KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 27, 2012 20:13 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Alienor - to jest karma weterynaryjna.
ARO

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw wrz 27, 2012 20:31 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wystawiłam na naszej stronie nowe ogłoszenie dla DEKSTERKA, teraz już jest sam bez Deniska, zrobiłam mu ogłoszenie na tablicy, i na alegratce. I powoli zabieram się za następne.
Proszę o dalsze ogłoszenia dla Deksterka.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw wrz 27, 2012 20:41 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

dostalismy od pani Misi i Misia opakowanie royal canin intestinal jutro przywioze do chatki , dziękujemy :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 27, 2012 21:00 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Filomen pisze:dostalismy od pani Misi i Misia opakowanie royal canin intestinal jutro przywioze do chatki , dziękujemy :D

Super jest bardzo potrzebny naszym chorowitką-dziękujemy w imieniu kotków
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw wrz 27, 2012 21:13 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Więc tak:
Na "Zdrowej":
- maluchy kichają a ten podobny do Szrekuni w ogóle miał mocno zaklejone oczka,
- nie tylko kichają ale też tak brzydko kaszlą/dławią się (nie sądzę by to były zakłaczenia - za dużo kotów to ma): Ziutek, Orzeszek, Pinezka, Ogonek i Trikolorka - trzeba im dać jakieś leki bo samo nie przejdzie a rozszerza się szybko na inne koty :(
- ZLEW JEST NIEMAL CAŁKIEM ZATKANY - czy mamy kreta?
- koty nie wydawały się "głodne mokrego" (którego dziś i tak nie miałam) bo:
po 1) rano dostały,
po 2) skoro połowa źle się czuje to i apetyty mniejsze

Na kwarantannie:
- ADELKA POJECHAŁA DO DOMU :piwa:
- Bert był dosć ospały i często unosił łapkę i kulał trochę, więc chyba go boli,
- Mikruski nie chciały jeść mokrego - wlałam w nie mleko a mokre i mleko zostawiłam w miskach, kupa rzadka z malutkimi wyjątkami,
- Arczi był dziwnie spokojny i nos miał cały zafajdany - chyba jedzeniem :?
- Pysiolowi nic nie zrobiłam z okiem bo nie umiem - jak go dopadłam wreszcie to mnie mocno podrapał :evil:
- skonczył się lacrimal, kończy sie tez neomecyna i erytromecyna,
- Vincent i Dekster pokichują,
- Moniczka została - CatAngelsi nie dotarli - przynajmniej do 21 ale, że leżała w kuwecie nic w jej boksie nie zdziałałam ,
- nie ma nic mokrego intestinalu :(,
- Łezek po wecie najpierw wył w boksie, potem pracował nad bandażem, aż w końcu zasnął zmęczony
- NIEMAL SKOŃCZYŁY SIĘ SZMATKI NA POSŁANKA JEDNORAZOWE!

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 27, 2012 21:39 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wystawiłam na stronkę ogłoszenie dla OGONKA, zrobiłam też dla niego ogłoszenie na alegratce i na tablicy.
Proszę o robienie dalszych ogłoszeń.

terenia1

Post » Czw wrz 27, 2012 21:46 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ogonek powinien szybko dom znaleźć...

CZY KTOŚ SIĘ ZLITUJE I ZROBI RANO DYŻUR?

Mara S

Post » Czw wrz 27, 2012 22:35 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze: ka kwarantannie:- ADELKA POJECHAŁA DO DOMU :piwa:

