7 mordek potrzebujeDS.Serek i Samanta w domu:)Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 30, 2012 9:39 Re: chore maluszki w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

ASK@ pisze:Asiu, sama sobie odpowiedziałaś. Byle co wystarczy by malec odszedł.
One tak mają.Niestety.
Trzymam kciuki za nie. :ok:
Najlepiej byłoby wyłapać i w klatkę wsadzić.Ale to czasem jest mocno nie realne.

liczyłam na to, że dadza nam jeszcze ze dwa tygodnie, że nic się nie będzie działo,
Zobaczę resztę. Jak będą dobrze wygladać, to jest szansa, że nie pp. One jeszcze nie wychodza na zewnatrz i stąd problem by je obejrzeć,

Nie mam klatki. Jakby ktos mógł pożyczyc , to może to byłby dobry pomysł na takie ograniczenie ich "wpływów" w domu. Ale to też za moment bo buraski są dzikie i nie szczepione.
Ostatnio edytowano Pon paź 01, 2012 22:42 przez asia2, łącznie edytowano 1 raz

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie wrz 30, 2012 13:10 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

Kocie maleństwo :( [*]
Asiu,jestem z Tobą cały czas ile tylko mogę....
jak się nie odzywam,to i tak jestem,myślami,cały czas o Was myślę
Wczoraj w pracy sobie myślałam właśnie,jak Grosia postawiłaś na nogi zupełnie i żeby z maluszkami było wszystko w porządku .......
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie wrz 30, 2012 21:23 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

kochana jesteś, dzięki

asia2

Post » Pon paź 01, 2012 17:10 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

bylam w piwnicy
w jednej z komórek leżały dwa malutkie ciałka. Dwa biało- rude maleństwa. Nie żywe już.
Pupki mialy czyste. Wyglądaja raczej na ostre powikłania po katarze z zejściem na płuca.

Widzialam tez żywe kociaki. czarnego i rudego. Rudy się kiwa i ciężko oddycha. Dziś albo jutro łapiemy je. Nie chce by się dusiły. Mam już leki w pogotowiu.

chcialam oddać cialka do badania ,z wyraźnym oczekiwaniem wykluczenia pp ale wyniki po 2-3 tygodniach. Nie będę miała kogo wtedy ratować.

Buraski interwencyjnie zaszczepimy i przy dużej higienie i ostrej izolacji powinno się udać.

Oprócz czarnego i rudego powinny byc jeszcze- szylkretka, bialy i drugi rudy. Nigdzie ich nie widzialam.
No i mamy kociaków

asia2

Post » Pon paź 01, 2012 17:41 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

biedne maluchy :(
trzymam kciuki za lapanke
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pon paź 01, 2012 17:51 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

:(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 01, 2012 20:10 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

fenek_k pisze:biedne maluchy :(
trzymam kciuki za lapanke

wróciłam przed chwilą. Niestety nie udalo sie choć obserwowały nas i klatkę- łapkę i wszystko wokół siedząc na deskach w jednej z komórek. przyszła nawet wysterylizowana przez nas babcia krecik by pewnie złapac się w klatkę trzeci raz :D

Jutro podejdę do nich rano a jak nie wyjdzie to jeszcze wieczorem z Izą. Zostawilayśmy im trochę żarełka i wody.Były jednak tylko dwa i matka. martwi mnie to bardzo.

asia2

Post » Pon paź 01, 2012 20:31 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

oj, mocne zaciskam za łapanke i zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 01, 2012 20:35 Re: 7 małych w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

dzięki Marzena za wszystko :1luvu:

asia2

Post » Wto paź 02, 2012 8:40 Re: chore maluszki w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

Witam się porannie i czekam na niusy z akcji
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto paź 02, 2012 9:29 Re: chore maluszki w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

:ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto paź 02, 2012 10:04 Re: chore maluszki w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

malarze weszli . Bazę mają w piwnicy a malować i tynkować bedą klatkę całą. Maluchy siedzą przestraszone i nieruchome. Wieczorem bedzie spokój.

asia2

Post » Wto paź 02, 2012 10:05 Re: chore maluszki w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

asia2 pisze:malarze weszli . Bazę mają w piwnicy a malować i tynkować bedą klatkę całą. Maluchy siedzą przestraszone i nieruchome. Wieczorem bedzie spokój.

qrfka. Kolejna lekcja cierpliwości. ech te koty... :roll: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto paź 02, 2012 21:09 Re: chore maluszki w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

I co? :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto paź 02, 2012 22:49 Re: chore maluszki w piwnicy do złapania i 3 buraski na DT

Marzenia11 pisze:I co? :ok: :ok: :ok:

i mam
mam dwa kocięta. Jeden rudy a drugi czarny. Siedzą na razie w transporterze ale jutro mam dla nich super niespodziankę.

Niestety to wszystkie kociaki . Nie ma juz innych. Odeszły prawdopodobnie i te pozostałe- szylkreta oraz bialy a wcześniej czarny i dwie biało- rude dziewczynki, ktorych cialka odnalazłyśmy. Dozorczyni sugeruje że pewna osoba mogla je otruć. W sumie to dość prawdopodobne.

Dozorczyni opowiada, ze bialego widziala wczoraj rano jak brykał wesoło z mamą. I tyle.
Cieszę się, że choć te mają szanse.

asia2

[poprzednia][następna]