Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
kalair pisze:Proszę-śliczne chłopaczki-
imbirowekociaki pisze:kalair pisze:Proszę-śliczne chłopaczki-
Uzupelnienie - po wizycie w przychodni.
Weterynarz ocenil wiek: ok. 12 tyg, waga 1.1 kg (jeden kociak lzejszy o 40 g). Sa to dziewczynki!
Jedna drobna uwaga: nie chcialbym rozdzielac siostr.
I uwaga ZASADNICZA: sfinansuje szczepienia, 'oczipowanie' itd, ale nie na zasadzie "pieniadze chetnie wezme, bo kociaki trzeba zbadac, zaszczepic, itd". Zasada podobna, jaka stosuje z pewnym rodzajem panow (i pan tez): jest pan glodny i potrzebuje 10-20 zl? Nie ma sprawy, tu obok jest bar/kebab, wejdziemy tam, pan wskaze, co chcialby pan zjesc, ja zaplace (nie ma znaczenia 10-20 czy 40zl), a pan wezmie wybrany posilek.
Anda pisze:Piękne. Szukasz im domu? Ogłaszasz?
Olat pisze:Rude, młode kociczki z pewnością znajdą dom bez problemu.
Zmień tytuł wątku- napisz, że dziewczynki, ze rude i malutkie. Takie kotki są dosyć rzadkie i poszukiwane. I KONIECZNIE dopilnuj, żeby dziewczynki zostały wysterylizowane. Niestety, ludzie naobiecują, co chcesz, a potem różnie bywa. Takie koteczki często są poszukiwane przez rozmnażaczy.
Skąd jesteś?
imbirowekociaki pisze:
2.
Skoro sa poszukiwane, to dlaczego bezdusznie wrzucono te male kocziczki do ogrodu do zupelnie obcych (wrzucajacemu) ludzi, nie baczac na to, ze mozna zgotowac paskudny los bezbronnym zwierzakom?
3.
Sterylizacja. To jak to jest, weterynarz (czyli fachowiec) na pytanie o sterylizacje spowiedzial, za wczesnie, musza byc znacznie starsze, a dojrzalosc plciowa osiagaja w wieku 8-9 miesiecy. Dwa posty w tym watku sugeruja natychmiastowa sterylizacje?
4.
Notka dot. "co z tym rudym (kolorem)?
Jest popularne powiedzenie facet rozroznia 7-8 kolorow podstawowych. Niby jestem facetem, ale masc tych kocziczek ani zywo nie kojarzy mi sie z kolorem zwanym potocznie rudy - to kolor miodu, nie gryczanego, a raczej lipowego badz wielokwiatowego - tak mi sie wydaje. O kobiecie z takim umaszczeniem nie powiemy "ruda", a tylko starozlota blondynka.
Serdecznie pozdrawiam i dziekuje za wspierajace komentarze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: IrenaIka2 i 3 gości