Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 12:04 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Moim kotom kupowałam 1 puszkę (tak na próbę)-chyba kurczak z tunczykiem, nie pamiętam dokładnie.
Konsystencja dość podobna do power of nature, granatapet czy animonda carny- czyli pasztet grubo zmielony.
Kociaste zjadły ze smakiem. Ale oni prawie wszystko jedzą.
W najbliższym czasie planuje zrobić zamówienie właśnie w ekozwierzaku (bo tam mają fajne karmy suche, a mi sie konczą) i na pewno zamówię też mokre jedzenie tej firmy.

Właśnie szukam sklepu gdzie są karmy które dotąd kupowałam w animalcare ale po ostatnich przebojach więcej tam nic nie kupię :evil:
Trafiłam na ekozwierzak i ponieważ mają parę z tych karm to właśnie będę składać pierwsze zamówienie. Kupowałaś już u nich?
Wszystkie karmy które oglądałam mają napisane ze są na magazynie i tak się zastanawiam czy rzeczywiście?
Jaką suchą kupujesz?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto paź 09, 2012 12:11 Re: Broszka & Company

Tak, kupowałam i nie miałam żadnych problemów.
Wszystkie towary były dostępne (zgodnie z informacją na stronie), a ja jestem wyjątkowo upierdliwa (zamawiam pojedyńcze smaki mokrego jedzenia różnych firm).
Płaciłam im z góry i nawet nie rejestrowałam się w tym sklepie. Towar dostałam chyba po 2-3 dniach od złożenia zamówienia.
Wybór mają bardzo fajny :wink:

Edit: z nowości (w sensie, ze jeszcze nigdy ich nie kupowałam)planuję kupić suche firmy WildCat: Etosha, Karoo albo Ceetah. Jeszcze trochę poczytam o nich. I pewnie Power of nature, bo wydaje mi się, ze jest bardzo w porządku.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 09, 2012 12:46 Re: Broszka & Company

Etoshe Wildcata polecam, moje futra jedzą dość chętnie a zwykle te lepsze suche bezzbożówki z dużą zawartością mięsą są dla nich niejadalne np PoN :mrgreen:
Natomiast irytuje cena :strach: :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 09, 2012 12:52 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Etoshe Wildcata polecam, moje futra jedzą dość chętnie a zwykle te lepsze suche bezzbożówki z dużą zawartością mięsą są dla nich niejadalne np PoN :mrgreen:

Broszka - już jedna koteczka z tych czterech bezdomniaczków będzie miała nowy domek. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Cieszę się bardzo. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto paź 09, 2012 12:57 Re: Broszka & Company

Jasia pisze:Broszka - już jedna koteczka z tych czterech bezdomniaczków będzie miała nowy domek. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Cieszę się bardzo. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Super :ok:

edit. poprawiłam cytat
Ostatnio edytowano Wto paź 09, 2012 13:19 przez Broszka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 09, 2012 13:03 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Broszka - już jedna koteczka z tych czterech bezdomniaczków będzie miała nowy domek. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Cieszę się bardzo. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Super :ok:
Ta cała czarna, ale oswojone . Została ta druga też cała czarna, pingwinek to kocurek.Natomiast ten
biały w łatki bure to jeszcze nie wiadomo. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto paź 09, 2012 13:29 Re: Broszka & Company

jasia0245 pisze:Broszka - już jedna koteczka z tych czterech bezdomniaczków będzie miała nowy domek. Cieszę się bardzo.

:ok: :ok: :ok:

Broszka pisze:Etoshe Wildcata polecam, moje futra jedzą dość chętnie a zwykle te lepsze suche bezzbożówki z dużą zawartością mięsą są dla nich niejadalne np PoN :mrgreen:

Ja na szczęście nie muszę się martwić tym, że kotom coś nie podpasuje. Jeżeli nawet zdarzyłoby się, że Fiodor czegoś nie będzie chciał to Maurycy ze smakiem zje WSZYSTKO :roll: On nawet suche Ziwipeak uwielbia.
PoN obaj jedzą chętnie :)

Co do ekozwierzaka- ja tylko raz robiłam tam zakupy i wszystko było w porzadku. Co w sumie nie znaczy, że zawsze tak jest :roll:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto paź 09, 2012 13:43 Re: Broszka & Company

Czarnulka już pojechała do nowego domku. Tu jeszcze ostatnie zdjęcie zrobione u mnie w domku.
Obrazek Podobna do Twojej Broszki.
Obrazek

jasia0245

Post » Wto paź 09, 2012 14:39 Re: Broszka & Company

A , właśnie - co u kociej Broszki? Poza faktem, że się jej remont wali na głowę :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto paź 09, 2012 17:29 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:A , właśnie - co u kociej Broszki? Poza faktem, że się jej remont wali na głowę :twisted:

Brosiakowi bardzo się podoba rozgardiasz i pakowanie :)
Wciąż przeszkadza, ładuje się gdzie nie trzeba i włazi pod nogi :twisted:
Tylko jak ona zniesie miesięczne odcięcie od kuchni? Żadnego podkradania i podjadania? :roll:
Oj, cieżko biedulce będzie :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 10, 2012 8:14 Re: Broszka & Company

No i ekipa nie zaczęła dzisiaj, podobno jeszcze dzień czy dwa będą kończyć poprzednią robotę - do nas wejdą pod koniec tygodnia lub od poniedziałku :evil:

jasia0245 pisze:Czarnulka już pojechała do nowego domku. Tu jeszcze ostatnie zdjęcie zrobione u mnie w domku.
Obrazek Podobna do Twojej Broszki.

