strongbaby pisze:SłodziakiDługo mała nie je?
we wtorek rano jadła po raz ostatni chyba.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
strongbaby pisze:SłodziakiDługo mała nie je?
tak, załatwiała się i wymiotowała. nadal próbuje wymiotować ale tylko odrobinę śliny wypluwa.saintpaulia pisze:Witaj! Cudne maleńtasy, mam nadzieję, że dziewczynka dojdzie do siebie.
Czy ona robiła kupę po odrobaczaniu? Może jej robale w brzuszku zalegają? Jak na takiego okruszka nie je bardzo długo.
strongbaby pisze:Sama nie ma dużego doświadczenia, ale gdy moja kota nie chciała jeść wszyscy mi mówili że kociak nie powinien głodować dłużej niż 2-3 dni. Dawałam jej przez 5 dni (chyba 20ml, ona ma grubszą końcówkę) zmielonego kurczaka z marchewką i rosołkiem.
ZdrówkaTeż psiarą byłam, ale na punkcie mojej Mimi zwariowałam
saintpaulia pisze:Nie wiem, jak u niej z tolerancją kocie mleczka, ale może byłoby lepsze od wody? Zawsze to jakiś posiłek.
tak mi się wydaje, że dziś znów pojedziemy wieczorem by podać jej płyny. martwię się...Prakseda pisze:Z malutką nie jest dobrze, może jeszcze raz do weta.
Myslę, tez o tych kotach pod wiatą. Jak nie wysterylizuje sie matki, to takie cuda beą się rodzić i chorować co roku.
agaga21 pisze:saintpaulia pisze:Nie wiem, jak u niej z tolerancją kocie mleczka, ale może byłoby lepsze od wody? Zawsze to jakiś posiłek.
prosiłam męża by dziś poszukał tego mleczka dla kociaków, mam nadzieję że będzie pamiętał.tak mi się wydaje, że dziś znów pojedziemy wieczorem by podać jej płyny. martwię się...Prakseda pisze:Z malutką nie jest dobrze, może jeszcze raz do weta.
Myslę, tez o tych kotach pod wiatą. Jak nie wysterylizuje sie matki, to takie cuda beą się rodzić i chorować co roku.
tej babie która mi kotki wydawała powiedziałam co o tym wszystkim myślę, zapytałam dlaczego nie wysterylizują kocicy. powiedziała, że chcieli ale się okazało że jest już w ciąży. wspomniałam o sterylce aborcyjnej to się uśmiechnęła, przytaknęła...nic do zakutej pały nie dotarło. a tam miotów już było chyba sporo...
edit:
nawet nie co roku! ponoć są tam też 2 kocięta 4-miesięczne PO TEJ SAMEJ MATCE! więc częstotliwość jest powalająca.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, luty-1 i 34 gości