Kiciunia z bezwładną łapką ma już nowy kochający domek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 18:33 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

ewik85 pisze:Jejku ja też się tak cieszę, oby przez noc pani się nie rozmyśliła...

Byłam u innego weta i zrobił Kici zdjęcie i potwierdził diagnozę, że Kicia ma zerwany nerw i na 99 % nogi nie da sie wyleczyć :( tak więc nowa właścicelka zdecyduje sama czy amputować jej łapkę czy zostawić. Biedna malutka - dziś ją wykompałam znowu bo narobiła sobie na ogonek :kotek:

Dzięki za wsparcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ewik mam dla Kici mały tunelik dla zabawy, moje kotki już za duże ale takie dzieciaki mogą się w nim bawić. Mam też bardzo dobry szampon dla kotków. Mogę go troszkę odlać dla Twoich kotków bo nie zdążę go wykorzystać. Puśkę w tym myłam, wiesz taki najlepszy. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt paź 05, 2012 19:04 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

Ojej no ja też mam u siebie tunel ale moja Tequilla go uwielbia - jeśli Pani niepotrzebny to mogę odkupić :) a szamponik mam specjalny dla kotków. Siedzę teraz z Kicią i zaczyna mnie podgryzać:) osowoiła się już malutka :ryk:

ewik85

Od: Śro kwi 18, 2012 7:50

Post » Pt paź 05, 2012 19:44 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

ewik85 pisze:Ojej no ja też mam u siebie tunel ale moja Tequilla go uwielbia - jeśli Pani niepotrzebny to mogę odkupić :) a szamponik mam specjalny dla kotków. Siedzę teraz z Kicią i zaczyna mnie podgryzać:) osowoiła się już malutka :ryk:

Ewik to dla niej prezencik ten tunelik. Ja go dostałam ale mojr się nie bawią, bo nie zmieszczą się albo nie chcą wchodzić. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob paź 06, 2012 18:21 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

Właśnie przed chwilką wyszli Państwo i zabrali Kicię :cry: Cieszę się, ale już za nią tęsknie... przywiązałam się do niej, ale jestem pewna że Kicia będzie miała dobrze. Pan i pani zakochali się Kici i wogóle im chora nóżka nie przeszkadza :) boją się tylko czy Kicia się zaklimatyzuje bo mają pieska, ale on jest łagodny i lubi koty. Prosiłam w razie czego, żeby mi kicię oddali jeśli coś pójdzie nie tak i żeby do schroniska nie trafiła. Będe z nimi w kontakcie :D

ewik85

Post » Sob paź 06, 2012 18:34 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

ewik85 pisze:Właśnie przed chwilką wyszli Państwo i zabrali Kicię :cry: Cieszę się, ale już za nią tęsknie... przywiązałam się do niej, ale jestem pewna że Kicia będzie miała dobrze. Pan i pani zakochali się Kici i wogóle im chora nóżka nie przeszkadza :) boją się tylko czy Kicia się zaklimatyzuje bo mają pieska, ale on jest łagodny i lubi koty. Prosiłam w razie czego, żeby mi kicię oddali jeśli coś pójdzie nie tak i żeby do schroniska nie trafiła. Będe z nimi w kontakcie :D

Ewcia cieszę się bardzo. :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob paź 06, 2012 18:52 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

Pani Jasiu zaraz napiszę do tego pana czy nie chciał by parki kotków z parkingu i jak odpisze to dam znać :D

ewik85

Post » Sob paź 06, 2012 18:54 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

ewik85 pisze:Pani Jasiu zaraz napiszę do tego pana czy nie chciał by parki kotków z parkingu i jak odpisze to dam znać :D

OK. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: będę czekać.
Obrazek

jasia0245

Post » Nie paź 07, 2012 8:31 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

Banerek chyba już niepotrzebny bo kicia znalazła domek :ok: :ok: :ok:

Napisz Ewik85 kiedy uznasz że koteczka ma już na pewno dom i zmień wtedy tytuł wątku :ok:
edit. właśnie udało się przywrócić banerek.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie paź 07, 2012 8:43 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

Broszka pisze:Banerek chyba już niepotrzebny bo kicia znalazła domek :ok: :ok: :ok:

Napisz Ewik85 kiedy uznasz że koteczka ma już na pewno dom i zmień wtedy tytuł wątku :ok:
edit. właśnie udało się przywrócić banerek.

Też chciałabym aby ten domek był już na zawsze małej Kici. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon paź 08, 2012 11:16 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

Dzwoniłam dziś do właścicielki Kiciuni i wszystko jest na dobrej drodze :) Kiciunia co prawda zaznacza wszędzie teren ale z psem się tolerują, a właściciele są w niej zakochani :)

Dziś znaleźlismy w krzakach 2 kociaki kilku tygodniowe, które jeszcze za dobrze nie widzą i same nie jedzą :( matka obok rozjechana na ulicy :cry: Kociaki ciągle piszczą, zabraliśmy je do domu i próbowałam nakarmić strzykawką ale one nie za bardzo chcą jeść :( chyba bedziemy zmuszeni zawiesc je do schroniska bo oboje pracujemy i nie ma kto ich karmić :( a one bidule ciągle miauczą. Obawiam się tylko że w schronisku odrazu je uśpią ale pojedziemy się zapytać.

ewik85

Post » Pon paź 08, 2012 11:57 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

jak nie widzą to mają 10-14 dni. Biedne maleńtasy.Muszą być trzymane w cieple i karmione specjalnym mlekiem.Zmień tytuł,może jakiś DT podejmie się wychowania. Ślepy miot można uśpić u weta zg z prawem.To lepsze niż powolne umieranie w schronie z głodu,chłodu i chorób. Bo opieka nad dziećmi to pełny etat.W schronie nikt tego nie będzie robił bo czasu nie ma.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 08, 2012 12:07 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

No właśnie ja je teraz zostawiłam w domu i zamknęłam w łazience, tam jest ciepło, ale są same bidule :( Dzwonie po znajomych może uda mi się komuś oddać.

ewik85

Post » Pon paź 08, 2012 12:09 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

ewik85 pisze:No właśnie ja je teraz zostawiłam w domu i zamknęłam w łazience, tam jest ciepło, ale są same bidule :( Dzwonie po znajomych może uda mi się komuś oddać.

Powinny być w kartoniku, kontenerku w polarku i ew termoforek dołożony.Dobrze robi puchata zabawka za mamę do tulenia.Karmi się małym smoczkiem lub strzykawką. Powolutku i często.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 08, 2012 12:12 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

W ogóle ten tytuł trzeba zmienić!

Dla kociaków - jeśli jeszcze żyją w tej łazience - watek! Takie ciepło, jeśli to prawie ślepa , to chyba mało - potrzebuja dogrzewania, mamki, karmienia.. :(
Schronisko zabije od razu pewnie.
Co to znaczy - dobrze nie widzą? mają otwarte oczy? A jak mają - tym bardziej jak zabić? :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon paź 08, 2012 12:15 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu tymcz. - grozi jej uśpieni

włożyłam maluchy do transportera i podłożyłam kocyk :) kaloryfery grzeją więc mają cieplutko a tą zabawką to dobry pomysł

Kociaki mają oczka do połowy otwarte, a do pracy chodzić muszę, a wolałam je wziąść do siebie niż tam zostawić :( już zmieniam tytuł.

ewik85

[poprzednia][następna]