FFA Łódź 1353+284 - czarny stary [*] - s.105

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 30, 2012 13:31 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

Ale świetne wieści! Dobrze mówiłam, że najlepsza lecznica na świecie :D
A piękny Wiesław nie dość, że piękny, to jeszcze ma własnego psa 8O
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Nie wrz 30, 2012 23:39 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

Jola wreszcie podliczyła swoje akcje sterylizacyjne.
Od lipca do koca wrzesnia złapała 51 kotów, głównie sama, tylko na Dowborczyków łapałyśmy wspólnie. Łapanki były w tylu miejscach:
Podwórko na Złotej 10
Tuwima przy Przedzalnianej
Pomorska 41a
Pomorska 25
Tramwajowa
Elektrownia Tuwima 54
Wysoka 20
Róg Tuwima i wysokiej
Dowborczyków 28
Przedszkole (Wysoka 28/30)
Nawrot 91
Solna 3
Jola zlapala 51 kotow (19 kotek, 12 kocurow i 20 kociakow)! Z tego 19 trafilo do adopcji, 12 zostalo u Joli i czeka na adopcje. 20 kotow po sterylizacji zostalo wypuszczonych.
Wykorzystała 19 talonów miejskich, 5 sterylek zapłaciła Femka, 1 ja. Jola jest winna lecznicy za 6 sterylek.
Aniu, zapisz to do statystyki :D :D :D

W domu u Joli jest teraz 29 kotow: Rumcajs, Tofik, Ciciusia, Kropka, Niunia, Trojlapek i jego Mama, Filemon, Mikus, Murzyn, Kajtek, Piwniczek, Myszka, Mrusia, Misia, Nelcia, Lusia, Legusia, Buras, Desperat, Plamek, Wysoka oraz kociaki Aisza, Gacus, Tomcio, Romeo, Maly, Elektron i Anoda. Mam nadzieje, ze przynajmniej kociaki i te najbardziej miziaste koty uda cie wyadoptowac, bo taka ilosc kotow w domu jest nie do wytrzymania.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon paź 01, 2012 7:51 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

O matko Jola - ależ jesteś zakocona!
Współczuję i trzymam kciuki za adopcje.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon paź 01, 2012 8:19 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

CoolCaty pisze:O matko Jola - ależ jesteś zakocona!
Współczuję i trzymam kciuki za adopcje.

Aniu, ale to nie ja mam 29 kotów (ja mam tylko 12 :twisted: ) - to Jola Dworcowa. Oczywiście, martwi mnie to bardzo, ale adopcje stoją mimo ogłoszeń. A Jola musi wziąć jeszcze 2 koty - szylkretkę bez jednej łapki (bardzo źle chodzi,nie radzi sobie) i kotkę z Dworca bez oczka.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto paź 02, 2012 12:25 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

Zostałam skarcona za brak wiadomości o Kacperku wiec się poprawiam. Byłam z wizytą wczoraj, bida jeszcze straszna, ale w porównaniu z czwartkiem - rewelacja. Byc może jutro będę go mogła zabrać na tymczas do domu. Mój TŻ przyjął do wiadomości.
Tymczasem dokarmiam działkowe, które nie wiedzieć jak zrobiły się moje. Siostrzyczka Kacperka Lala zachowuje bezpieczną odległość dwóch metrów.Obrazek
Gutek, który kiedyś przebywal przez tydzień w mojej łazience i zachowywał się jak anioł - nawet antybiotyk brał z ręki - pozwala mi dojść na metr, potem szpula.Obrazek
Mam jeszcze dwie dziewczynki - mamusię maluchów ( też mnie nie lubi, no chyba, że daję jeść ) i kotkę która od tygodnia zamieszkała na mojej działce. Nie wiem, czy ktoś ją wyrzucił, czy się zgubiła. Jest domowa. Ale koteczki dziś nie były uprzejme pozować.
Właśnie się dowiedziałam, że Kacperek do końca tygodnia będzie w lecznicy. A już się nastawiłam :(
Ostatnio edytowano Wto paź 02, 2012 14:53 przez hikora, łącznie edytowano 1 raz
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie

hikora

Post » Wto paź 02, 2012 12:30 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

Aniu, Aniu!
dopisz proszę:
- 3 kotki z ul. Wschodniej 59 (na talon, na naszym sprzęcie) - p. Basia G.
- 3 kocury z ul. Wschodniej 59 (na talon, na naszym sprzęcie) - p. Basia G.

... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro paź 03, 2012 12:22 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

Czytam i zatyka mnie z wrażenia - dziewczyny, :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :king: :king: :king: :king:

Nadrobię, słowo daję.

