poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 13:29 Re: poznajmy sie...:)

Witam wszystkich :)

Mam na imię Aleksandra i od trzech miesięcy jestem przeszczęśliwą osobą, bo właśnie tyle czasu mój kocurro Tajger mieszka z nami. Tajger obecnie ma 5,5 miesiąca, zakochaliśmy się w nim podczas wizyty u mojej kuzynki i tak przejechał 300 km, żeby z nami zamieszkać. To jest mój pierwszy zwierzak i miałam dużo obaw z początku, mój TŻ uważał, że schizowałam, ale ja po prostu chciałam i chcę dla Tajgera jak najlepiej. Kocurek jest trochę whiskasowy, trochę burasek, waży 4kg i ma niespożytą ilość energii :D

Aleka

Od: Śro wrz 19, 2012 9:04

Post » Śro wrz 26, 2012 13:52 Re: poznajmy sie...:)

Aleka pisze:Witam wszystkich :)

Mam na imię Aleksandra i od trzech miesięcy jestem przeszczęśliwą osobą, bo właśnie tyle czasu mój kocurro Tajger mieszka z nami. Tajger obecnie ma 5,5 miesiąca, zakochaliśmy się w nim podczas wizyty u mojej kuzynki i tak przejechał 300 km, żeby z nami zamieszkać. To jest mój pierwszy zwierzak i miałam dużo obaw z początku, mój TŻ uważał, że schizowałam, ale ja po prostu chciałam i chcę dla Tajgera jak najlepiej. Kocurek jest trochę whiskasowy, trochę burasek, waży 4kg i ma niespożytą ilość energii :D

^^ Witamy serdecznie:))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto paź 09, 2012 15:03 Re: poznajmy sie...:)

Witam,

Mam na imię Aneta, mam 23 lata.
Mieszkam na śląsku, w domu jednorodzinnym z mężem, rodzicami, najmłodszą siostrą i dziadkiem.

Niemal od urodzenia towarzyszą mi koty - w domu zawsze jakiś z nami mieszkał, zazwyczaj przybłędy lub wzięte od znajomych.
Uwielbiam wszystkie mruczydła i gdybym mogła mieć ich więcej to na pewno bym miała :) Jestem bardzo wrażliwa na kocie krzywdy, zawsze poruszają mnie historie o kotach skrzywdzonych przez los.
Jestem z tych, co przygarniając kolejnego zwierzaka zawsze zastanawiają się czy na pewno będzie go za co utrzymać, czy nie zabraknie mu niczego. Bo nie sztuką przygarnąć pół schroniska, sztuką dać każdemu kociakowi dom i godne warunki, zapewnić w razie potrzeby opiekę weterynaryjną itp. Serce mi się kraja jak słyszę, ze komuś szkoda kasy na weterynarza :(

Odkąd czytając o kotach natknęłam się na rasę maine coon od razu wiedziałam, że kiedyś takiego kota będę mieć :)
Dążyłam do spełnienia tego marzenia i tak 3.10. stało się rzeczywistością :)
Razem z mężem staliśmy się nową rodziną dla 6-letniego rudego kocurka MCO :) Póki co zapoznawanie się z domownikami jeszcze trwa, ale jesteśmy dobrej myśli, kiedyś się dogadają i stworzą wspaniałą kocią rodzinkę :) Bo nim Red u nas zamieszkał były u nas już 2 dorosłe kotki Bunia i Khadia oraz 5-cio miesięczny kocurek Kalpek - dachowce.

Tyle o mnie :) Teraz biegnę do innego tematu opisać jak Redzik znalazł się u nas :)

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Czw paź 11, 2012 19:44 Re: poznajmy sie...:)

A mogłabym prosić link, gdzie opisujesz jak Red Axel dostał się do Waszego domu? Jestem zainteresowana, bo mam kotkę z hodowli, z której Red Axel pochodzi.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw paź 25, 2012 18:48 Re: poznajmy sie...:)

rastanja pisze:A mogłabym prosić link, gdzie opisujesz jak Red Axel dostał się do Waszego domu? Jestem zainteresowana, bo mam kotkę z hodowli, z której Red Axel pochodzi.

Przepraszam za zwłokę, nie zauważyłam posta wcześniej.

viewtopic.php?f=1&t=10775&start=270
Ostatni post na stronie :)

Są gdzieś zdjęcia Twojej kotki do obejrzenia? :)

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pt paź 26, 2012 9:08 Re: poznajmy sie...:)

Cześć :)
Cztery ludzkie nogi, cztery małe łapki i dwadzieścia mikrołapek witają wszystkich :)
Przyszliśmy się porozglądać za potrzebnymi informacjami, czasem popytać, a jeszcze czasem pomarudzić :P
Jesteśmy z Poznania, a nasz łączny wiek to około...60 lat ;)
Tak więc witamy się ze wszystkimi dużymi, małymi i mniejszymi :piwa:
anieli i ferajna

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Pon paź 29, 2012 10:29 Re: poznajmy sie...:)

anieli pisze:Cześć :)
Cztery ludzkie nogi, cztery małe łapki i dwadzieścia mikrołapek witają wszystkich :)
Przyszliśmy się porozglądać za potrzebnymi informacjami, czasem popytać, a jeszcze czasem pomarudzić :P
Jesteśmy z Poznania, a nasz łączny wiek to około...60 lat ;)
Tak więc witamy się ze wszystkimi dużymi, małymi i mniejszymi :piwa:
anieli i ferajna

Poznań wita Poznań:)))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw sty 10, 2013 22:25 Re: poznajmy sie...:)

