DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 15:46 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

niestety nic dla niego nie znalazłam, jedna Pani obiecała Dt ale jednak się nie zdecydowała. On jest totalnie super, nie śpię przez niego po nocach... ale 13 kota po prostu nie wezmę, nie mam gdzie już go dać. Mogę dowieść wszędzie ale nie mam gdzie go dać...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon wrz 17, 2012 21:06 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Dziś do nowego domu pojechała Wicia, bo tak nazwaliśmy koteńkę, jedna z kotek z ulicy. Ta biało czarna. Zamieszkała z bardzo sympatycznym Państwem w Gliwicach.

Pozostałe kociaki pingwinkę nazwaliśmy Micia, a chłopczyka Kazik. :mrgreen:

Niestety kociak, o którym wspominała Halina więcej się nie pokazał...

OlaLola

Post » Czw wrz 20, 2012 20:23 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Oczywiście, żeby nie było zbyt pięknie Tomcio i Romcio są chore, wymiotują i mają biegunkę... Było już tak dobrze, a tu jakieś choróbsko się przyplątało...

Na horyzoncie mamy za to fajny domek dla Lola.... prosimy o kciuki, za niedługo wizyta przed adopcyjna no i mam nadzieję, Lolo wyruszy w daleką podróż do nowego domu :)

OlaLola

Post » Czw wrz 20, 2012 20:46 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

:ok: :ok: :ok: za Lola i zdrówko kociaków
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt wrz 21, 2012 9:32 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Dzięki wielkie za kciuki na pewno się przydadzą.

A to zdjęcia Czarka z nowego domu. Rezydentka jak widać już się do niego przekonała. :1luvu:

Obrazek

Obrazek

OlaLola

Post » Pt wrz 21, 2012 10:22 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

rozwaliły mnie te przytulaki :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt wrz 21, 2012 11:18 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

I pomyśleć że ta kicia uciekła przed nami i buczała na Czarka siedząc pod łóżkiem, kiedy go przywieźliśmy... A teraz taka miłość. Fakt jest też taki, że Czarek na jedynaka na pewno by się nie nadawał. Ona kocha koty i musi mieć towarzystwo. Domek jest super, Pani zrobiła wątek na forum, wybrała Czarka i pojechaliśmy z nim do Wrocławia.

OlaLola

Post » Pt wrz 21, 2012 16:17 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

ależ ma błogosłan na pyszczku w objęciach tej kici... :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 22, 2012 16:03 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Fajną kobitkę ma przy boku. :)

Wczoraj do Tomcia, Romcia, Mici i Kazi przyjechał weterynarz. Maluchy dostały zastrzyki, mają biegunkę, wymioty, nie chcą jeść. W najgorszym stanie jest Tomcio. Jedną chorobę przewalczyliśmy to teraz wirusówka nam się trafiła.... Dziś jechaliśmy do weta, bo z Tomkiem było bardzo kiepsko, a nie chciałam czekać do 18 aż wet przyjedzie.... Jest troszkę lepiej z ekipą i Tomciem. Najważniejsze żeby lekarstwa na nich podziałały. Tomek dostał jeszcze strzykawę witamin....

Rano uratowaliśmy jeszcze z Michałem psa, biegał po bardzo ruchliwej drodze. Pies miał adresówkę z nr telefonu, ale nikt nie odbierał Na hycla z jednego schroniska mieliśmy czekać 3 godziny, na hycla z drugiego godzinę, po czym się okazało, że mamy psa przyprowadzić... ok schronisko nie daleko, ale jak go przeprowadzić przez drogę gdzie jeżdżą tiry, autobusy, osobowe.... W końcu się udało, bo cudem nic nie jechało i zadzwoniła właścicielka. Tak w nocy pobalowała, że dopiero jak się rano obudziła, to zobaczyła, że nie ma psa, ani smyczy.... Na szczęście szybko przyszła i Wilfred jest już w domu bezpieczny. Brudny, mokry, ale cały i zdrowy, a mało brakowało i auta by go przejechały.... Do tego potrąciło pół dziką kicie w wylęgarnii ( miejscu gdzie się opiekuje kotami), kuleje na łapę, mam nadzieję, że jutro do weta ją zabiorę i że uda mi się ją złapać i że nie ma obrażeń wewnętrznych, ale podobno już 3 dni tak chodzi... i nikt nic nie zrobił... Musimy szukać tymczasu, bo ja przy tej wirusówce lepiej żebym jej nie brała. Klatkę dam, tylko gdzieś musi być miejsce dla niej.

OlaLola

Post » Pon wrz 24, 2012 10:49 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Oto wątek potrąconego kotka, jednak kocurka Oresta, niestety kiciuś ma podejrzenie żółtaczki :(

viewtopic.php?f=1&t=146374

OlaLola

Post » Śro wrz 26, 2012 16:15 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Jedzonko nam się skończyło :cry: :cry: :cry: maluchy już zdrowe, jedzą za 10. Na jeden raz jedna tacuszka Animondy szła....
Wagi bejbików:
Tomcio najlichszy 0,5 kg
Romcio 0,8 kg
Kazia 0,7 kg
Micia 0,9 kg

Mam zdjęcia, jutro postaram się wkleić. Orest lepiej, apetyt ma, ale dalej jest na antybiotyku.

OlaLola

Post » Śro wrz 26, 2012 22:38 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Najważniejsze, że kociątka są zdrowe :D I dobrze, że mają apetyt, może Tocio Paluszek też zacznie szybciej przybierać na wadze :ok:
A jak Jerzynka i Jagódka?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Czw wrz 27, 2012 17:30 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Jagódka z Jeżynką rozrabiają na całego. Niestety nadal 0 telefonów w ich sprawie... ;(
Ja chwilowo bez komputera poszedł do naprawy, mam nadzieję, że jednak szybko go odzyskam.

OlaLola

Post » Wto paź 02, 2012 12:00 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Komputera dalej nie mam, jestem z doskoku napisać co u nas nowego. Na szybko napiszę, że mimo wszelkich starań dokociliśmy się dwoma kociakami. Jeden został wczoraj wyrzucony w wylęgarnii ( ma 6 tygodni, jest boski totalnie i ma na imię Puszek Okruszek ) drugi urodził się w wylęgarnii, mamusię będziemy ciachać w przyszłym tygodniu ( takie mam plany ) ma na imię Salcia i to dziewcznka - pingwinka. Jak odzyskam komputer to wkleję tonę zdjęć. Tomcia i Romcia nie poznacie. :)
Adopcji 0. :cry: :cry:

OlaLola

Post » Śro paź 03, 2012 19:28 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Pamiętacie kociaki z kocim katarem? Oto one ;)

Romcio:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tomcio:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kazia:
Obrazek
Obrazek

Micia - zarezerwowana za około 2 tygodnie powinna jechać do nowego domu
Obrazek

Nasz Anioł Stróż czyli Alata wysłała nam jeszcze jedną paczuszkę z jedzonkiem. Kociaki już pałaszują Animondę :) Bardzo serdecznie dziękujemy :)

Jutro postaram się wkleić zdjęcia Oruszka i Salci :)

OlaLola

[poprzednia][następna]