Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluch!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 7:55 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Niestety fundacje też cienko mają z forsą.I w większości nie mają swoich lokali gdzie zwierz jest przetrzymywany.Więc pewnie dlatego jest milczenie z ich strony. Znane mi fundacje to sieć prywatnych DT, które w większości gro wydatków ponoszą same korzystajac ew ze zniżek wetowskich.Jest wrzesień i forsa już znika.
W "prywatnych" DT też cienko z funduszami bo taki dom finansuje się sam i czasem jest wspierany przez przyjaciół .Więc nie dziw się,że nie ma tabunu chętnych bo skąd taki DT ma mieć fundusze na przyjęcie 6 malców mając już swoich podopiecznych w liczbie często dwu cyfrowej?
Czasem zachętą jest pomoc ze strony osoby szukajacej DT. W karmie i Żwirze choćby.

Trzymam kciuki za koty :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 26, 2012 10:48 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Zdaje sobie sprawę , że jest ciężko :/chociaż to trochę niefajnie, że zupełnie nic nie napisali chociażby, że nie mają możliwości pomóc etc
Znalazł się też dt, niestety nadal nie mam zdjęć :(

Nit

Od: Śro sie 24, 2011 19:19

Post » Śro wrz 26, 2012 10:53 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Dobre wychowanie to juz inna sprawa.Tylko tak sie często składa,ze tam nie ma osoby tylko i wyłącznie na "obsługujących" dzwoniących i piszących.

Cieszę sie,ze jest DT.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 26, 2012 14:15 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Jeden rudzielec zaklepany przez mojego znajomego z pracy, rozsądny człowiek się wydaje. Trzymajcie kciuki proszę bo może czarna koteczka też od kociej mamy pojedzie od razu do nowego domku , zostanie trzech rudych chłopców i jedna szylkretka, jednak nie jest czarna, dostałam zdjęcia ale nie mam pojęcia jak mam je wstawić :(

Nit

Post » Śro wrz 26, 2012 14:41 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

przślij mi na maila, wstawię, ariels@interia.pl
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro wrz 26, 2012 15:19 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Już wysłałam, dziękuję! :)

Nit

Post » Śro wrz 26, 2012 16:53 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
takie cudaki
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro wrz 26, 2012 17:10 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

ariel pisze:takie cudaki

Takich cudaków to po kokardę jest w prawie każdym miejscu. :roll:

Nit :zostanie trzech rudych chłopców i jedna szylkretka
Pan swoją kocicę wysterylizuje?
Wolne żarty.

Nit, będziesz wchodzić na miau co pół roku i alarmować, że jest miocik do zagospodarowania?

Edit: na Paluch nie powinny trafić, bo Paluch przyjmuje tylko koty bezdomne.
Nie domowe, bezmyślnie rozmnożone. :evil:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro wrz 26, 2012 17:51 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

To, że nie jestem aktywnym użytkownikiem forum i nie mam napisanych kilkunastu tysięcy postów nie znaczy, że nie wiem dlaczego trzeba sterylizować koty oraz psy ale przecież nie ukradnę temu człowiekowi kota, nie zrobię interwencji z policją, żeby go zabrać.
W związku z czym proszę darować sobie ironię.
Powiedziałam znajomej aby przekazała panu czy nie "wypożyczy" kotki na kilka godzin aby potem oddać panu kotkę w gustownym kubraczku, czekam na odpowiedź.

Nit

Post » Śro wrz 26, 2012 18:00 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Nit pisze:Powiedziałam znajomej aby przekazała panu czy nie "wypożyczy" kotki na kilka godzin aby potem oddać panu kotkę w gustownym kubraczku, czekam na odpowiedź.

I to jest bardzo dobry pomysł. :mrgreen:

A jak pan jej nie wypożyczy?
Właściwie dlaczego miałby, skoro za każdym miotem mu problem załatwiacie?
Nawet wiadra do topienia kociąt nie musi szykować. :roll:
Obrazek

redaf

Post » Śro wrz 26, 2012 18:07 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

to co proponujesz redaf mam mu zabrać kota, na jakiej podstawie?

Nit

Post » Śro wrz 26, 2012 18:26 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Nit pisze:....mam mu zabrać kota, na jakiej podstawie?

Na żadnej podstawie nie możesz zabrać mu kota.
"Znajoma" powinna negocjować.
Obrazek

redaf

Post » Śro wrz 26, 2012 18:37 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Dlaczego w cudzysłowie znajoma? W ten sposób mam wrażenie , że to jakaś insynuacja pod moim adresem.

Nit

Post » Śro wrz 26, 2012 23:57 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Podałam Twój telefon dwóm osobom, które ostatnio do mnie dzwoniły w spr. rudego, ale czy zadzwonią...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw wrz 27, 2012 8:16 Re: Sześć około trzymiesięcznych kociakow ma trafić na Paluc

Dziękuję :) Kotki w piątek pojadą do dt.

Nit

[poprzednia][następna]