Niki FeLV+ i PNN - nadal kocha życie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 24, 2012 9:09 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Aga, a może to przez te wanny, nowe szafki i inne "nowości"
To w końcu jakaś zmiana, a Niki jest wrażliwą kicią

Zostaw futerko tam, gdzie jest - czyli na Nikisi :mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon wrz 24, 2012 9:20 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Nie sądzę. Wcześniej większe zmiany były, w pokojach i nic się nie działo.
Ona reaguje raczej na coś innego, ale nie przemeblowanie. Były sytuacje, że nic nie zmieniałam, a kupy były.
Zawsze bardziej boję się gości, bo może kogoś z przeszłości jej przypominają. Wtedy śmierdząco zaznacza teren swój i dużej :twisted:
Same kupy mnie tak nie przerażały, ale gdy dochodzi ciecz... wrrr... :evil: :evil: :evil:

Na razie futro zostaje na swoim miejscu, ale co będzie następnym razem - nie wiem ;)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pon wrz 24, 2012 11:24 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Aga, cierpliwości życzę. Bo miłości do Niki to Ci i tak nie brakuje- no matter what ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon wrz 24, 2012 22:02 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Może Nikunia zareagowała na zmianę wannyy :| hjnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn - to autograf Nerutka :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto wrz 25, 2012 8:30 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Aguś,a może w tym czasie jak CIebie nie było,coś ją zdenerwowało,wystraszyło,albo akurat w tym czasie w ten dzień CIebie potrzebowała,a CIebie nie było i chciała w ten sposób zaprotestować?
Kurna nie wiadomo co myślęć o tym ..

Moje Słoneczko ja CIę proszę,nie ozdabiaj mieszkania swojej Panci dobrze? :ok: :ok: :ok: :ok:
Mam nadzieję Aguś na pozytywne rozwiązanie Twoich spraw,tym bardziej jak czytam nie łatwych dla CIebie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto wrz 25, 2012 22:24 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Znów mi narobiła na łóżko :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:
A ja z mamą byłyśmy w drugim pokoju :( :( :(
Nic się nie wydarzyło... dla nas na pewno nie...

O co chodzi?
Co się z nią dzieje...?

Chyba jej budkę zrobię i wyeksmituję na balkon :roll:
Doceni salonowe życie...

Porażka...
Kto ma ten problem, ten mnie rozumie...
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Wto wrz 25, 2012 22:44 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

ale tylko na to łóżko robi? nie gdzieś na dywan czy inne łóżko czy fotel jaki masz?
Coś jej nie gra,tylko co ?albo chce,żebyś non stop kolor sie nią zajmowała,nawet jak ktoś jest,albo nie wiadomo co

mam nadzieję,że jakoś CI się wyjaśni i będziesz mogła spokojnie spać :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto wrz 25, 2012 23:05 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Na łóżko. Na własny azyl... :(
Nie wiem o co biega...
Dziś nic się nie wydarzyło...

Nie znam swego kota... :cry: :cry: :cry:
Obrazek

szybenka

Post » Śro wrz 26, 2012 7:37 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Dużo myślę o Was,o Tobie Aguś jak CI pomóc,co wykombinować :(
Może ona rzeczywiście sobie "żąda" żebyś non stop się nią zajmowała?
bo dzisiaj byłaś cały czas koło niej,nic się nie wydarzyło,wczoraj była mama,zajęłaś się mamą,nie nią,kurcze może o to jej chodzi (?)
Cały czas myśle o Was........
i trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: żeby się Słoneczko opanowało .....
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw wrz 27, 2012 13:32 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

o rany, współczuję :(
to jest problem, w którym jestem kompletnie głupia
zawsze mi się wydaje, że jak kot robi na łóżko, to nie ze złośliwości, tylko z chęci zaznaczenia swojego Dużego
jakby się bał, że mu zginie, czy coś
ale ja się w ogóle nie znam
Trzymam kciuki, żeby się problem rozwiązał i zniknął
:ok: :ok: :ok: :ok:
a tak jej było slicznie w piórku ...

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt wrz 28, 2012 20:59 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Dzięki za słowa otuchy :1luvu:

Jak na razie panna jeszcze w środę przymierzała się do produkcji łóżkowej, ale gdy tylko grzebnęła dwa razy łapką (ja w tym czasie siedziałam na łóżku i czytałam książkę) powiedziałam stanowczo "Niki" i paniusia biegła do kuwety, kt. teraz stoi w przedpokoju i załatwiła co trzeba.
Łóżko niestety na dzień zabezpieczane jest folią.
Dziś wciąż jestem czujna, bo jeszcze nie było kupala :roll:

A żeby nie było, że tylko narzekam na księżniczkę, to pokażę, jaka jest sprytna i zwinna.
Niki tak wraca z balkonu przez okno. Tylko te zdjęcia (z różnych dni) wyszły w miarę wyraźnie:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Pieniek służy tylko do odbicia ;)
Obrazek

szybenka

Post » Sob wrz 29, 2012 7:40 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Ale super fotki :1luvu: :ok:
No przecież nie można się na taką ślicznotkę długo gniewać :wink: :D
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob wrz 29, 2012 11:22 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Otuchy dodawać Ci nie będę, bo cierpię na brak nadziei w temacie sikania. :roll:
Swoje wyrko zabezpieczyłam dużymi worami na śmieci, które przykleiłam doń taśmą dwustronną.
Łatwiej mi prać narzutę niż kanapę. Kołdry od dwóch lat nie wyciągam, bo franca do pralki nie wejdzie.
Cóż, :roll: trzeba tak żyć z sikającym kotem, by ograniczyć do minimum straty i własną irytację. :wink:
Choć otuchy nie dodaję, to życzę Ci :mrgreen: , by to były tylko chwilowe wybryki księżniczki. :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob wrz 29, 2012 16:28 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

coś się wczoraj stałoCaillou (chyba coś jej dolega, obserwujemy, bo nie wiadomo co jej jest - niby nic, ale jest inna) i posikała się na łóżko syna
jesteśmy w szoku
nie wiem, czy tym się można zarazic przez forum? :roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob wrz 29, 2012 17:28 Re: Niki (FeLV+) - jak oskórkować kocią piękność :/

Agniesiu, aljsza - Duża Diego ma problem z siusianiem Diego na łóżko - tutaj wątek: viewtopic.php?f=1&t=139885. Był u nich behawiorysta i zaproponował różne środki zaradcze. Może znajdziesz tam jakieś odniesienie do Waszej sytuacji... ? Tam mogą być też powody zdrowotne, niemniej jednak behawioralne kroki też podejmą.
trzymam za Was kciuki. Uściski.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

[poprzednia][następna]