PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 04, 2012 10:16 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Spoko, już się zorientowałam, że koty są tam zwierzętami drugiej kategorii. Niestety :(
I jeżeli coś ma trafić do kotów to musi być dostarczone bezpośrednio w Wasze ręce. Nikomu innemu niczego nie oddam :mrgreen:

Edit: byłam u kociąt, nie wiem czy to A2- nie orientuję sie w tych oznaczeniach.
Jezeli miałabym coś zawozić to i tak będę szukała kontaktu z wolontariuszami, którzy będą w sobotę na Paluchu, żeby na pewno rzeczy dostarczyć w odpowiednie ręcę. NIE ma takiej mozliwości, żebym rzeczy zostawiła komukolwiek i gdziekolwiek.
Pracuję w samym centrum (blisko rotundy) więc oczywiście mogę poduszki odebrać.
Ostatnio edytowano Czw paź 04, 2012 10:42 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw paź 04, 2012 10:19 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:Jagooda mieszka na Zoliborzu - mogę zapytać czy by nie odberała ew czy nie mozesz jej podrzucic.

Na Żoliborz mogę podrzucić

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw paź 04, 2012 10:24 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

enedue pisze:
bubula pisze:Mam złe wieści dotyczące persika. Wczoraj odszedł :(

ten pers co KejtGrejt miała go brać??? o cholera... :/

Cholera, jasna! Wiedziałam, że to tak się skończy. Po prostu wiedziałam. Od początku wiadome było, że ten kot nie jest zdrowy - 2,6 kg u persów to jest straszne wychudzenie, a co za tym idzie zazwyczaj wyniszczenie organizmu (Capri, którą miałam ostatnio na dt też tyle ważyła, więc nie mówcie mi, że ten kot wyglądał zdrowo)... Dziewczyny, proszę Was, jeśli uda Wam się złapać jeszcze jakiego kota w typie persa, koniecznie piszcie na pw, mogę podać nr telefonu, e-maila na przyszłość lub kontaktujcie się z PDT i pytajcie o mnie. Schron dla nich to jest pewna śmierć... Nie oddawajcie ich tam...

KejtGrejt

Od: Wto lis 29, 2011 12:07

Post » Czw paź 04, 2012 10:37 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Uwaga!
Potrzebna karma typu Renal
Do schroniska trafiła szylkretka Diuna z mocznicą.
Każdy, kto ma koty, wie, że te z mocznicą szczególnie muszą jeśc odpowiednią karmę.
Jak ktoś ma jakies saszetki, resztki, bo Wasz kot nie lubi, to chętnie przyjmiemy.
A może, ktoś mógłby zasponsorowac?
Lub wesprzeć taką karmą? Odpowiednia dieta może uratować lub przedłużyć życie kota.
Ogromnie prosimy!
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw paź 04, 2012 11:10 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Revontulet pisze:Pracuję w samym centrum (blisko rotundy) więc oczywiście mogę poduszki odebrać.

O puszki oczywiście mi chodziło :oops:

Naline, kiedyś dawno temu mailowałyśmy sobie o kaszlu mojego Maurycego (Krubens).
Przede wszystkim dziękuję za polecenie świetnej wetki :D
Po długim czasie w koncu udało się ustalić od czego ten kaszel. Maurycy ma astmę :( Ty jesteś z astmą doświadczona więc jak znajdziesz chwilkę zajrzyj na mój wątek, może jeszcze coś mi mądrego podpowiesz.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw paź 04, 2012 11:19 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Zgadza się, mieszkam na Żoliborzu i moge te podusie odebrać a pracuję obok Never, więc mogę jej je podrzucić.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Czw paź 04, 2012 11:20 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Revontulet,
Pamiętam jak najbardziej.
Wątek poczytam jak będę w domu, bo nie wypada wsiąknąć na godzinę w pracy.

