za późno go znaleźliśmy.... :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 02, 2012 22:00 za późno go znaleźliśmy.... :(

Wiem że to pisanie moje nic nie zmieni ale może będzie mi łatwiej gdy to z siebie wyrzuce.... W sobote byliśmy na weselu znajomych, bawiliśmy się fajnie az do momentu kiedy okazało sie że za budynkiem weselnym na chodniku siedzi kot... a raczej cos co kotem kiedyś było. Szkielet kota obciągnięty burą sierścią.....Beż namysłu wzieliśmy kociaka do domu, Ulokowaliśmy w ciepłym pomieszczeniu ,daliśmy wode i odrobine jedzenia... napił sie ale jeść nie chciał, W niedzielę z samego rana pojechalismy do weta czując ze nic sie nie da zrobić.... Okazało sie że kocurek miał bardzo zaawansowaną mocznicę ponad 1200 mocznika i 76 kreatyniny....anemia... wycieńczenie... agonia... podjeliśmy decyzje o ulżeniu mu w cierpieniu.... bylismy do końca, głaskałam go po łepku i mówiłam do niego.... niby pomogliśmy, bo umierałby jeszcze kilka dni na zimnie, z głodu wycieńczenia... ale ciągle mysle o tym ze ten kociak siedzial na chodniku w dzielnicy mieszkalnej. Dookoła były domy, to nie było jakies odludzie, gdyby ktos wczesniej zwrócił na niego uwagę, zawiózł do weta.... może....tak strasznie mi żal... przez te krótka chwile był czyims kotem. był naszym kotem... nawet imie mu dałam... Ślubek... tak mi strasznie cieżko cholera jasna... tak cięzko
Ślubku... bedę o Tobie pamietała...
Obrazek

Gama

Od: Wto gru 05, 2006 20:55

Post » Wto paź 02, 2012 22:03 Re: za późno go znaleźliśmy.... :(

Dobrze, że był kochany chociaż przez kilka chwil swojego smutnego życia [*]
małe biedactwo. Inne nawet tego nie dostają.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 02, 2012 22:04 Re: za późno go znaleźliśmy.... :(

Dobrze, że chociaż na koniec tej ziemskiej drogi ktoś go pokochał, przytulił... Utulił do snu...
Brykaj kotku, szczęśliwy!

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro paź 03, 2012 18:02 Re: za późno go znaleźliśmy.... :(

Dziękuję Wam, dziękuję...
Obrazek

Gama

Post » Śro paź 03, 2012 18:18 Re: za późno go znaleźliśmy.... :(

[*]
dziękuję, Gama.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro paź 03, 2012 18:24 Re: za późno go znaleźliśmy.... :(

Gama - mogę jedynie sobie wyobrazić co czujesz. bardzo Ci współczuję i jednocześnie dziękuję, że masz serce i sumienie. śmierć boli. ale bezsensowna śmierć boli chyba jeszcze bardziej a do tego może wywołać jeszcze większą złość i rozgoryczenie brakiem jakiejś elementarnej sprawiedliwości. wszak był prawdopodobnie niczyj - cierpiał z tego powodu a dodatkowo trapiła go okrutna choroba i ludzka nieczułość. przynajmniej ja mam takie odczucia złości i żalu czytając o Ślubku. pewnie trochę dlatego, że choroba nerek zabrała mojego Helmuta rok temu - wciąż boli. mam nadzieję, że nie dasz się zdołować - dzięki Tobie już nie cierpi. zrobiłaś dla niego prawdopodobnie więcej niż ktokolwiek. chciałbym by był to dla Ciebie chociaż cień pocieszenia, gdy czas będzie leczył ranę.
Sie warten auf mich am Ende der Nacht...Don Vito - 25.10.2010r.; Helmucik - 05.10.2011r.; Stefan - 28.09.2012r.; Fryc Frycunio - 05.10.2015 r.....

Ivarova

Od: Pon paź 01, 2012 7:27

Post » Śro paź 03, 2012 21:08 Re: za późno go znaleźliśmy.... :(

Ja wiem że czas leczy rany wiem kochani.... tylko że dotychczas odprowadzałam do brzegu tęczowego mostu zwierzaki które byly z nami przez lata całe.Nawet jeżeli znalezione w stanie opłakanym zawsze udawało nam się je uratować i były z nami kilka, kilkanascie lat.A kiedy coś się działo walczyliśmy o nie do samego końca, wykorzystując wszystkie szanse. Ślubek nie miał danej żadnej szansy i to chyba boli mnie najbardziej. Gdyby kilka miesięcy wczesniej to może... też się pocieszam że przynajmniej mogłam go głaskać kiedy zasypiał, że nie był sam... bo przecież w takiej chwili nikt nie powinien być sam. Dziekuję Wam , dziekuję z całego serca.
Obrazek

Gama

Post » Czw paź 04, 2012 0:50 Re: za późno go znaleźliśmy.... :(

Gama, bardzo mocno przytulam....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09