Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 24, 2012 19:37 Re: Zaginione-znalezione koty

No ale zaraz - skoro nie wyskoczyły, nie wyszły i w domu ich nie ma - znaczy co? wyparowały.....?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon wrz 24, 2012 19:47 Re: Zaginione-znalezione koty

grajda pisze:Uwaga! W Poznaniu przy ul. Dolna Wilda zaginęły w dziwnych okolicznościach dwa Devony Rex. Kocurek jest rudy , koteczka szylkretowa -roczna. Koteczki nigdy nie wychodziły z domu ! Zaginęły z mieszkania mieszczącego się na drugim piętrze. Nie wypadły z okna! Koteczki są nieśmiałe , boją się obcych. Ich właścicielom serce pęka ze smutku.

Cały czas przeszukujemy okolicę i rozmawiamy z mieszkańcami czy nie widzieli naszych kotków... Niestety, nikt do tej pory nawet ich nie widział, ale znając nasze kociaki jesteśmy przekonani, że są gdzieś blisko, "uprowadzone"... :( Bardzo się martwimy, że mogły dostać się w "złe ręce" i cała nadzieja w tym, że może ktoś przez przypadek je znajdzie i pozwoli im wrócić do ich domu. Chcielibyśmy dodać zdjęcia kotków, ale nie mamy pojęcia jak je wkleić na forum...

dhdhdh

Od: Pon wrz 24, 2012 19:17

Post » Pon wrz 24, 2012 20:18 Re: Zaginione-znalezione koty

Wejdź http://naforum.zapodaj.net/ dodaj zdjęcie kliknij 200x200 jak pokażą się linki, skopiuj ostatni i wklej tu na forum
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon wrz 24, 2012 20:27 Re: Zaginione-znalezione koty

dhdhdh pisze:
grajda pisze:Uwaga! W Poznaniu przy ul. Dolna Wilda zaginęły w dziwnych okolicznościach dwa Devony Rex. Kocurek jest rudy , koteczka szylkretowa -roczna. Koteczki nigdy nie wychodziły z domu ! Zaginęły z mieszkania mieszczącego się na drugim piętrze. Nie wypadły z okna! Koteczki są nieśmiałe , boją się obcych. Ich właścicielom serce pęka ze smutku.

Cały czas przeszukujemy okolicę i rozmawiamy z mieszkańcami czy nie widzieli naszych kotków... Niestety, nikt do tej pory nawet ich nie widział, ale znając nasze kociaki jesteśmy przekonani, że są gdzieś blisko, "uprowadzone"... :( Bardzo się martwimy, że mogły dostać się w "złe ręce" i cała nadzieja w tym, że może ktoś przez przypadek je znajdzie i pozwoli im wrócić do ich domu. Chcielibyśmy dodać zdjęcia kotków, ale nie mamy pojęcia jak je wkleić na forum...

Odwiedział Was ktoś ostatnio, interesował się kotami? Zamykacie zawsze drzwi od mieszkania na klucz? Macie jakiś nieżyczliwych sąsiadów?
Może rzeczywiście ktoś je zabrał albo wypuścił na klatkę :(

Rookie

Od: Pon maja 14, 2012 14:29

Post » Śro paź 03, 2012 22:01 Re: Zaginione-znalezione koty

Potworzanka pisze:Witam, jestem na forum nowa, ale bardzo zdesperowana. Zwracam się głównie do osób przebywających lub zaglądających na krakowski Ruczaj. Dwa dni temu zaginął mój kot - Tomek rasy norweski leśny. Wypadł z okna i podczas próby złapania go uciekł nie wiem jak daleko. Rozwieszam ogłoszenia, które są zrywane... Szukały go 4 osoby, próbowałam go zwabić jedzeniem, ale przyszły tylko dwa inne koty. Boję się że go nie znajdę, ponieważ w okolicy jest kilka opuszczonych garaży, niewykończonych domów, także ma się gdzie dobrze schować. Mieszkamy tutaj od miesiąca, więc nie zna też okolicy. Ostatnio widziany w rejonie Kobierzyńskiej/Zachodniej. Dziękuję za jakąkolwiek pomoc i wsparcie.

