
My nie posiadamy własnego kota, ale mieszkamy w domu na wsi, z ogrodem, w spokojnej okolicy, razem z moimi rodzicami i siostrą (my mamy mieszkanko na piętrze, siostra pokój obok nas, rodzice na parterze) i oni posiadają 2 kotki i młodego kocurka.
Czasem któraś kotka zawita do nas, ale nie często, natomiast kocurek pojawia się u nas na piętrze, bo przychodzi do pokoju siostry.
Maine Coon to moje marzenie, bardzo chętnie bym zaadoptowała takiego kotka.

Śliczna jest.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Wto paź 02, 2012 21:56 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Ja też marzę o MCO, ale mam 4 urwisy więc odpadam :mrgreen: A jest naprawdę wyjątkowo piękna :1luvu:
Zrób jej wydarzenie na fb i podeślij link, rozreklamujemy ślicznotę :lol: wizytę przedadopcyjną uda się zorganizować i transport też. Nie wyobrażam żeby nie sprawdzić domku.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro paź 03, 2012 8:07 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Zrobię jej za jakiś czas wydarzenie na FB. Na razie czekam, czy ktoś odpowiedni przez forum lub zaprzyjaźnionych hodowców się znajdzie :D Akacja jest wyjątkową koteczką :D

Akacjaa

Post » Czw paź 04, 2012 20:15 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Nadal trzymamy kciuki za dobry domek dla Akacji. Jest niesamowicie kontaktowym i towarzyskim kotem, uwielbia mizianie, przytulanie, spanie razem w łóżku. Myślę, ze ewentualnie mogłaby zamieszkać u osoby, która ma już jednego kota ale raczej kocurka o spokojnym, łagodnym i niedominujacym charakterze. Preferowanym przez nas domkiem są jednak osoby nieposiadajace zwierząt. Jeszcze słoneczne zdjęcia niuni z przełomu sierpnia i września :D
Obrazek
Obrazek

Akacjaa

Post » Wto paź 09, 2012 17:56 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Dostałam PM, ale nie kontaktowałam się zgodnie z prośba, bo stwierdziliśmy, że nasz dom jednak nie jest odpowiedni dla kotki.
Od 6 dni mieszka z nami Red, kocurek MCO 'emeryt' z hodowli, żył tam w pokaźnym stadku i chce się zakolegować z naszymi kociarami a one samolubne są - prychają, syczą, buczą... Mam nadzieję, że kiedyś się dogadają. Ale Red cierpliwy jest, Akacja mogłaby nie czuć się u nas komfortowo.

Trzymam kciuki za dobry dom dla Akacji !

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Śro paź 10, 2012 15:29 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

być może będę miała kogos kto chciałby adoptowac akacje :) :ok:
dam znac:)
Buziaki, enka z Baśką :)
Obrazek

enkaomenka

Od: Sob sty 08, 2011 11:28

Post » Śro paź 10, 2012 19:25 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Asim, cieszę się, ze znaleźliście kocurka dla siebie, trzymam kciuki za jak najszybszą aklimatyzację :kotek:
enkaomenka byłoby wspaniale, gdyby udało się znaleźć super opiekunów dla kremowej księżniczki :D

Akacjaa

Post » Wto sty 01, 2013 18:34 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

niestety ponieważ ludzie są durni, mój wyszukany dom nieaktualny... może lepiej.. przynajmniej kici nie miesza się w głowie :(
Buziaki, enka z Baśką :)
Obrazek

enkaomenka

Od: Sob sty 08, 2011 11:28

Post » Wto sty 01, 2013 19:25 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Umieśćcie koteczkę na forum mainecoonowym http://www.miaukunowo.eu/viewforum.php?f=62 może znajdzie tam dom. pozdrawiam

Rajani

Od: Pon paź 06, 2008 18:27

Post » Wto sty 01, 2013 19:40 Re: Kremowa dziewczynka MCO szuka domku adopcyjnego

Witam!
Jestem tu nowa i budzi się we mnie kocia natura.
Chciałabym się zapytać czy kremowa dziewczynka jest jeszcze do adopcji i na jakich zasadach?

krysiaczek73

Od: Wto sty 01, 2013 19:36

[następna]