Filip, kot nikomu niepotrzebny… Wreszcie w domu !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 23, 2012 13:57 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:Btw, pani doktor orzekła, że Dyzio jest "gruby i rozpieszczony". Zadziwiające:)

No z tym gruby to chyba przesadziła ;)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie wrz 23, 2012 16:49 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

ale fantastycznie kocio trafił :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie wrz 23, 2012 17:53 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

I kolejny bazarek dla Filipa :1luvu:
viewtopic.php?f=20&t=146396
Obrazek

andorka

Post » Pon wrz 24, 2012 8:09 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

a ja dopiero po bannerku trafiłam :oops:

fajny jest bury, taki okrągławy ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon wrz 24, 2012 11:46 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:FeLV -, FIV - :)
Wypuściłam małego i dużego w jednym pokoju, na razie bitwy nie ma, jest mało przyjazne patrzenie i wystudiowana filipowa obojętność. Dyziek jest zafascynowany, łazi za nim i grucha.
Ciekawe, kiedy dostanie w trąbę.
Mam nadzieję, że nikt nikomu nie zrobi krzywdy.

Ale się cieszę!
Taki suuuper Kić :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
i ma świetny DT :1luvu: :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto wrz 25, 2012 17:42 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Filip zakuwetował w czarnoziemie :) Będą z niego ludzie.
Poza tym oko mu ropieje, z twarzy zawiewa jak z grobu i własnie puścił pawia.
Chyba niezbyt dobrze się czuje. W czwartek idziemy do weta, o ile nic się wcześniej nie wydarzy.

Boi się troszkę tego olbrzymiego potwora Dyzia, ale gnojkowi czasami udaje się przytulić do wujka:

Obrazek
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Wto wrz 25, 2012 17:53 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

No to do czarnoziemu po troszku, po troszku żwirku i będzie ok.

Zawiewanie z paszczy - przyczyna znana i tym się nie martwmy na razie.

Oczko ? Może być tak, że chłopka poczuł się bezpieczny i odpuszcza stres i będa z niego badziewia teraz wyłazic (badziewia w sensie choroby, które do tej pory trzymał w ryzach, bo musiał być zwarty na dworze)
Pawik może od kłaków? W lecznicy, na przeglądzie, strasznie z niego futro leciało, może się już domył i musi to oddać - masz może pastę na kłaki? Gdyby się wymioty powtarzały, no to będziesz musiała reagowac.

A zdjęcie z Dyziem :1luvu: moje koty przez 6 lat wspólnego mieszkanie nigdy tak nie spały 8)
Obrazek

andorka

Post » Wto wrz 25, 2012 18:08 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Będę go obserwować, może to było tak jednorazowo. Past odkłaczających mam do wyboru do koloru, coś mu spróbuję zaaplikować.
Okiem też się zajmiemy w czwartek, ale wolę, cobyście wiedziały o takich szczegółach :)

Dyziek paprze mi tą glebą klozetową po całym pokoju i chyba wygrzebał z niej ślimaka i zeżarł 8O
Jestem nieuważną opiekunką kota.

A stosunki między chłopcami są całkiem fajne, z tym że liczyłam, że mi Filip trochę smarkacza wychowa, a na to się nie zanosi :)
Strasznie ciapowaty ten nasz Filipek. I wrażliwy taki.
Ale wydaje mi się, że on ma większe szanse na dobry dom niż Dyziek, bo jeśli ktoś się zdecyduje na starszego miziaka, to powinien być w miarę świadomy.
A po Dyzia dzwonią...protoplazmy.
Obrazek

asia-lodz

Post » Śro wrz 26, 2012 19:01 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:Ale wydaje mi się, że on ma większe szanse na dobry dom niż Dyziek, bo jeśli ktoś się zdecyduje na starszego miziaka, to powinien być w miarę świadomy.
A po Dyzia dzwonią...protoplazmy.

może w pakiecie wydasz jak się chłopaki całkiem skumplują :D

A jak tam dziś samopoczucie Filipa?

przekazywała dziś p. Teresie, czyli sprawczyni całego zamieszania wieści o Filipku i bardzo, bardzo się cieszyła, ze tak mu się trafiło. Bardzo sie bała, że Filip będzie chciał wiać na dwór, ale z opisów wynika, że chyba mu za bardzo na tym nie zależy no nie?
trzymam kciuki za jutro :ok:
Obrazek

andorka

Post » Śro wrz 26, 2012 20:33 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

andorka pisze:A jak tam dziś samopoczucie Filipa?

Tak sobie. Nie ma apetytu, coś tam zjadł, ale bez szału. Kupa nienajgorsza, więc może to chodzi o paszczkę. Zobaczymy jutro.
andorka pisze:przekazywała dziś p. Teresie, czyli sprawczyni całego zamieszania wieści o Filipku i bardzo, bardzo się cieszyła, ze tak mu się trafiło. Bardzo sie bała, że Filip będzie chciał wiać na dwór, ale z opisów wynika, że chyba mu za bardzo na tym nie zależy no nie?

Akurat na dwór go nie ciągnie :) Sypia sobie na kocyku na parapecie, czasami obserwuje, co się dzieje, ale nie urządza histerii.
Na początku uważał, że ma za mały pokój i forsował drzwi, ale już sobie darował. Zresztą niedługo będzie miał większy metraż :)

A Dyziek chyba nie jest mu do szczęścia potrzebny. Mały musi czekać, aż Filip zaśnie i podkradać się tajnie, tylko tak może się przytulić :)
Obrazek

asia-lodz

Post » Śro wrz 26, 2012 20:38 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

No to czekamy jutro na wieści po zabiegu :ok:
Obrazek

andorka

Post » Czw wrz 27, 2012 10:57 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Filip nie miał zabiegu dzisiaj, bo jest trochę chory, prawdopodobnie przeziębiony.
Dostał zastrzyk, a od jutra mam podawać tablety (jak wrócę do domu, to napiszę jakie).
Dostał też, bodajże, oridermyl do ucholi. Gorączki nie ma. We wtorek kontrola.

Nie wiem, czemu się tak posypał :(
Obrazek

asia-lodz

Post » Czw wrz 27, 2012 11:46 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Poczuł się bezpiecznie, organizm odpuścił i się posypał, tak to często bywa.
Ale będzie dobrze :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw wrz 27, 2012 12:23 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Gosiaa ma rację - często koty się trzymają, bo muszą. A jak stres odpuści to i choroby zaczynają wyłazić.
A pogody jakie są - każdy widzi. Zwierzaki też się przecież przeziębiają
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 27, 2012 13:15 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Pewnie tak. Zastanawiałam się tylko, czy to u mnie nie było jakiegoś czynnika, który wywołałby taką reakcję.
Ale jeśli nie, to w porządku. Leczymy kocina i trzymamy w cieple.

Obrazek
Obrazek

asia-lodz

[poprzednia][następna]