Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :)

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Śro wrz 26, 2012 10:33 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Bry :)

Ja bym bardzo chętnie zamówiła teraz olejek do paznokci, a później (ale to zamówię w odpowiednim czasie) krem ochronny, bo znów mi zima zrobi krzywdę ;)

I ciesze się, że Mruczeńka wróciła z biznesem, bo moja skóra zaczęła się buntować przeciwko kremom sklepowym.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro wrz 26, 2012 21:13 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Zapraszam dziewczyny bardzo serdecznie :)
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro wrz 26, 2012 21:32 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Można się dowiedzieć jakie ma działanie ten olejek do paznokci?
Krem też bym sobie zamówiła, ale na wszystkie mam uczulenie. Tylko kupowany w aptece Atoperal jest dobrze tolerowany, ale już jest za chudy dla mnie i ostatnio kupiłam też w aptece " Physiologel -hipoalergiczny"" też mam uczulenie. Mruczeńka chyba, że coś mi wyczarujesz, żeby nie atakowało mi oczu i boku policzka.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro wrz 26, 2012 21:34 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

meggi 2 pisze:Można się dowiedzieć jakie ma działanie ten olejek do paznokci?
Krem też bym sobie zamówiła, ale na wszystkie mam uczulenie. Tylko kupowany w aptece Atoperal jest dobrze tolerowany, ale już jest za chudy dla mnie i ostatnio kupiłam też w aptece " Physiologel -hipoalergiczny"" też mam uczulenie. Mruczeńka chyba, że coś mi wyczarujesz, żeby nie atakowało mi oczu i boku policzka.

olejek, a raczej lekki balsam działa na zadziory i skórki, odżywczo na płytkę paznokcia.

Mogę Ci ukręcić coś ultraantyalergiczne jeśli sobie życzysz :)
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro wrz 26, 2012 21:43 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Bardzo chętnie poproszę, czy się da tak dobrać sklad, żeby już było na chłodniejsze dni bo ten Atoperal jak jest już dużo zimniej to za słabo mnie nawilża. Na pewno będzie bez żadnych dodatków roślinnych. Czy mam już coś wplacić ?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro wrz 26, 2012 21:46 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

meggi 2 pisze:Bardzo chętnie poproszę, czy się da tak dobrać sklad, żeby już było na chłodniejsze dni bo ten Atoperal jak jest już dużo zimniej to za słabo mnie nawilża. Na pewno będzie bez żadnych dodatków roślinnych. Czy mam już coś wplacić ?

nie, jeszcze nie.
Ale muszę dać jakiś olej na bazę. Mogę dać migdałowy lub brzoskwiniowy. To jest olej z pestek, nie ma składników z owocu, jest używany przy bardzo wrażliwych dzieciach. Inne składniki to shea, olej kokosowy, wosk jojoba. Chyba że chciałabyś spróbować z olejem arganowym, tez nie słyszałam o przypadkach uczulen na niego.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro wrz 26, 2012 22:01 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Atoperal krem 50 ml

Skład Fucogel 3%, Sepicalm S 2,5%. Skład (INCI): Aqua, Petrolate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Propylene Glycol Soyate, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glycerol, Polisaccharide

Taki skład mnie nie uczula, może coś wymyślisz o podobnym skladzie.
Boje się , że brzoskwinia może uczulić.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro wrz 26, 2012 23:57 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

moje doszły wczoraj
truskawka jest genialna :mrgreen: , a melisowy - moja mama stwierdziła ze rzucił ja na kolana i lubi się po buzi dotykac :mrgreen:
dziękuję no i POLECAM!!!!! :ok: :ok: :ok:
7ksiezyc

Post » Pt wrz 28, 2012 13:52 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

AniHili pisze:Bry :)

Ja bym bardzo chętnie zamówiła teraz olejek do paznokci, a później (ale to zamówię w odpowiednim czasie) krem ochronny, bo znów mi zima zrobi krzywdę ;)

I ciesze się, że Mruczeńka wróciła z biznesem, bo moja skóra zaczęła się buntować przeciwko kremom sklepowym.

Aaa, poprosze oczywiście konto do wpłaty :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon paź 01, 2012 12:23 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Mru, dostałam dziś swój krem - dziękuję pięknie :D
rozumiem, że należy go przechowywać w lodówce, tak?
i czy można go stosować na dzień i na noc?? jakoś tego nie doczytałam... :oops:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro paź 03, 2012 12:20 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Przesyłka dotarła - dzisiaj zaczynam testowanie.
Nie wiem tylko, czy przez pomyłkę nie dorzuciłaś do mojej paczki balsamu "oczy - usta". Ile dopłacić? :)

Aaaa... i poproszę o instrukcję obsługi do olejku :)
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Śro paź 03, 2012 21:48 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Znów ja ;)
Instrukcję do olejku znalazłam na pierwszej stronie.

Czy do skóry baaaaaardzo atopowej, cały czas czerwonej, piekącej i bardzo uczulonej na wszystko (nawet na marki apteczne w typie "emolium") coś by się znalazło?
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Czw paź 04, 2012 12:07 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Przesyłka właśnie dotarła i już zaczęłam testowanie :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie paź 07, 2012 18:15 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Krem z olejkiem arganowym do jakiej cery jest polecany?
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Pon paź 22, 2012 16:04 Re: Balsamy bez konserwantów, nie testowane na zwierzętach :

Dostałam kosmetyki - bardzo dziękuję - pachną obłędnie :)
I również dopytam - czy koniecznie, jak już się kremy otworzy - trzeba je przechowywać w lodówce?

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

[poprzednia][następna]