Witam

My szukaliśmy naszych 7 dni...rozejrzyj się bliżej domu i szukaj w nocy nawołując,kusząc jedzonkiem,zabawkami.Jeśli masz możliwość rozsyp piasek z kuwety, aby wiedział ,że dom jest blisko.W dzień raczej nie wyjdzie.Ja dzięki pomocy poprzez takie właśnie wskazówki od dobrych ludzi, odszukałam swoje dwa Devonki,szukając je w ciągu dnia i nocy...nieprzespane, ale moje są w domku już bezpieczne.

dhdhdh

Od: Pon wrz 24, 2012 19:17

Post » Czw paź 04, 2012 11:50 Re: Zaginione-znalezione koty

dhdhdh pisze:My szukaliśmy naszych 7 dni...rozejrzyj się bliżej domu i szukaj w nocy nawołując,kusząc jedzonkiem,zabawkami.Jeśli masz możliwość rozsyp piasek z kuwety, aby wiedział ,że dom jest blisko.W dzień raczej nie wyjdzie.Ja dzięki pomocy poprzez takie właśnie wskazówki od dobrych ludzi, odszukałam swoje dwa Devonki,szukając je w ciągu dnia i nocy...nieprzespane, ale moje są w domku już bezpieczne.

Bardzo się cieszę, że się odnalazły. Czy wiadomo co właściwie się stało?

Rookie

Od: Pon maja 14, 2012 14:29

Post » Pt paź 05, 2012 13:25 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam,

W dniu 05/10/2012 na osiedlu Lasowice w Tarnowskich Gorach zaginął 6 miesieczny kocurek, pręgowany, brązowo-bury. Kocurek reaguje na imie Stefanek.

EDIT: Kocurek sie znalazl

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie paź 07, 2012 11:04 przez tg12, łącznie edytowano 1 raz

tg12

Od: Pt paź 05, 2012 13:14

Post » Sob paź 06, 2012 18:42 Re: Zaginione-znalezione koty

Nigdy nie sądziłam że tu kiedykolwiek napiszę :(
Dziś z mojego domu wysmyknęła się 3 miesięczna kociczka. Koło 11 byłam obejrzeć okolicę ale nic nie widz\iałam
Byłam też koło 18 ale jest za dużo ludzi na dworze.
Chcę wyjść koło 23 albo po północy z Rumcajsem w kontenerku. To jej przybrany tata, może na jego miauk przyjdzie.
Co jeszcze mogę zrobić? Kupić walerinę i ją wylać pod oknem? Ogłoszenia nie wchodzą w grę, bo szybciej jej głowę urwą niź pomogą.

Edit: Znalazła się.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon paź 08, 2012 7:58 Re: Zaginione-znalezione koty

gratulacje!! i zazdroszczę, moje futerko przepadło bez wieści.

agnesand

Od: Śro sie 08, 2012 20:47

Post » Śro paź 10, 2012 7:24 Re: Zaginione-znalezione koty

naheis pisze:Prosimy bardzo o pomoc. Wieczorem 17 września zaginęła kotka w okolicach
boiska szkolnego na ul. Świętokrzyskiej we Wrocławiu. Duża, z lekką nadwagą,
sierść szara, pręgowana, z białym pyszczkiem, krawatem i skarpetkami.
Rude plamy na brzuchu. Czarna końcówka ogona. Różowy nosek i poduszki
łap. Kotka jest przyjazna i ufna wobec ludzi, ale może być bardzo wystraszona,
bo nie wychodziła z mieszkania. Kot jest dzień po szczepieniach
i może być osłabiony. Prosimy o wszelkie informacje. Kontakt: telefony
691566574 i 693849733 lub pod adres ul. Świętokrzyska 41 m. 16. Dla znalazcy
nagroda pieniężna.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