Witamy się jako pierwsi w Nowym Roku :D
Oby był jak najlepszy dla wszystkich kotów i ich właścicieli (obecnych i przyszłych)! :piwa:

Dziś mija trzy miesiące od kiedy trafił do mnie Feliks. Postanowiłam to uczcić zmieniając status cichego podczytywacza miau.pl na legalnego użytkownika i przedstawiając Feliksa większej i jakże zaszczytnej publiczności :D

Przez te trzy miesiące wiele razy zaglądałam na forum w poszukiwaniu odpowiedzi na różne pytania i wątpliwości, których jest sporo u początkującej kociary. Zawsze udawało mi się znaleźć cenne porady i za to bardzo dziękuję wszystkim, którzy tu działają :1luvu:

Dwa słowa o nas: ja mam na imię Beata, mieszkam w Lublinie, kotek to Feliks, 7-miesięczny buras. Los nas szczęśliwie zetknął, ale o tym więcej w naszym wątku - zapraszam do czytania :D
Ostatnio edytowano Śro mar 20, 2013 22:02 przez bey, łącznie edytowano 1 raz

bey

Od: Czw sty 10, 2013 20:16

Post » Nie sty 13, 2013 23:15 Re: poznajmy sie...:)

My również się witamy :)
W tym roku leci już piąty rok odkąd moje koty są moje. Przez ten czas zdarzało mi się zaglądać na to forum, ale rzadko. Dopiero teraz postanowiłam dołączyć.
Kropka i Pasek (obie to kotki) to siostry z jednego miotu, zabrane od jakieś błąkającej się kotki, początkowo przeznaczone do polowania na myszy gdzieś w TIRowych garażach, ale ostatecznie zostały z nami i nie wyobrażam sobie tego czasu bez nich :1luvu:
Ja mam na imię Agnieszka, mieszkam gdzieś pośrodku Kujaw i w tym roku mam maturę. Od zawsze interesowałam się kotami i psami, gryzonie nigdy nie wyzwalały we mnie głębszych uczuć a np. koni się boję :roll:
pozdrawiam wszystkich kociarzy ;)
Obrazek Agnieszka i dwie koty ; )

agniehszka

Od: Pon sty 07, 2013 18:32

Post » Pon sty 14, 2013 0:36 Re: poznajmy sie...:)

agniehszka pisze:My również się witamy :)
W tym roku leci już piąty rok odkąd moje koty są moje. Przez ten czas zdarzało mi się zaglądać na to forum, ale rzadko. Dopiero teraz postanowiłam dołączyć.
Kropka i Pasek (obie to kotki) to siostry z jednego miotu, zabrane od jakieś błąkającej się kotki, początkowo przeznaczone do polowania na myszy gdzieś w TIRowych garażach, ale ostatecznie zostały z nami i nie wyobrażam sobie tego czasu bez nich :1luvu:
Ja mam na imię Agnieszka, mieszkam gdzieś pośrodku Kujaw i w tym roku mam maturę. Od zawsze interesowałam się kotami i psami, gryzonie nigdy nie wyzwalały we mnie głębszych uczuć a np. koni się boję :roll:
pozdrawiam wszystkich kociarzy ;)

Witamy! Ale przesliczne te dwie puchate - od razu widac, ze blizniaczki :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sty 14, 2013 13:15 Re: poznajmy sie...:)

Cindy pisze:Witamy! Ale przesliczne te dwie puchate - od razu widac, ze blizniaczki :wink:

Dziękujemy :) Wstyd przyznać, ale na początku sami mieliśmy problem z rozpoznaniem ich... Z czasem zauważyliśmy różnice i domownicy wiedzą, kto jest kim. Ale każda wizyta u weterynarza wiąże się z zapewnieniem: "nie, nie wzięłam drugi raz tego samego kota" 8)

edit: za dużo przecinków mi się machnęło :D
Obrazek Agnieszka i dwie koty ; )

agniehszka

Od: Pon sty 07, 2013 18:32

Post » Pt sty 25, 2013 10:10 Re: poznajmy sie...:)

Witam wszystkich miłośników kotów.Jestem krakowianką ale mieszkam na wsi z moją ludzką i czworonażną rodziną.Moim sercem zawładały cztery futrzaki dwie sunie i para kociambrów,wszyscy mieszkamy w domu razem.Koci rezydenci to czarna ośmioletnia Zuzia i sześcioletni wielki rudy facet Leon. :D

Trudno pisze się o sobie i ja oczywiście zapomniałam o dobrym wychowaniu i nie przedstawiłam się.Mam na imię Beata mam 43 lata,męża i dorosłego syna.Mieszkam na wsi w pięknej okolicy Dobczyc.Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Pt sty 25, 2013 10:57 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam dwa posty

kotka70

Od: Czw sty 24, 2013 16:47

Post » Nie lut 10, 2013 15:55 Re: poznajmy sie...:)

Cześć, witajcie!

Nazywamy się Monika i Łukasz i od pewnego czasu mamy w domu przepiękną kotkę o imieniu De.
Mieszkamy w Łodzi i mamy po 29 lat. Nikt nie wie kto wpadł na pomysł z kotem, ale jak tylko zobaczyliśmy De, to decyzja zapadła od razu :) I nie żałujemy ani ciut ciut.

Jeśli ktoś chce to można zobaczyć De tutaj: De na Youtube

Obrazek

naszkotek

Od: Nie lut 10, 2013 15:28

Post » Nie lut 10, 2013 16:52 Re: poznajmy sie...:)

witajcie:)))
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie lut 10, 2013 23:29 Re: poznajmy sie...:)

Rzeczywiście, prześliczna dziewczynka :love:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

[poprzednia][następna]