ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pon paź 01, 2012 19:39 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

ewexoxo pisze:Jak się ogląda ślepaczki to trudno uwierzyć że one nie widzą. Są świetne!

Oj tak a teraz co wyprawiają u mnie z reklamówką szok 8O :ryk: ale mam światło za słabe żeby je nagrać .... Człowiek nie potrafi tak się odnaleźć w takiej chorobie ,tak potrafi cieszyć się życiem tylko zwierze.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon paź 01, 2012 20:05 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

lidka02 pisze:
ewexoxo pisze:Jak się ogląda ślepaczki to trudno uwierzyć że one nie widzą. Są świetne!

Oj tak a teraz co wyprawiają u mnie z reklamówką szok 8O :ryk: ale mam światło za słabe żeby je nagrać .... Człowiek nie potrafi tak się odnaleźć w takiej chorobie ,tak potrafi cieszyć się życiem tylko zwierze.

To jest chyba ten plus zwierzęcego świata - nie analizują, nie roztrząsają tak jak my. Przystosowują sie do tego co mają - czasem lepiej, czasem gorzej... I chyba dlatego (mam wrażenie) że niejednokrotnie łatwiej jest uszczęśliwić zwierzęniż człowieka.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon paź 01, 2012 20:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Chwilke mnie nie było... chyba też co nieco mnie ominęło... więc zapytam wprost - czy są jakies konkretne ustalenia odnosnie wątku, finansów, itp.?
czy ślepaczki mają jakiś swój "kącik" na FB? może to by był dobry pomysł, choć temat jest ciężki - o tym wszyscy wiemy, bo adopcja każdego niepełnosprawnego kota nie jest łatwa.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto paź 02, 2012 9:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Pt paź 05, 2012 9:23 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Witam i podnoszę nasze kociny :mrgreen:

lidka02

Post » Pt paź 05, 2012 10:49 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

lidka02 pisze:http://slajdzik.pl/slajd/im-bardziej-poznaje-ludzi-tym-bardziej-kocham-zwierzeta-44532

cudne :1luvu: to ty i twoje stadko?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt paź 05, 2012 10:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

ewexoxo pisze:
lidka02 pisze:http://slajdzik.pl/slajd/im-bardziej-poznaje-ludzi-tym-bardziej-kocham-zwierzeta-44532

Niestety nie ja nie mam takiej chatki a szkoda ja mieszkam w bloku.Filmik znalazłam w internecie świetny nie :ok:

lidka02

Post » Pt paź 05, 2012 11:15 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Mam pomysł przygotowania strony na facebooku dla ślepaczków do adopcji, która pokazywałaby kociaste, informowała o opiece nad kotem niewidomym lub słabowidzącym, itp.
Głównym założeniem strony jest pokazanie, że ślepaczki to też zdrowe i wesołe koty, które mogą normalnie funkcjonować.

Potrzebuję do tego waszej pomocy...
1. wszelkich zdjęć ślepaczków - zdjęć pozytywnych, wesołych, mile widziane zdjęcia w czasie zabawy, na zielonej trawce, itp. :wink: - te zdjęcia miały by spełniać rolę oprawy graficznej strony, więc nie muszą być na nich koty do adopcji :)
2. zdjęcia i filmiki z opisem - dotyczyły by konkretnych kotów, które czekają na adopcje. Te zdjęcia również musiały by być super-pozytywne i po prostu ładne :)
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy ma mozliwości sprzętowe, umiejętności fotograficzne, czas, nie każdego kota można "uśmiechnąć" do zdjęcia. Jednak wszyscy dobrze wiemy, że dobre ogłoszenie z ładnym zdjęciem potrafi zdziałać dużo więcej.

