Moderator: Moderatorzy
ostrynka pisze:Ale faktycznie postaram się zorganizować mu spotkanie z innym kotem, tak dla pewności.
mala1996 pisze:Z tego co wiem to kotów z PNN nie powinno poddawać się narkozie, chyba, że jest to absolutnie konieczne.
Zależy jakie są wyniki, ale na Twoim miejscu bardzo bym się zastanowiła.
Ostrynka, nie sądzę, żeby dobrym pomysłem było przysparzanie stresu Dziubowi przez kontaktowanie z nim "przypadkowego" kota dla sprawdzenia, jak reaguje. Jeden kot może reagować zupełnie różnie na różne koty, więc wiele Ci to tak naprawdę nie powie. Lepiej podejść do adopcji w taki sposób, że bierzesz kotkę na okres próbny na początek i obserwujesz, jak sprawy wyglądają.
ostrynka pisze:To nie takie proste wziąć kota na okres próbny :/ komu go później oddam? Do schroniska? :/ Nie mam takich zaufanych znajomych, którzy daliby mi kota "do przetestowania". To istota, nie telefon :/ Przepraszam, nie chcę, żebyś odebrała to zbyt ostro, ale aż mi skóra ścierpła na myśl o wzięciu pod skrzydła małej furkoczącej kruszyny i oddaniu jej później w obce ręce. Prędzej porozmawiam z kimś, od kogo będę miała tą kotkę wziąć i zaproponuję kilka wstępnych spotkań, w ten sposób przekonam się jak koty na siebie zareagują. Ale naprawdę dziękuję za radę.
mala1996 pisze:Jeszcze raz wrócę do narkozy!
Koniecznie musisz go kastrować? Aż tak jest żle?
Poddanie kota narkozie z PNN niszczy resztę nefronów, które mu pozostały i może wpłynąć negatywnie na jego życie, a wręcz może spowodować śmierć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości