Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 9:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

Alienor wiesz ,że ja myslałam o założeniu na forum takiego "perskiego przepisu prania" dla początkujących persirzy.
Nawet tytuł wymyśliałm "Persy-nie- jadowite",ale mi się nie chciało za bardzo ...
I teraz co najmniej raz w tygodniu nauczam:)
Mam za swoje!
Jak czesać, czym myć oczy...gdzie sierść wciąć coby się gówienko nie lepiło do niej...
Sam smak.
Dodaję też krótki opis suplementów na sierść.

Dużo wiedzy na tematy perskie jest na Planecie Persji, to forum persiarzy.Warto poczytać, mają fajnego i życzliwego admina, odzywa się zaraz po zadaniu pytania, normalnie nie wiem -on nosi neta w kieszeni???
Dużo się nauczyłam o pielęgnacji tam.

Tylko pierwszy pers jest trudny.Każdy następny to bułka z masłem.
U mnie perscy generują straszne kolejki do łazienki- rano siadają przed jej drzwiami w oczekiwaniu na mycie i czesanie ( Amelka czasem chce wejść bez kolejki i dostaje łapom od Fio albo Leosia), a ustawia się też zazdrosny jamnik , bo i jemu muszę umyć dzioba- byłby w rozpaczy gdybym odmówiła.Czasem zaszczyca nas Felek,ale on nie lubi czesania...mycia...w ogole nie lubi...

Prawdę mówiąc podstaw pielęgnacji nauczylam się sama.
No,ale ja w persy zainwestowałam, c'nie??
Mam zyski... :mrgreen:

Choć jak kupowałam ten angielski grzebień z metalu za 100 zł to mi coś w czaszkę podstukiwało.Zagłuszyłam.Jest pers, musi być grzebień!

ANIU: Lucek już w domu, pojechal wczoraj.
Nowa bieda jest tu viewtopic.php?f=13&t=146433&start=45 , na luckowym wątku.
Jak dla mnie to jest brytek, Duszek zadzwoni do mnie jutro z rana i powie o nim coś więcej.
I nie myśl,że Małż kotkinsowy nie protestował na kolejne koty!
Amelia miała być ostatnia (a jak siczkowała to mowił "a nie mówiłem...",tylko ona na niego wskakuje i go kofa a on jest sentymentalny Niemiec...).Z Leukotem sprawa od razu stała się jasna: Leoś jest tak mało adopcyjny,że po tygodniu zdecydowaliśmy,iż domu mu szukać nie będziemy.
Argument???
"Kochanie, ja zainwestuję w niego tyle kasy,że żal go wydawać" :mrgreen:
Się Małżysko pośmiało i zgodziło.
Leon ma na drugie imię OSTATNI!!!

Aaaa...gdybym była w Poznaniu to zostalabym wczoraj DT dla ratleka.A tak z konieczności wzięła koleżanka, pojechał do Wroclawia.
Napisała mi maila :"jest ochydny, jak to ratler...spałam z nim bo mu zimno było..."
Widzę przed nimi świetlana przyszłość...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt paź 05, 2012 10:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

No teoretycznie nie robi się operacji na jamie brzusznej ze sterylkami.
Ale jajeczność robi się przez centymetrowe otworki, więc moi weci robią razem.Nawet nie zakładaja kolnierzyków potem.Czeniuś tak miał,a u niego to było z usuwaniem zęba "niewyjściowego" połączone jeszcze.
Wet był na mnie nieco zły- bo się na tego zęba uparłam.Upór poskutkował adopcją.
Bo po co usuwać zdrowy ząb, który kota szpeci???

Jak by zobaczył wielkie, białe persidło w oknie na rynku w Buku to by zmienił zdanie skubaniec!!! :twisted:

Upatrzyłam sobie w necie cudny serwis do expresso w koty.
Boski jest.
Kupię chyba...

kotkins

Post » Pt paź 05, 2012 13:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

Miau zwariowało, czy po prostu Kotkins utrwala społeczeństwu swoje wypowiedzi?

Zapłaciła za szkolenie?!? Będzie miała okazję przyjechać i mi nawsadzać, tak?

Wiecie dlaczego nasze działania, jak do tej pory ( tfu tfu tfu ) były zwykle skuteczne? Bo nie mamy 20 podopiecznych tylko 2 - 3 maks. Bo zazwyczaj wpychamy je do siebie, albo bliskich ludzi, godnych zaufania. Bo pakujemy w nie morze kasy - przy pomocy krewnych i znajomych królika, którzy nam wierzą.

Ale nie ukrywam, ze mnie szlag powolny trafia, jak jest kasa, dobre dt, miejsce, wola walki..........i co i ZONK? Bo nikt no naprawdę nikt nie może podjechać i kota z ulicy zgarnąć. On zawiadomił i czuje się spełniony. ( do nikogo konkretnie nie piję tak sobie z doświadczeń różnych gadam).

Dlatego jestem zagorzałą przeciwniczką - Pomóżmy mu ! waszymi rękami. A jak coś nam się nie spodoba to wam nawsadzamy:-)

Ania - weź Pralinkę ( piszę o czekoladzie) w razie co se ogolisz i ucharakteryzujesz na burmę.........Tzom to wszystko można wmówić............;-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt paź 05, 2012 17:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

Tak się wypytuję, bo łikend się robi i mogę poczuć nieprzepartą ochotę TŻ-owych rodziców odwiedzić w Łodzi :mrgreen: Sosnowiec trochę daleko...
No ale to poważna decyzja jest, więc wolałabym nie wprowadzac do domu w otoczeniu awantury.
No i po zniknięciu Pompona Kawa zrobiła się taka przylepna i przymilna (a wcześniej się alienowała).

