Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 15:35 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

mania1610 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja niestety rano pracuje ale jakby były problemy z odbiorem Łezki to moge ja odebrac autem tym bardziej że wiem juz gdzie dr .Kostrzewski przyjmuje....
jutro podjade z farbą....domaluje te kropki:) zostawie na Łezkę w kopercie pieniązki ...nie moge przelac z konta:( narzie na kociarnie nie moge wchodzic ze wzgledu na Cekina ale jak tylko kk ustanie...odrobie:)
agula76

Post » Śro wrz 26, 2012 15:57 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

kurcze kita sie wykosztowala na foty rudego a tu ludzie nie glosuja chyba przegramy :(
zabralam lek dla gluta ale nie wiem jak mu go dawac wiec prosze o instrukcje,wzucilam 10 zeta na bazarek za bluzke siostry ale w polowie drogi mi sie przypomnialo ze nie taszcze ze soba worka z zarciem dla gluta :oops: odbiore we wtorek na dyzurze sorry ale nie mialam czasu sie wracac :roll:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro wrz 26, 2012 15:59 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

wiiwii pisze:To prawda, Walerka jest super myziakiem...

Instrukcja maty grzejącej:(ktoś pytał...)

:arrow: podłączamy matę do prądu, musi być ustawiony przycisk "on". Owijamy matę ręcznikiem, dla bezpieczeństwa kota.
:arrow: ustawiamy czas oraz siła grzania - robi się to przez naciskanie guzika tyle razy aż światełko przeskoczy na pożądaną pozycję - ja ustawiam na 8 godzin, najwyższą albo prawie najwyższą temperaturę. Trzeba popróbować.
:arrow: Woda musi być w wiszącej misce, jeśli mata jest w boksie, żeby się nic nie rozlało.

Właśnie miałam pytać. Dobrze że napisałaś, będę wiedziała jak im to ustawić jak będę w piątek :D
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Śro wrz 26, 2012 16:09 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Jak kotkom zimno, a poduchy nie da się rozgryźć, to jeszcze są gumowe termoforki (się wlewa się wrzątek i zakręca mocno i owija ręcznikiem), w szafce z reklamówkami je widziałam ostatnio :)

Kurczę, mój przystojny chrześniak Don Juan Nyan! Cudnie :) Fajnie, że ruszyło... Chciałabym, żeby więcej ludzi pytało o maleńkich...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro wrz 26, 2012 16:20 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

wiiwii pisze:Jak kotkom zimno, a poduchy nie da się rozgryźć, to jeszcze są gumowe termoforki (się wlewa się wrzątek i zakręca mocno i owija ręcznikiem), w szafce z reklamówkami je widziałam ostatnio :)

Kurczę, mój przystojny chrześniak Don Juan Nyan! Cudnie :) Fajnie, że ruszyło... Chciałabym, żeby więcej ludzi pytało o maleńkich...

A są maluszki na alegratce i gumtree?
Obrazek

Kasia89

Post » Śro wrz 26, 2012 16:26 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Na alegratka - tak. Na gumtree mam jakieś kłopoty z dodawaniem ogłoszeń o zwierzętach.
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro wrz 26, 2012 16:59 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

smialo glosujcie na swoich faworytow :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro wrz 26, 2012 17:15 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

wiiwii pisze:Na alegratka - tak. Na gumtree mam jakieś kłopoty z dodawaniem ogłoszeń o zwierzętach.

A, widzę że dałaś je do europejskich. Dodaj je też to kategorii dachowce, najlepiej pojedynczo. Mają super zdjęcia więc każdy może mieć swoje ogłoszenie, zawsze to większe przebicie.

Mogę im zrobić na gumtree.
Obrazek

Kasia89

Post » Śro wrz 26, 2012 18:13 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Od teraz gdy któryś z kotów bedzie kichał lub okazywał inne oznaki KK dostaje całą tabletkę immunodolu
Małym, które mają niewyraźne oczka przemywamy je solą fizjologiczną i kropimy po 1 kropli gentamycyny.