A Renal nadal potrzebny.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw paź 04, 2012 11:28 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

smarti pisze:Mój DS zrobił akcję wśród znajomych w wyniku której są do odebrania 2 lub 3 120l. worki rzeczy i chyba 1 worek ścinków ( a może nawet już więcej się uzbierało) z Woli Mrokowskiej-to jest ok 10 km za Magdalenką jadąc trasą na Kraków.
Kto mógłby to odebrać?

przypominam się .
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw paź 04, 2012 11:41 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

smarti pisze:
smarti pisze:Mój DS zrobił akcję wśród znajomych w wyniku której są do odebrania 2 lub 3 120l. worki rzeczy i chyba 1 worek ścinków ( a może nawet już więcej się uzbierało) z Woli Mrokowskiej-to jest ok 10 km za Magdalenką jadąc trasą na Kraków.
Kto mógłby to odebrać?

przypominam się .

Smarti, będę jutro w Szczakach (to rzut beretem), ale będę autobusem, za to z silnym chłopem.
Czy jest możliwość, żeby ci państwo podrzucili mi worki?
Czego nie damy rady wziąć jutro, zostałoby do następnego razu w domku.
Niestety, w ten weekend nie będę miała możliwości podjechać na Paluch w godzinach, kiedy będą wolontariusze.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 04, 2012 11:47 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

ariel pisze:
smarti pisze:
Kto mógłby to odebrać?

przypominam się .

Smarti, będę jutro w Szczakach (to rzut beretem), ale będę autobusem, za to z silnym chłopem.
Czy jest możliwość, żeby ci państwo podrzucili mi worki?
Czego nie damy rady wziąć jutro, zostałoby do następnego razu w domku.
Niestety, w ten weekend nie będę miała możliwości podjechać na Paluch w godzinach, kiedy będą wolontariusze.

o, to powiedz w jakich godzinach tam będziesz to zaraz ich zapytam ( bo wiem że oni do 17-tej pracują).
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw paź 04, 2012 13:26 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Przed południem, niestety.
W sobotę będzie mama, ale ona jest kulawa i nic nie przeniesie :(. Musieliby podrzucić na samą działkę.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 04, 2012 14:22 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

naline pisze:Revontulet,
Pamiętam jak najbardziej.
Wątek poczytam jak będę w domu, bo nie wypada wsiąknąć na godzinę w pracy.

A Renal nadal potrzebny.

ja przywiozłam jakieś 2 tygodnie temu całe opakowanie karmy dla nerkowców ale nie wiem co Martyna z nim zrobiła :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw paź 04, 2012 14:48 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

!!!!
Mam bardzo wielką prośbę

Udało się załatwić poza Warszawą zakup 6 nowiutkich składanych klatek z metalowym dnem - klatki będą przeznaczone dla najmniejszych kociaków z A2 które siedzą w zasyfionych i dziurawych rzęchach w ktorych łapią pp.
Koszt jednej klatki to 65 zł.
Mam już sponsorów dwóch i prawie 1/2 trzeciej klatki - czy ktoś zechciałby dołączyć? Zasponsorować chociaż kawałek klatki.
Dzięki temu będzie można wyrzucić 6 z tych dotychczasowych, które są siedzibą pp i wszystkiego co najgorsze. Klatki są lekkie i błyskawicznie się je demontuje, dzięki czemu będzie mozna je na bieząco myć (nawet jeśli robiliby to wolontariusze raz na tydzień to lepsze to niż nic). Takie klatki zwiększą szanse na przeżycie najmniejszych kociąt!!!!

http://allegro.pl/klatka-metalowa-srebr ... 46608.html zdjęcie klatki.

ciągle aktualne!!!
Ostatnio edytowano Czw paź 04, 2012 16:15 przez Never, łącznie edytowano 1 raz

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw paź 04, 2012 15:22 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Never kupię jedną klatkę :)

rysiu

Od: Śro wrz 12, 2012 9:24

Post » Czw paź 04, 2012 15:56 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Też chcę kupić jedną klatkę tylko proszę wytłumaczyć mi jak krowie na rowie jak to zrobić :oops:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

[poprzednia][następna]