Pani Łucja pojechała do Tuszyna. Wróciła z ośmioma ( :!: :!: :!:) kotami na ciachnięcie. Cztery na talony, cztery w Seidlu - talonowa "nie ma mocy przerobowych", Anki - jakoś mają :1luvu: :1luvu:
Zostały tam chyba trzy koty - ciężarna, nie dała się złapać, i prawdopodobnie dwie matki karmiące, czyli gdzieś są kociaki... P.Łucja jedzie tam za kilka dni.

Dziś lub jutro do nieocenionych Ań trafią jeszcze dwa moje tymczasiiki - Mruczuś z EC4, zupełnie tymczasowo obecnie u Lucynki - jednak oczko trzeba usunąć, i malutka Sobótka trójłapka - trzeba tę łapkę do końca amputować, malutka ciągle ją uraża...

Kilka dni obserwacji i badanie moczu czeka Pysię - koty zaczęły ją gnębić, Pysia sika po kątach - stres albo choroba..

I ciągle próbujemy ratować nerkowca Iwana Bezzębnego - starego kota z krańcówki, karmionego przez Lucynkę. Od kilu miesięcy jest u niej w domu, zabrała go, bo schudł mocno, trochę się ustabilizował, a teraz znów źle... Kciuki mu bardzo potrzebne...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro paź 03, 2012 12:24 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

trzymam :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro paź 03, 2012 13:03 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

witaj Aniu!
bardzo nam już brakowało Twoich wpisów!
zdrowiej szybciutko!
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Śro paź 03, 2012 23:19 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

ewa_mrau pisze:witaj Aniu!
bardzo nam już brakowało Twoich wpisów!
zdrowiej szybciutko!
... mry!

Oj, brakowało! Przede wszystkim samej Ani brakuje, cały czas! Zdrowiej Aneczko!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw paź 04, 2012 6:25 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

Prośba od nas o zabrania Kacperka na zdjęcie RTG. Musimy mieć pewność, że z klatką piersiową jest ok.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw paź 04, 2012 7:09 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

przyjade wczesnym popołudniem. Brak kontenerka nie bedzie problemem? Czytałam o tekturowych a pewnie nie bede jechac z domu

hikora

Post » Czw paź 04, 2012 9:03 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

niestety, wg moich bardzo niefachowych obserwacji, Zgierska jest kotna..(a miała być tylko raz w roku, co się wydarzyło już w tym) i jak wiecie b. cwana jest.. do łapki nie chce; ale może jakieś sztuczki pomogą, których nie znam.. jeżeli to możliwe, bardzo proszę o pomoc w złapaniu Zgierskiej, jednorazową (pomoc), bo tylko ona mi tu została...

:oops: ewa_mrau proszę o pomoc.. czy to możliwe? sorry, że "imiennie", nie mam pomysłu, jak gówniarę złapać (mam talony i ustalone terminy na sterylkę, doniosę/odniosę, żeby tylko do łapki/transporterka wlazła..)
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw paź 04, 2012 9:57 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

Aniu, Aniu!
dopisz proszę:
- 3 kotki- ul. Dowborczyków 28 - Jola Dworcowa, jolabuk5, ewa_mrau
- 6 kocurów- ul. Dowborczyków 28 - Jola Dworcowa, jolabuk5, ewa_mrau

1 kotka w Perełce (za kassę)
2 kotki, 4 kocury w Tropie (czekamy na talony, ale nie wiadomo czy będą)
2 kocurki podrostki w Futrzaku (za kassę)
... w Tropie lecę już za 9 zabiegów
... mry!

ewa_mrau

Post » Czw paź 04, 2012 10:28 Re: FFA Łódź 1353+284 - pogryziona, oskórowana - drastyczne

jolabuk5 pisze:Jola z Ewą uwijały[...]

w poniedziałek, 1.10 Jola Dworcowa złapała na tym podwórku jeszcze jednego, ostatniego, kota - kotkę
pojechała do Perełki na ciachnięcie
jolabuk5 pisze:edit: Ewa kazała dopisać[...]to jest parka - chłopczyk i dziewczynka.

... dwa chłopaki to są

z ul. Dowborczyków 28 zabrałyśmy 3 kocurki (wycięte)
- 1 pręgowany, domowy, ok. roczny wylądował w dt. u p. Ewy na ul. Wschodniej
- 2 podrostki czarno-lekkodymno-lekkorudawe czekają jeszcze na zabranie z Futrzka
nie bardzo mamy gdzie je upchnąć!
może ktoś nam pomoże?
u jolibuk jest 12 kotów!
a u mnie - 17!

... mry!

ewa_mrau

[poprzednia][następna]