Jak idzie praca nad strona www? Ustalone było, że termin mija z końcem miesiąca, więc mamy nadzieje że po weekendzie będziemy mogli polecać nową strone KP.

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Śro wrz 26, 2012 19:07 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kasiu, jak zrobisz, to poproszę o instrukcje - tzn co wpisujesz do której rubryki, dobrze? Bo zupełnie nie wiem co robię tam źle, to może bym się nauczyła wreszcie...
Jeśli gdzieś zaliczyłam małe do europejskich, to dlatego, że nie widziałam kategorii "dachowce" (ślepa może jestem :roll: )
Co do strony www, znajomy MIKUŚ miał robić. MIKUŚ, masz wieści?

wiiwii

Post » Śro wrz 26, 2012 19:11 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

wiiwii pisze:Kasiu, jak zrobisz, to poproszę o instrukcje - tzn co wpisujesz do której rubryki, dobrze? Bo zupełnie nie wiem co robię tam źle, to może bym się nauczyła wreszcie...
Jeśli gdzieś zaliczyłam małe do europejskich, to dlatego, że nie widziałam kategorii "dachowce" (ślepa może jestem :roll: )

Na gumtree nie można wpisywać danych kontaktowych do ogłoszenia, ale to pewnie wiesz. I nie można pisać że kot lubi pieszczoty, bo uznają to za wulgarne 8) A tak to wpisuje się wszystko jak zawsze.
Obrazek

Kasia89

Post » Śro wrz 26, 2012 19:32 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kasia89 pisze:
wiiwii pisze:Kasiu, jak zrobisz, to poproszę o instrukcje - tzn co wpisujesz do której rubryki, dobrze? Bo zupełnie nie wiem co robię tam źle, to może bym się nauczyła wreszcie...

Na gumtree nie można wpisywać danych kontaktowych do ogłoszenia, ale to pewnie wiesz. I nie można pisać że kot lubi pieszczoty, bo uznają to za wulgarne 8) A tak to wpisuje się wszystko jak zawsze.

no właśnie co ze stroną, bo pamiętam, że na spotkaniu było ustalone, że znajomy Basi ma czas do końca września. jak się nie wyrobi, to chyba były inne propozycje?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro wrz 26, 2012 19:38 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

jutro dam jednak rade zrobić normalny dyżur, bo mi wypadło zajęcie z grafiku :)

hidi

Post » Śro wrz 26, 2012 19:40 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Dziś do nowego domu pojechała Grządka .Państwo przyjechali po Izi ale w końcu zdecydowali się na Grządkę .Dom fajny(Państwo w wieku 55 lat) mieli kotka 16 lat.Kotka odeszła ze starości,3 lata temu.Dom spokojny bez dzieci i innych kotów.Grządka będzie nie wychodząca .Pani bardzo zorientowana w upodobaniach kocich.Pytala o karmę ,drapak i ogólnie wszystko.Chcieli kota spokojnego i przytulastego.Myślę że kotka dobrze trafiła.

Dziś była tez na kociarni Iza,Dziewczyna która była wczoraj poznać nasze koty i która od razu byla zainteresowana,albo Grządka ,albo POLą.
Dziś rano z nią rozmawiałam i była zdecydowana na POlę pomimo że kotka zaczyna kichać.Na kociarni podałam Poli pierwsza dawkę antybiotyku i poszło bez problemu.Iza wzięła Polę wraz z lekami .Dziewczyna naprawde fajna i otwarta zgodziła się na wizyte poadopcyjną .Jedyne co mnie niepokoi to że może wyjechać na pół roku za granicę ,ale Pola ma niby opiekę .Dom trzeba kontrolować.Kasiu jutro zadzwinię i powiem ci ze szczegółami co i jak
Ostatnio edytowano Śro wrz 26, 2012 19:43 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 26, 2012 19:42 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

ojej dziewczynki pojechały do domu :kotek: :kotek:

hidi

[poprzednia][następna]