Inwalidzi-Dexter i Odi Schr. Łódź- JUŻ w swoich DOMACH! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 11:41 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Villentretenmerth pisze:Kaprys 2004
"Villentretenmerth - jesteś naprawdę Kocim Aniołem."
No, już mi tak nie wlewajcie - w końcu mój nick zobowiązuje. :wink:

No się wie :ok: :ok: :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro wrz 26, 2012 21:21 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Podrzucę Dexterka po domek :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw wrz 27, 2012 1:49 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Dexterku kochany, Twój dom gdzieś jest, niech Cię znajdzie, proszę.

Wątek adopcji Odika uznajmy za zakończony. Odiś zamieszkał w swoim stałym domu, nic się tu nie zmieni. Jest jeszcze troszkę oszołomiony, ale to z pewnością minie i niebawem poczuje się jak ryba w wodzie. Już są przesłanki do takiego myślenia. Dalsze losy Odika i naturalnie - Alberta znajdziecie w nowym wątku. viewtopic.php?f=1&t=146511
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw wrz 27, 2012 8:15 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Dla Dextera :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw wrz 27, 2012 9:07 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Elo, Dex!
Informuję, że nadal nie są puszczane żadne kciuki za twój dom!
Na pewno się znajdzie, trzeba tylko poczekać jeszcze chwilkę.
:ok: :ok: :ok: :ok:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Czw wrz 27, 2012 9:46 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

black_lodge pisze:Elo, Dex!
Informuję, że nadal nie są puszczane żadne kciuki za twój dom!
Na pewno się znajdzie, trzeba tylko poczekać jeszcze chwilkę.
:ok: :ok: :ok: :ok:
To prawda! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw wrz 27, 2012 9:51 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Kciuki som!!!!! :ok: :ok: :ok:

Kaprys2004

Post » Czw wrz 27, 2012 10:07 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Villentretenmerth pisze:Dexterku kochany, Twój dom gdzieś jest, niech Cię znajdzie, proszę.

Kaprys2004

Post » Czw wrz 27, 2012 13:23 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Domku Odisia, a nie masz Ty tam gdzieś jakiś w zanadrzu jakiegoś swojego klona... no tak pytam retorycznie, na wszelki...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw wrz 27, 2012 15:26 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

issey32 pisze:Domku Odisia, a nie masz Ty tam gdzieś jakiś w zanadrzu jakiegoś swojego klona... no tak pytam retorycznie, na wszelki...

Przecież nie milczałbym gdybym widział jakieś możliwości...
Wierzcie mi, to było bardzo trudne. Wybrałem Odika, bo z początku wydawało się (nie tylko mnie), że Dexter ma większą szansę, a i dlatego, że Odi i Albert są w zbliżonym wieku i ulatwi to "dogadanie" się kocurów. Trzeba było i o tym myśleć... Nie chciałbym już nigdy być postawionym przed takim dylematem, mogłem dać dom tylko jednemu z nich. To są straszne wybory.
Ale bądźmy dobrej myśli - podobno coś się lekko ruszyło w adopcjach po letniej przerwie i może Dexowi się poszczęści. Są przecież ludzie, którym nie chodzi o to, aby pokazać się na spacerze glówną ulicą miasta z doskonale wytresowanym psem pochodzącym z renomowanej stajni. Tacy nie przychodzą tutaj. Są ludzie, dla których przedporanne, cichutkie "mmmruuuii, jak ci się śpi?" jest najlepszym początkiem dnia. Później nawet budzik znosi się łatwiej. ;) I nieważne ile kot czy pies ma łapek - podchodząc do człowieka po raz pierwszy, zazwyczaj miał wszystkie.
Będzie dobrze. Niech będzie dobrze. :ok:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Czw wrz 27, 2012 18:36 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

tyle wspaniałych ludzi,
ciepłych myśli,
to się muuuusi i dla Dexterka
cudowny domek znaleźć :ok: :ok:
byle nie za długo....
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw wrz 27, 2012 18:46 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Tatianko, możesz sprawdzić banerek kotów Pani Jadwigi, bo coś źle przenosi.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw wrz 27, 2012 18:57 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Dzięki Gosiu, poprawiony :ok: do wzięcia w wątku
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw wrz 27, 2012 20:05 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Ruru.
Boję się usłyszeć odpowiedź. Ale duży już jestem, chcę i powinienem ją poznać. Nie zdawałem sobie dotąd sprawy... W schronisku bylem pierwszy raz. Co to znaczy "byle nie za długo..."?
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Czw wrz 27, 2012 20:22 Re: Inwalidzi-Dexter bez szans na adopcję?Schr. Łódź-Odi w D

Pytanie do ruru, ale spróbuję ja odpowiedzieć...

Schronisko to bardzo potrzebne miejsce dla wszystkich porzuconych, niechcianych czy błąkających się zwierząt.
Pod jednym warunkiem. Że pobyt tam będzie bardzo krótki i zakończy się szczęśliwą adopcją do nowego domu.
Jednak
koty mają bardzo delikatną psychikę, delikatniejszą niż psy.
Wiele kotów nie radzi sobie w warunkach tak dużego "zakocenia" czy też z obecnością wciąż szczekających psów za siatką...
Wiele nie radzi sobie z odrzuceniem, z brakiem człowieka, z brakiem "swojego" miejsca na ziemi.
Wiele podłapuje wirusy - wszechobecne w zasadzie w tak dużym skupisku zwierząt, traci nadzieję na lepsze życie i odchodzi...
A nadzieja to podstawa... Podobno umiera ostatnia...
U kotów - najpierw umiera nadzieja, a po niej - umiera kot... :(
Zbyt dużo takich kotów widziałam...
Zbyt wiele z nich odeszło nie doczekawszy domu
A to były cudowne, kochane stworzenia... Wydawało się, że domki powinny się po nie w kolejce ustawiać...
Po wielu z nich płaczę do dziś... :(

Ale Dextera nie może to spotkać.
On musi znaleźć cudowny, kochający, szczęśliwy dom :ok:
Na pewno już niedługo :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]