Kalair - ja zupelnie nie mam zainteresowania alkoholem-nigdy tez mi specjalnie nie smakowal-bylam zjadlam mn0stwo dobrych rzeczy,toast spelnilam adwokatem-bo to akurat lubie i wrocilam,bo mam mnostwo do zrobienia w domku.
Dzis dzien wariata:
wpierw bylam w pracy-odrabialismy 2 listopada,
potem poklusowalam na dzialke i sadzilam wczoraj przywiezione sadzonki- 4 kolejne wrzosy, 1 swierk,ktory wolno bedzie rosl i kosodrzewinke malutka-ciekawe ,czy sie przyjma

Oczywiscie,by cokolwiek posadzic trzeba BYLO KAWALEK WYPLEWIC-KOPANIE JEST GEHENNA
ale sie udalo i jutro bedziemy latac po dzialce z pila spalinowa - mam dwa obumarle krzaczorki i bedziemy je obcinac na probe-by sprawdzic,czy nowy nabytek dziala i sie sprawdza
Musze tez jutro szybko wyplewic jeszcze jeden kawalek-by posadzic jeszcze jodle koreanska i irge pozioma
Na tej dzialce nie ma latwo-bo pod spodem sa cegly i malo ziemi-ale skoro swierk rosnie jak szalony, to moze i one sie przyjma-czy ktos ma te gatunki?I jakies doswiadczenia z nimi?
Gapusia pomaga na dzialce jak moze-posadzilam nie tak dsawno cebulki-dzis Gapusia czesc wykopala,potem uznala ,ze hortensja ma za duzo torfu wokol siebie i tez tam zaczela kopac

-bede musiala oslonki porobic
Jablka jeszcze sa(zlodzieje nie ukradli) -teraz sa troszke bardziej miekkie i pyszne-dzis jadlam jedno prosto z drzewa
A teraz ide zaglosowac w konkursie o ile go znajde

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.