Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2012 8:29 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

psiama pisze:Jakież wieści :D
Ale sliczna panna Was nawiedziła :1luvu:
Złoś za to widze elegancki dzwoneczek nosi ? :1luvu:
A paróweczki w cieście francuskim podane godnie jak u masterchiefa :ok:

haha Bo uzylam foty z neta , moich nie fotografowałam bo z lekka popękało itp i nie prezentowało sie tak dobrze ale w smaku bardzo mniam :)
Zostało mi troche ciasta francuskiego , kupilam marmolade truskawkową , zrobię ciasteczka :))
Obroże z dzwoneczkiem zakladam jak szaleje za bardzo zebym slyszala gdzie sie kreci lub do fotek ale na codzien raczej mu nie zakladam :)
Pchełka ( sama ja tak nazywam ale dam znac jak nowe imie bedzie ustalone) bedzie dzis zabrana do weterynarza.

edit:
Dowiedziałam sie że ma na imie Filemonka ( ale dla mnie pozostanie Pchełką)^^

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon paź 01, 2012 9:52 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

A widzisz a ja juz myslałam, że masz takie talenta kulinarno-zdobnicze :mrgreen:
Dzwonek przy zywym srebrze w domu doskonała rzecz :ok:
Filemonka ? Cudnie, bo mamy akuratnie u Patmol Filemona szukającego domu :D

Kciuki, żeby nic wielkiego u weta nie wyszło.

Byłam na pierwszy zebraniu u mojej I-klasistki. Zalali nas informacjami (3 strony A4 zapisałam 8O ), kase wyciagnęli i wrobili w malowanie sali i te sprawy :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 01, 2012 14:07 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Witamy się poniedziałkowo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon paź 01, 2012 14:38 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Cześc Wam
Właśnie wróciłam z Maciejem ze szkoły i z zakupów, musiałam kupić mu buty i kilka rzeczy ktore potrzebował do szkoły..
Maciej był dzis niegrzeczny w szkole, dostał obrazek pioruna , to najgorsza ocena z zachowania:/Planowałąm zakupić dziecku pare rzeczy do zabawy w domu ...pisaki itp ale skoro niestety byl tak niegrzeczy , ten zakup zostal odlozony na inna okazje..

Złos dostał dziś od cioci legowisko , ona dostala je w przesylce z karma dla psa ,ale dla niego jest za małe..wiec dostał je Złoś:))

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lilka Mrau

Post » Pon paź 01, 2012 16:02 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Jakie fajne moro:D A co do Macieja, to nie wiedziałam, że teraz dostaje się za zachowanie obrazki :o Piorun najgorszy to co jest najlepsze? słoneczko? :mrgreen:

Pozdrawiamy! :kotek:

kokosowa

Od: Czw sie 30, 2012 15:44

Post » Pon paź 01, 2012 16:31 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

kokosowa pisze:Jakie fajne moro:D A co do Macieja, to nie wiedziałam, że teraz dostaje się za zachowanie obrazki :o Piorun najgorszy to co jest najlepsze? słoneczko? :mrgreen:

Pozdrawiamy! :kotek:

W klasach 1-3 sa oceny obrazkowe - za zachowanie jest słoneczko, słoneczko z chmurką, chmurka i błyskawica
Do oceniania osiagniec edukacyjnych ucznow służą: buźka usmiechnięta z 4 włoskami i wykrzyknikiem znaczy WSPANIALE , buzka z 3 wloskami usmiechnieta BARDZO DOBRZE , buzka z 2 wloskami usmiechnieta to DOBRZE , buzka usmiechnieta łysa to WYSTARCZAJACO , łysa z prosta buzia to SŁABO, a łysa smutna to BRAK UMIEJĘTNOŚCI...

Lilka Mrau

Post » Pon paź 01, 2012 16:42 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Ło matko. Oceny od 1-5 byłyby łatwiejsze :)

Witajcie w poniedziałkowe popołudnie.

Złosiu pięknie wyglądasz na tym posłanku :) :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon paź 01, 2012 17:04 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Obrazek

ZŁOSIU JAK POPOŁUDNIE MIJA?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon paź 01, 2012 17:21 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Ten kot jest niesamowity. Ciągle jakieś nowości, a On tak pięknie się adaptuje :)

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Pon paź 01, 2012 17:26 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Wyga pisze:Ten kot jest niesamowity. Ciągle jakieś nowości, a On tak pięknie się adaptuje :)

to siedzenie na legowisku to bylo troche takie pozowanie na sile, posadzilam go na nim zeby zrobic dla was fotki, ale po chwili przeniosl sie na parapet^^

Lilka Mrau

Post » Pon paź 01, 2012 17:28 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Lilka Mrau pisze:
Wyga pisze:Ten kot jest niesamowity. Ciągle jakieś nowości, a On tak pięknie się adaptuje :)

to siedzenie na legowisku to bylo troche takie pozowanie na sile, posadzilam go na nim zeby zrobic dla was fotki, ale po chwili przeniosl sie na parapet^^

No co zrobić :P Ale w sumie, nawet przez tą chwilę wyglądał na całkiem zadowolonego ;)

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Pon paź 01, 2012 17:31 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Zobaczcie jaki śpiący syberyjczyk hahaha
Obrazek

Lilka Mrau

Post » Pon paź 01, 2012 18:00 Re: Złosiej i 3 Colorka na przechowaniu..RADY?!?!

