Zdrowa:Koty które przy mnie ostro kichały kilka razy, mają oczy nie za fajne i próbowały coś wykrztusić, mają założone karty..
Ja mogę w tygodniu koło południa podjeżdżać i podawać im leki(bo niektóre z tych kotów nie będą obsługiwalne dla innych). Dyżurna będzie sobie robić dyżur, ale bez leków na zdrowej
Ale w weekendy odpada bo mnie nie ma więc tu trzeba sobie samemu poradzić.Krople są w szafce na zdrowej.
Bardzo proszę o zakup UNIDOX-U były ostatnio dwie paczki i nie ma nic-a nie widziałam żeby koty dostawały UNIDOX-U(nie było w żadnej karcie) (zużyłam to co było na zdrowej jakieś dwie tabletki)
Orzeszek-
UNIDOX rano-pół tabletki(rozpuścić w wodzie i podać strzykawką)
Krople do oczu Gentamicin (rano i wieczór)
Ziutek-
Tri-
Wesołek--
UNIDOX rano-1/4 (rozpuścić w wodzie i podać strzykawką)
Nieśmiałek(Śmiałek)-
UNIDOX rano-1/4 (rozpuścić w wodzie i podać strzykawką)
Proszę nie podawać im
Neomencyny-koty po jej zastosowaniu zaczęły ocierać łapki o oczy i je podrażniać po czym miały strasznie czerwone. Obcięłam im pazurki u przednich łapek. Ponieważ mój kocur miał wczoraj paskudne oko dałam mu Gentamicin i dzisiaj oko wygląda dobrze. Także to samo zastosowałam w Chatce. Wiadomo że w Chatce na drugi dzień nie będzie widać poprawy bo jednak nie są to warunki domowe gdzie kotu możemy w każdej chwili zakropić oko.
Kwarantanna:Jedyne co mnie dzisiaj martwi to tylko biegunki u
Mikrusków. Przy mnie zrobiły brzydkie kupy. Nie dostały mleka. Była Ewa i przywiozła Intenstinal

powiedziała także żeby nie dawać mleka Mikrusom bo te biegunki nie ustaną. Trzeba podać Smecte, albo jeszcze coś zapomniałam nazwy

. Z tego co wiem nie dostają także żadnego antybiotyku. Ewa powiedziała że trzeba im dać antybiotyk. Dostały wodę.
Łezek dzisiaj miał twardą kupkę i wymiociny w kuwecie(suchym jedzeniem) które przez pomyłkę można wziąść za sraczkę.
W kuwetach luzem nie było żadnych sraczek-dopóki ja tam byłam. Oczy dzisiaj ładniejsze u wszystkich kotów.
Proszę
Arcziemu nie dawać mleka-nie chcę aby go czyściło.
Marika Erni i Berni też dzisiaj ładnie pełni energii byli. Po czym później poszły spać. Łapka także ok w sensie takim że chodzi normalnie.
Vincencik dzisiaj także ocierał łapki o oczka (łapki umazane całe) pazurki obcięte. Po jedzeniu poszedł spać
U
Małgosi pojawiła sie jakaś ropka wypływająca z ranki. Mara zaobserwuj to.
Melchior w kuwecie miał kupę miękką i twardą.
Szrekunia także ładnie dzisiaj wyglądała
A i
Mikrusy bardzo ładnie same jadły mokre jedzonko i suche.
Pomieszczenia wywietrzone
To chyba tyle.