Chociaż jedna dobra wiadomość !!!
Bo inne to nie bardzo , niestety :?
Ludzie przywoźcie rzeczy na jednorazowe posłanka ,bo inaczej będziecie własnymi majtkami wyściełać boksy. Osoby noszące stringi proszone są o zmianę na coś odpowiedniejszego dla kotów...
a na serio - może na razie używajcie posłanek z tej dużej szafy ? tam się pewnie coś znajdzie. Prać nie ma co bo to same zarazki i wirusy , a z czasem i tak się znowu uzbiera posłanek :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw wrz 27, 2012 23:28 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wystawiłam na naszą stronkę Złotą, Orzeszka i Pinezkę, zrobiłam im ogłoszenia na tablicy i na alegratce.
Do tej pory mieli jedno wspólne ogłoszenie ale to się nie sprawdza. Teraz każdy kociak jest na osobnym ogłoszeniu.
Reszta jutro.
Gosiu dzięki za ogłoszenia dalsze dla Ogonka :D Ty to zapylasz z tymi ogłoszeniami jak samochodzik :wink: co się dało to już aktywowałam.
Marlenka w ogłoszeniach podaję dalej Twój numer telefonu.

terenia1

Post » Pt wrz 28, 2012 7:37 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Patrycja (Duża Adelki) Jej kocur reaguje agresja na widok Adelki, także adopcja jest próbna, jeżeli po pewnym czasie Adelka nie zostanie zaakceptowana wróci do Chatki. Oby nie, kciuki potrzebne :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt wrz 28, 2012 7:43 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mam taki pomysł :twisted:
Jeśli kocur nie zaakceptuje Adelki a jest kastratem to może niech on przejdzie na troszkę do K.Ch. :ryk:a wtedy się przekona że może warto :1luvu: Adelke
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt wrz 28, 2012 7:47 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:Marlenka w ogłoszeniach podaję dalej Twój numer telefonu.

:ok:

Wczoraj byłam na wizycie poadopcyjnej u Asi, która adoptowała Bajeczke :D
Kotka jeszcze długo była leczona w DT, miała okropnego grzyba po antybiotykach, nawet Asia i jej siostra się zraziły :(
Teraz jest już zdrowa a jak urosła :1luvu:
Niektórym przesłałam zdjęcia mms'em, na forum nie wrzuce, bo mam fotki na telefonie.

Cookie1706

Post » Pt wrz 28, 2012 7:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Patrycja (Duża Adelki) Jej kocur reaguje agresja na widok Adelki, także adopcja jest próbna, jeżeli po pewnym czasie Adelka nie zostanie zaakceptowana wróci do Chatki. Oby nie, kciuki potrzebne :ok:

On przez dwa lata mieszkał sam - musi mieć trochę czasu. Jak Adelka zleje jego agresję a on zobaczy, iż jest niegroźna, to powinno być ok. Możesz napisać do niej aby odrobaczyli jednak Adelkę?

Gosia CatAngel zrobi, dzisiejszy poranny,nieobstawiony dyżur - dzięki GOsia :1luvu: Trzymajmy kciuki by z maleńtasami było ok i by jak najmniej kotów ze zdrowej się zaraziło
Ostatnio edytowano Pt wrz 28, 2012 7:53 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Post » Pt wrz 28, 2012 7:52 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kropeczka13 pisze:Mam taki pomysł :twisted:
Jeśli kocur nie zaakceptuje Adelki a jest kastratem to może niech on przejdzie na troszkę do K.Ch. :ryk:a wtedy się przekona że może warto :1luvu: Adelke

Jest kastratem :wink: to bardzo wrażliwy kocur, na każda zmianę w domu reaguje bardzo "emocjonalnie" dlatego martwimy sie żeby się nie rozchorował :( Biegunki na tle stresowym to u niego norma... Ale jestem dobrej myśli :ok:

Cookie1706

Post » Pt wrz 28, 2012 8:18 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

gosiakot pisze:a na serio - może na razie używajcie posłanek z tej dużej szafy ? tam się pewnie coś znajdzie. Prać nie ma co bo to same zarazki i wirusy , a z czasem i tak się znowu uzbiera posłanek :)

Tam zostały juz tylko takie grube - "wartościowe" posłanka typu koce i wcale już ich nie ma zbyt dużo - przy maluchach i chorowitkach oraz sikającym Łezku potrzebne są bardziej jednorazowe, których nie żal co chwila wyrzucać a i na zimę będą lepsze

Mara S

[poprzednia][następna]