Śliczna czarnulka i rzeczywiście podobna do Broszki :)

Revontulet pisze:Co do ekozwierzaka- ja tylko raz robiłam tam zakupy i wszystko było w porzadku. Co w sumie nie znaczy, że zawsze tak jest

Muszę przyznać że jestem w bardzo pozytywnym szoku: zrobiłam wczoraj zamówienie i już dzwonił kurier że zaraz przyjedzie paczka 8O
Chyba będę tam kupować :P Szkoda wprawdzie że nie mają żadnych programów rabatowych, ale ofertę mają fajną i np na ziwi peak ceny niższe niż w animalii już po odliczeniu rabatów :wink:
Wzięłam na próbę catz finefood, dam znać co koty na to :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 10, 2012 10:17 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
Revontulet pisze:Co do ekozwierzaka- ja tylko raz robiłam tam zakupy i wszystko było w porzadku. Co w sumie nie znaczy, że zawsze tak jest

Muszę przyznać że jestem w bardzo pozytywnym szoku: zrobiłam wczoraj zamówienie i już dzwonił kurier że zaraz przyjedzie paczka 8O
Chyba będę tam kupować :P Szkoda wprawdzie że nie mają żadnych programów rabatowych, ale ofertę mają fajną i np na ziwi peak ceny niższe niż w animalii już po odliczeniu rabatów :wink:
Wzięłam na próbę catz finefood, dam znać co koty na to :)

O rety, no to nieźle. Ja jakoś pod koniec miesiąca będę tam robić zamówienie i mam nadzieję, że też tak sprawnie wszystko pójdzie.
I koniecznie daj znać czy catz finefood smakuje Twoim kotom :D
A zamawiałaś coś takiego: http://ekozwierzak.pl/Koty/Karmy-bez-zb ... -300g.html ?
Pierwszy raz to widzę i całkiem zachęcająco wygląda.

Nie znosze remontów, a zwłaszcza robotników. Nam w zeszłym roku pan glazurnik remontował łazienkę. Na początku wszystko było w porządku. Aż którego dnia poprosił o zaliczkę. Dostał ją i zniknął na ponad dwa tygodnie :twisted:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro paź 10, 2012 10:38 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:A zamawiałaś coś takiego: http://ekozwierzak.pl/Koty/Karmy-bez-zb ... -300g.html ?
Pierwszy raz to widzę i całkiem zachęcająco wygląda.

Wzięłam ale tą drugą z jelenia, bo karm w wołowiną jedzą trochę a z dziczyzną mniej. Wprawdzie to samo mięso bez dodatków wit-min, ale jako karma uzupełniająca może podejdzie? Bo my nadal nie mamy dostępu do dobrego jakościowo mięsa...
Paczka już u mnie - myślałam że tak błyskawiczną dostawę tylko animalia realizuje, oczywiście pod warunkiem że zamawiam tylko to co mają na magazynie :wink:
Aha, bo to pewnie ma znaczenie że konta mamy w tym samym banku więc mój przelew wczoraj pojawił się na koncie ekozwierzak natychmiast :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 10, 2012 13:17 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
morelowa pisze:A , właśnie - co u kociej Broszki? Poza faktem, że się jej remont wali na głowę :twisted:

Tylko jak ona zniesie miesięczne odcięcie od kuchni? Żadnego podkradania i podjadania? :roll:

Mój rudzielec też bardzo czynnie bierze udzial w czynnościach domowych - wczoraj najpierw chcial skontrolować przyniesione grzyby (są nareszcie - cale wiaderko przynioslam :dance: ), a potem "pomagal" mi je na sznureczki nawlekać :twisted:
Dziś trochę spokojniej jest, bo przyszla ciotka zaszczepić towarzystwo :mrgreen: Zaraz biorę się za kolejne wiadro jablek i mam nadzieję, że nikt mi wskoczy do wiaderka z obierkami jak ostatnio :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro paź 10, 2012 13:50 Re: Broszka & Company

felin pisze:
Broszka pisze:

Mój rudzielec też bardzo czynnie bierze udzial w czynnościach domowych - wczoraj najpierw chcial skontrolować przyniesione grzyby (są nareszcie - cale wiaderko przynioslam :dance: ), a potem "pomagal" mi je na sznureczki nawlekać :twisted:
Dziś trochę spokojniej jest, bo przyszla ciotka zaszczepić towarzystwo :mrgreen: Zaraz biorę się za kolejne wiadro jablek i mam nadzieję, że nikt mi wskoczy do wiaderka z obierkami jak ostatnio :roll:

Gratuluję grzybobrania :ok:
I dzielnych pomagaczy :mrgreen:
Ja na razie odpuściłam jabłkom, choć mam jeszcze w planach parę słoików dwóch rodzajów chutneya. Niech panowie fachowcy zaczną w końcu remont to ogarnę kuchnię bo na razie jest zagracona rzeczami z opróżnianych pokoi.
Kilka pełnych taczek spadów po wichurach wywiozłam na kompost a na drzewach wciąż jeszcze pełno wisi :strach: Mam nadzieję że w weekend pogoda pozwoli na zerwanie i zniesienie do piwnicy bo zaczynają się już nocne przymrozki :|

Aha, gdybym nagle zamilkła to będzie znaczyło że nie mam netu - przyłącze zostało w remontowanym pokoju i nie wiem jak długo będzie działać kiedy panowie fachowcy tam wejdą z robotą :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]