Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 28, 2012 12:19 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

MonikaMroz pisze:O której przyjeżdża? Musisz go tak elokwentnie podejść i mu delikatnie coś podpowiedzieć, żeby potem myślał że to był jego wspaniały pomysł. Poczuje się taki ważny :)

oj, późno będzie, bo po pracy wyjeżdża z domu, a ma jakieś 2,5h drogi. mój brat nie jest z tych takich hmmm... którzy nie potrafią się zająć płcią piękną, nawet jeżeli to jego 'mała' siostra :twisted: kiedyś różnica 7 lat między nami była przepaścią, ale od kiedy się wyniosłam to ponoć zmądrzałam i mnie kocha bardziej :ryk: ostatnio byliśmy we włoskiej restauracji i na bubble tea :twisted:

MonikaMroz pisze:A co Ty studiujesz?

socjologia kultury, gdzieś już to pisałam ;p może nie jest to zdaniem niektórych zbyt 'górnolotny' kierunek i czuję pogardliwe spojrzenia na sobie, kiedy mówię ludziom na czym jestem, ale ja się czuję świetnie (z wyjątkiem moich reakcji na widok pewnej pani profesor, ktora mnie uwaliła z przedmiotu :roll: ), nie muszę się zbyt wiele uczyć, bo zapamiętuje większość z zajęć, bo mnie to po prostu interesuje i się nie męczę chodząc do szkoły XD gdyby tylko ludzie na roku byli fajni...

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Pt wrz 28, 2012 12:56 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

Musialam przeczytać sobie co się wiąże z Twoim kierunkiem studiów. Całkiem ciekawe to musi być, ale nie w moim kierunku zainteresowań :)
A jaka praca jest możliwa po takim kierunku?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt wrz 28, 2012 13:15 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

mam nadzieję na kolejne studia po tych :P zacytuję sylwetkę absolwenta ze strony mojej uczelni
Absolwenci tej specjalności mogą szukać zatrudnienia w dziedzinach wymagających znajomości mechanizmów kulturowych, w instytucjach i organizacjach pozarządowych działających w sferze kultury, kontaktów międzykulturowych i mediów, w placówkach upowszechniania kultury i sztuki, w instytucjach organizacji czasu wolnego i turystyki, w instytucjach badawczych.

wygrzebane na kwejku:
Obrazek

Koczi

Post » Pt wrz 28, 2012 13:20 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

Ta wypowiedź całkowicie rozjaśniła mi w głowie :ryk: :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt wrz 28, 2012 13:32 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

Wszyscy studenci z pewnością się cieszą na myśl, że to już prawie październik. :mrgreen: Całe szczęście ja mam jeszcze calutki tydzień, nie dwa dni. 8)

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pt wrz 28, 2012 13:35 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

instytucje pozarządowe działające w sferze kultury - np. byłam na praktykach w takiej jednej, która m.in zajmuje się akcją Wolne Lektury (nie wiem, czy ktoś słyszał, ale czasami widać reklamy tego, przepisują ksiażki i udostępniają je w sieci, oczywiście zgodnie z prawami autorskimi), organizacją warsztatów rozwijających zainteresowania dla młodzieży, organizujacych jakieś książki dla dzieci z miejscowości, gdzie dostęp do bibliotek jest ograniczony itd... i to wszystko polega na tym, ze staje się na głowie żeby zdobyć jak najwięcej sponsorów, a do tego trzeba umiejętności dobrego napisania kosztorysu, planu działania i ewentualnych zagrożeń :p no i znajomości ludzkich zachowań (tj wiedzieć, gdzie nacisnąć zeby kieszeń się otworzyła :twisted: )

kontakty międzykulturowe i media - no to można siedzieć sobie np w takim dzień dobry tvn jako specjalista i tłumaczyć różne zjawiska XD nic więcej mi do głowy nie przychodzi

placówki upowszechniania kultury i sztuki - wszelkie galerie, domy kultury

instytucje organizacji wolnego czasu i turystyki - tu chodzi pewnie m.in o jakieś świetlice osiedlowe, gdzie ludzie przychodzą jak nie mają ze sobą co zrobić xD

instytucje badawcze - mój 'ukochany' Główny Urząd Statystyczny, jakieś badania nad ludźmi w danym regionie/organizacji/instytucji (liczenie odchyleń, wpływu różnych czynników na ludzi itd)...

najfajniej wspominam hospitacje w więzieniu i praktyki w instytucjach pozarządowych :p

trochę rozjaśniłam? :D

Koczi

Post » Pt wrz 28, 2012 13:38 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

A jaki chcesz drugi kierunek robić? :)

solarie

Post » Pt wrz 28, 2012 14:14 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

solarie pisze:A jaki chcesz drugi kierunek robić? :)

powiem ci tak - zielonego pojęcia nie mam i jeżeli dotrwam do końca tych studiów to będę miała duży problem i moze z braku czegokolwiek pójdę na magisterkę z tego samego :p a gdybym jakimś cudem znalazla dofinansowanie - fotografia na jakiejś prywatnej szkole XD a z bardziej realnych to coś z angielskim, a ciche marzenie to koreański, to taki ładny język, od kiedy znajomi mnie nim zbombardowali to achhh... ;P

Koczi

Post » Pt wrz 28, 2012 14:52 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

koczi, mnie tez oszukal :D ja tez nie Monika :D co za duzo to niezdrowo :D

Buziak dla czarnidelka :*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt wrz 28, 2012 14:56 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

Masz jeszcze trochę czasu na rozważenie drugiego kierunku. :) A teraz na którym roku jesteś? Do tych Twoich studiów dodatkowo chyba najlepiej by jakiś język właśnie pasował, to by Ci potem dało większe możliwości. :ok:

solarie

Post » Pt wrz 28, 2012 14:57 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

Koczi pisze:wygrzebane na kwejku:
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: swietne, to mi sie podoba :D

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt wrz 28, 2012 15:22 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

solarie pisze:Masz jeszcze trochę czasu na rozważenie drugiego kierunku. :) A teraz na którym roku jesteś? Do tych Twoich studiów dodatkowo chyba najlepiej by jakiś język właśnie pasował, to by Ci potem dało większe możliwości. :ok:

teraz zaczynam drugi rok :p ponoć teraz się wszystko otwiera na azję to fajnie by było śmigać w jakimś azjatyckim języku xD

Koczi

Post » Pt wrz 28, 2012 15:25 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

A to bardzo dobry pomysł jest! Serio. Chiny, Japonia, Korea południowa.

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Pt wrz 28, 2012 16:53 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hihihiś :twisted:

Koczi

Post » Pt wrz 28, 2012 16:56 Re: Przygód kilka Edzia ćwirka... ;)

Koczi pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hihihiś :twisted:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

[poprzednia][następna]