Lilka Mrau pisze:
solarie pisze:Nikłe prawdopodobieństwo - Miecio też miał świerzba, jak się okazało, a bardzo często go przytulałam, nosiłam na rękach, głaskałam i pozwalałam o siebie ocierać łebkiem (strasznie to lubił :) ) - potem wracałam do domu i dokładnie myłam ręce + zmieniałam ubranie, zanim witałam Malagitę i nic mu się nie wykluło, uszka czyściutkie. :wink:
Fajna ta mała. :ok: Tylko ciekawe co się z resztą tych biednych kotów stanie...

Dzieki , pcheł raczej też nie złapalismy ..z reszta człowieka nie zjedzą . a Złoś zabezpieczony .Ona taka biedniusia wygląda...Zrobiłam jej fote z fleshem zby wam pokazac jakie ma fajne oczka ^^
Obrazek
Tak mysle nad tym świerzbem..pewnie dlatego mała nie za ładnie pachnie ...
A co do reszty....nie wiem ...ale skoro cos dawali na pchly i odrobaczali...to może koty maja w jakims stopniu opieke , podobno to kociaki takie wychodzace ze przychodza i wychodza z domu kiedy chca...ehh co ja gadam ..jak mozna nazwac to opieka skoro 3 kotki bez nadzoru i sie okocily...Dobrze ze chociaż Pchełka na teraz szanse na lepsze życie ..

Pchełka po wizycie u p.weterynarz... Niestety jednak świerzb. Trochę bolało - Małą uszka czyszczone, a mnie serce,że boli Ją... Ale będzie dobrze. :kotek:
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Od: Pon paź 01, 2012 13:02

Post » Pon paź 01, 2012 18:12 Re: Złosiej i 3 Colorka na przechowaniu..RADY?!?!

danutkotka pisze:
Lilka Mrau pisze:
solarie pisze:Nikłe prawdopodobieństwo - Miecio też miał świerzba, jak się okazało, a bardzo często go przytulałam, nosiłam na rękach, głaskałam i pozwalałam o siebie ocierać łebkiem (strasznie to lubił :) ) - potem wracałam do domu i dokładnie myłam ręce + zmieniałam ubranie, zanim witałam Malagitę i nic mu się nie wykluło, uszka czyściutkie. :wink:
Fajna ta mała. :ok: Tylko ciekawe co się z resztą tych biednych kotów stanie...

Dzieki , pcheł raczej też nie złapalismy ..z reszta człowieka nie zjedzą . a Złoś zabezpieczony .Ona taka biedniusia wygląda...Zrobiłam jej fote z fleshem zby wam pokazac jakie ma fajne oczka ^^
Obrazek
Tak mysle nad tym świerzbem..pewnie dlatego mała nie za ładnie pachnie ...
A co do reszty....nie wiem ...ale skoro cos dawali na pchly i odrobaczali...to może koty maja w jakims stopniu opieke , podobno to kociaki takie wychodzace ze przychodza i wychodza z domu kiedy chca...ehh co ja gadam ..jak mozna nazwac to opieka skoro 3 kotki bez nadzoru i sie okocily...Dobrze ze chociaż Pchełka na teraz szanse na lepsze życie ..

Pchełka po wizycie u p.weterynarz... Niestety jednak świerzb. Trochę bolało - Małą uszka czyszczone, a mnie serce,że boli Ją... Ale będzie dobrze. :kotek:

Pewnie że będzie dobrze ! :)
Witam panią ^^ miło Cie widzieć:))Mam nadzieje że będziesz nam zdawac relacje z przygód i postępów Pchełci :))
Dziewczyny ..poznajcie Danke moja ukochana ciocie - kuzynke , najlepsza przyjaciółkę i jakby starsza siostrę
pod jej nadzorem Pchełka szybko wróci do normy^^

Lilka Mrau

Post » Pon paź 01, 2012 19:15 Re: Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

Miraclle pisze:O tak parówki w cieście francuskim są mniam :mrgreen:
Lecz w cieście naleśnikowym tez dobre, można jeść na ciepło i zimno.
Smażysz naleśniki, kładziesz parówkę na to ser zółty. Zawijasz, dajesz do jajka, panierki i na patelnie, pyszny krokiet z parówką gotowy :ryk:

Mniaaaaaaaaaaaaaaaam, rozmarzyłam się :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]