Czterej Muszkieterowie - Aster po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 24, 2012 18:00 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Aster to histeryk, zawsze to wiedziałam. Ale że aż taki 8O
Kryształów brak, pH ok, pojedyncze leukocyty. Więc nie ma powodu do przytykania się. Na razie nie ma antybiotyku, dostał przeciwzapalne + urinovet, za tydzień kontrola. Przy okazji zrobiliśmy krew, wszystko ok, tylko lekko obniżone leukocyty, co zdaniem pani doktor wskazuje na wcześniejszą walkę organizmu ze stanem zapalnym. Zostałam pochwalona za czyszczenie ząbków :)
Kot cały dzień w klinice przespał, aż pani doktor sprawdzała, czy mu nic nie jest. 8O Ale on tak ma, śpi całymi dniami.
Oczywiście Asterek wrócił osikany po kokardę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon wrz 24, 2012 18:35 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

No - z nerwów tak ma. Przypilnuj pH a nie powinien się zatkać. I musi pić.
Trzymam :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon wrz 24, 2012 18:44 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

mahob pisze:No - z nerwów tak ma. Przypilnuj pH a nie powinien się zatkać. I musi pić.
Trzymam :ok:

Pić pije, pH ma w normie, 6,5. Żadnych szczawianów ani struwitów.
Ot, wrażliwiec, psia kostka. :evil:
Obrazek

miszelina

Post » Pon wrz 24, 2012 20:35 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

:lol: :oops:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie paź 07, 2012 7:28 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Aster mnie zadziwia: dzisiaj w nocy obudziłam sie i patrzę, a tu obok mnie leży cos białego. Dotknęłam leciutko, zaczął mruczeć. Aster! Zaczęłam go leciutko głaskać, a on się wygina, pokazuje brzuszek, przewraca z boczku na boczek. I cały czas mruczy. Jak usunęłam rękę, podczołgał się, strzelił mi baranka w brodę i domagał się dalszych karesów. 8O
Jeszcze długo go głaskałam, aż ponownie zapadłam w sen. I tak spaliśmy do rana.
Rano przyszłi jeszcze Feluś i Kikurek; Drabuś za to leżał przy łóżku jako dywanik :lol:
Obrazek

miszelina

Post » Nie paź 07, 2012 10:22 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Kochane kocurki :1luvu: :)

mahob

Post » Nie paź 07, 2012 11:43 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

:D :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon paź 08, 2012 12:49 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Dzisiaj na kontrolne badania pojechał Drabiczek. Na szczęście nie musiał zostawać u weta, bo rano wyprodukował co potrzeba. Całą drogę lamentował straszliwie. Po pobraniu krwi dostał kabanosik i to go troszkę uspokoiło. Ząbki ok, tylko trochę kamienia. Uszka czyściutkie :)
Wyniki odbiorę po południu, mam nadzieję, że będzie ok, bo koty znowu zostają z petsitterem.

EDIT: Drabiczek w porządku :)
Obrazek

miszelina

Post » Wto paź 09, 2012 19:38 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Chłopaki znowu zostali z petsitterką, mam nadzieję, że będzie ok, znaczy, że nie będą sprawiać kłopotów :wink:
Bo w to, że petsitterka zobaczy Asterka, nie wierzę :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Post » Śro paź 10, 2012 11:56 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

miszelina pisze:Chłopaki znowu zostali z petsitterką, mam nadzieję, że będzie ok, znaczy, że nie będą sprawiać kłopotów :wink:
Bo w to, że petsitterka zobaczy Asterka, nie wierzę :mrgreen:

a jak długo z nią będą?
U mie tak po 24h mieszkania z kotami Pisanka wychodzi do nowego człowieka :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro paź 10, 2012 15:06 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Wracam w niedzielę, więc tylko jeszcze trzy dni :)
Obrazek

miszelina

Post » Czw paź 11, 2012 6:50 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Udanego wyjazdu :ok:

mahob

Post » Sob paź 13, 2012 19:06 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Wróciliśmy dzień wcześniej, bo kolana ( i pogoda też) wysiadły. Muszkieterowie powitali nas stęsknieni, nawet Aster się nie chował.
A petsitter nie widział go ani razu, ale też go nie szukał, jako że wiadomym jest, że "Aster to żyjątko, co żyje sobie obok" :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Post » Pon paź 15, 2012 9:20 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Dzisiaj na badania kontrolne pojechali ciemni Muszkieterowie, znaczy Felicjan i Kikur. Oczywiście nie obyło się bez porannych protestów konającego z głodu Drabcia "gdzie jest śniadanie????".
Felicjan grzecznie współpracował, oddał próbkę w domu, więc po pobraniu krwi mógł wrócić ze mną. Przy okazji pani wet oczyściła mu gruczoły przy odbycie i oglądnęła ząbki - te są ok.
Kikur musiał zostać. Nie dał się rano przekonać do kuwety :( Niestety ma lekki stan zapalny dziąseł, będziemy leczyć.
Edit: wyniki badań wszystkich Muszkieterów są w porządku. Tylko ten lekki stan zapalny dziąseł u Kikura, ale to przeleczymy dentiseptem.
Obrazek

miszelina

Post » Wto paź 16, 2012 8:26 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

To fajnie, że chłopaki zdrowe :) Z dząsłami pewnie szybko się uporacie :ok:

mahob

[poprzednia][następna]