Nie mogę dać gwarancji, że ten projekt uda się, że dzieki niemu będzie więcej adopcji... Być może okaże się klapą (oby nie, oby nie... :roll: ) ale co mamy do stracenia? Obiecuję poświęcić na to swój czas, zaangażowanie, włożyć w ten projekt serce i duszę... jednak bez waszej pomocy nie uda mi się nic zrobić.
Jeżeli uważacie że warto i że chcecie w tym wziąć udział, proszę o kontakt na pw - podam maila do przesyłania zdjęc :)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt paź 05, 2012 11:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

lidka02 pisze:
ewexoxo pisze:

Niestety nie ja nie mam takiej chatki a szkoda ja mieszkam w bloku.Filmik znalazłam w internecie świetny nie :ok:

A już ci zazdrościłam tego domku :wink: Filmik rewelacyjny :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt paź 05, 2012 15:05 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

ewexoxo proszę na pw o Twój mail -zobaczę co mam w albumie wesołego z moimi łobuzami ślepaczkami :wink: i bardzo dziekuje za Twoją ofertę zaangazowania i pomysł :ok:

Dostałam maila w sprawie bezdomnego kotka z urazem oka- stan fatalny z opisu-Dorka33 chce go zabrać do siebie na dt, ale zajmuje sie juz wieloma zwierzakami i nie jets w stanie poddołac wydatkom zwiazanym- nie wiadomo jeszcze czy tylko z leczeniem czy z zabiegiem. Myslę,że sprawa zarówno leczenia oczka jak i dofinansowania jest raczej pilna. Zaprosiłam Dorkę33 na ogólny- prosze osoby nowe-piszcie na ogólnym -, poniewaz szybciej otrzymacie odpowiedź, podpowiedź, ja naprawde sporadycznie bywam a tu liczy sie czas

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 05, 2012 15:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V-propozycja zmian i ślepaczki będą na fb :

ślepaczki z pierwszej strony , mieszkające w azylach są aktualne do adopcji- sprawdziłam wątki
ślepaczki w dt - niektóre nie maja kontynuacji watków od bardzo dawna..moze znalazły domki i dlatego jest cisza?

u Gucia nie wyświetla się zdjecie, ale korzystając z linku do strony azylu mozna sie dowiedizec o nim i sa zdjecia

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 05, 2012 15:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V-propozycja zmian i ślepaczki będą na fb :

Ja też podam ładne zdjęcia niewidomej Bisi gdzie śpi na najwyższej półce na drapaku pod samym sufitem. :1luvu:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Ps. To niewidoma kotka i jest do adopcji razem ze swoja siostrą, bo zżyte bardzo i nie mogę ich rozdzielić do adopcji. :(
http://wstaw.org/m/2012/06/09/DSCN5946.JPG
http://wstaw.org/m/2012/06/09/DSCN5941_ ... 00_q85.jpg
http://wstaw.org/m/2012/06/09/DSCN5961_ ... 00_q85.jpg
http://wstaw.org/m/2012/06/09/DSCN5983_ ... 00_q85.jpg

viewtopic.php?f=1&t=139740
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt paź 05, 2012 15:40 Re: ŚLEPACZKI cz.V-propozycja zmian i ślepaczki będą na fb :

Ja tez mam sporo fotek niewidomych moich łobuzów,jak jeszcze był z nami Temidek :cry:
Pomysł z FB jest super :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt paź 05, 2012 15:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

markopolo00 pisze:Proszę o dopisanie mojego tymczasa jednookiej panienki
zapraszam na :
viewtopic.php?f=13&t=146395
oprócz tej mam jeszcze do adopcji
jednookiego Dropsika w wieku trzech lat
i Finkę kotkę około 8 miesięcy która widzi tylko na jedno oczko w 20%
ale ich opisy i fotki dołączę później
pozdrawiamy i dziękujemy

Bulba jest na 1 stronie pod numerem 14- na miejscu kotka, który ma juz dom, zatem dobra wróżba dla panny, oby jak najszybciej znalazł sie ukochany domek na stałe :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

[poprzednia][następna]