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt paź 05, 2012 17:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

koteczekanusi - nic się nie stresuj - mnie naprawdę najbardziej chodziło o to, że jakby był jakiś dom na stałe dla niej i o know-how: jak zadbać i gdzie ogłaszać, żeby uniknąć tysiąca głupich telefonów. Zwłaszcza że jak się kto nie orientuje w specyfice persiej to i przekazać tego nie będzie w stanie potencjalnemu domowi. Bo persy to inne som...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt paź 05, 2012 17:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

Nie zapłaciła bo te ciule zrobiły za 500 zł od 1.10 ,a Kotkins musi teraz oszczędzać i zaciskać...póki nie sprzeda samochodu mam dodatkowy kredyt i to spory:(
Jak nie obniżą ciule znowu do 300 to nie dam rady.
Do Warszawy i tak przyjadę, bo mam wprost nieprzepartą chęć wizytacji u Neigh (czy się dobrze opiekuję Jej Wysokością Personą sprawdzę np), muszę też KONIECZNIE poznać mamę mojego Leosia -Kasię z KŚ.
Ponadto muszę zobaczyć Maksia Kurę.
Ten to ma osobowość!

Najlepiej żeby wszystkie TŻ-ty i inne takie miały jakąś delegację np...biorę nalewkę, wino i co tam jeszcze...i JADĘ.
O - jeszcze jamnika mogę wziąść...albo lepiej nie...

Neigh powiedz czy Twoje potomstwo nazywa się tak samo jak Ty??Bo moje np. nie.
Pytam bo moje chce zapoznać Twoje na fejsbuku, a nie umie znaleźć.
Jest tym sfrustrowane wyraźnie, bo mu BARDZO żeńską część Twej progenitury zareklamowałam.
Co dziwne męski potomek inetresuje go jakby mniej.... :mrgreen:

Aniu, kot niebieski jest w Łodzi.Dziwnym trafem... :mrgreen:
Zróbmy tak: jak będę coś wiedziała do dam pw.
A dokoceniem się nie martw aż tak bardzo.
Fio i tak by Amkę najchętniej zabiła.
Powstrzymuje ją chyba tylko lenistwo...
I tak będa żyły razem ZAWSZE.
I co? I nic.
Po ponad roku ich bycia razem to mówię.

Alienor: a niech się martwią, doskonale!
A co -tylko ja mam nie spać po nocach i mieć wizje marznących w schronach persów, kiedy moje trzy sztuki śpią na mojej poduszce??I widzieć oczami duszy ich skrajne cierpienia??I siłą powstrzymywać się przed rzuceniem się do samochodu, przejechaniem przez pół Polski i RATOWANIEM???
Z rok się martwiłam o Leona w końcu wzięłam.
Czy to tylko ja mam wziąść wszystko o co się martwię, z kozą ze Sromowców Wyżnych włącznie?!?
Ania ładny ten niebieski,cooooo...???

kotkins

Post » Pt paź 05, 2012 18:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

kotkins pisze:Upatrzyłam sobie w necie cudny serwis do expresso w koty.
Boski jest.
Kupię chyba...

Pokaż! mam świra na kocie dekoracje - a jeszcze użytkowe...sam miód.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt paź 05, 2012 18:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

Fajny, już zerknęłam...

koteczekanusi

Post » Pt paź 05, 2012 19:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

A jak się linkuje z Allegro??Bo mnie nie wychodzi zrobienie skrótu...
Chyba kupię i obzdjęciuje...

kotkins

Post » Pt paź 05, 2012 19:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

kotkins pisze:A jak się linkuje z Allegro??Bo mnie nie wychodzi zrobienie skrótu...
Chyba kupię i obzdjęciuje...

kopiujesz z paska
pokazuj
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt paź 05, 2012 20:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

kotkins

Post » Pt paź 05, 2012 20:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

To lepiej cyknij fotki Amci i spółce i zamów sobie w punkcie, gdzie robi się zdjęcia na kubkach i koszulkach...

koteczekanusi

Post » Pt paź 05, 2012 21:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

A to wiem, ale ten mi się podoba:)

Ania, ja tak obejrzałam tego plaskacza w Łodzi.

Jest poprostu przesliczny.Klasyka gatunku.

I gdybym nie miała już trzech...czterech licząc na caly dom...i tej długiej żmijki jamniczej...

A co?Serwis się nie spodobał??? :mrgreen:

kotkins

Post » Pt paź 05, 2012 21:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

Ja bym nie kupiła. Ale oczywiście nie znaczy, że nie może zachwycać Ciebie :)

koteczekanusi

Post » Pt paź 05, 2012 21:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -perskie życie towarzys

Dobra,może mnie przekonacie i zaoszczędzę:)

Miał być inny.

Już mam dosyć tych serwisów w lawendy i róże.
A że kupiłam ekspres ciśnieniowy to potrzebuję filiżanek.

Jakby ktoś miał coś ładnego na myśli( nie musi byc w koty!) to nich pokaże.
Musi być zmywarkowy i na 6 ludzi...no ostatecznie na 4.

Ktoś ma pomysł??

kotkins

[poprzednia][następna]