KLUSKA ZNALAZŁA SIĘ PO 3 TYGODNIACH - ZŁAPANA W CIĄGU JEDNEJ NOCY PROSTO DO RĄK - POLECAM WSZYSTKIM WSKAZÓWKI Z PONIŻSZEGO LINKU JAK I PRZECZYTANIE HISTORII POSZUKIWAŃ NA NINIEJSZYM FORUM - BARDZO NAM POMOGŁY, DZIĘKUJEMY!: http://www.missingpetpartnership.org/re ... cedcat.php

naheis

Od: Wto wrz 18, 2012 7:57

Post » Śro paź 10, 2012 14:18 Zaginęła w Sopocie Kotka Mufka

witam, nie umiem jeszcze poruszać się na tym forum, ale zapisałam się w akcie już totalnej desperacji.We wtorek 2 października 2012 zaginęła moja ukochana kotka Mufka.Mieszkamu w domu z ogrodem więc co rano wychodziła się załatwić poczym szybko wracała na śniadanie. Niestety tego dnia nie wróciła. Nie wiem już co robić. Były plakaty, ogłoszenia w radio gdańsk, obdzwonione schroniska i weterynarze, sąsiedzi zawiadomieni.Nikt nic nie widział. Boję się że stało się coś złego.Codziennie chodzimy po okolicy i jej szukamy o różnych porach również w nocy.Zaczynam tracić nadzieję.
Kotka jest szara pręgowana, na szyi miała jasną obróżkę z dzwoneczkiem i identyfikatorem. Jest pięknym dużym kotem.Do tej pory ( ma 3 lata) zawsze była w zasięgu wzroku, nie odchodziła od domu.Może ktoś jest z Sopotu (okolice wyścigów) i może coś widział...Nie wiem jak dodać zdjęcie, ale mam ogłoszenie ze zdjęciami na stronie schroniska w gdańsku.

KOTKA WRÓCIŁA DO DOMU SAMA PO 15 DNIACH
Ostatnio edytowano Pon paź 29, 2012 11:27 przez justynasopot, łącznie edytowano 1 raz

justynasopot

Od: Śro paź 10, 2012 13:57

Post » Śro paź 10, 2012 14:25 Re: Zaginęła w Sopocie Kotka Mufka

justynasopot pisze:witam, nie umiem jeszcze poruszać się na tym forum, ale zapisałam się w akcie już totalnej desperacji.We wtorek 2 października 2012 zaginęła moja ukochana kotka Mufka.Mieszkamu w domu z ogrodem więc co rano wychodziła się załatwić poczym szybko wracała na śniadanie. Niestety tego dnia nie wróciła. Nie wiem już co robić. Były plakaty, ogłoszenia w radio gdańsk, obdzwonione schroniska i weterynarze, sąsiedzi zawiadomieni.Nikt nic nie widział. Boję się że stało się coś złego.Codziennie chodzimy po okolicy i jej szukamy o różnych porach również w nocy.Zaczynam tracić nadzieję.
Kotka jest szara pręgowana, na szyi miała jasną obróżkę z dzwoneczkiem i identyfikatorem. Jest pięknym dużym kotem.Do tej pory ( ma 3 lata) zawsze była w zasięgu wzroku, nie odchodziła od domu.Może ktoś jest z Sopotu (okolice wyścigów) i może coś widział...Nie wiem jak dodać zdjęcie, ale mam ogłoszenie ze zdjęciami na stronie schroniska w gdańsku.

w podobnej samej sytuacji byłem przez ostatnie trzy tygodnie - głowa do góry - bardzo mi pomógł ten artykuł, także w praktycznym wymiarze - moją Kluskę udało się namierzyć i złapać: http://www.missingpetpartnership.org/re ... ostcat.php

naheis

Od: Wto wrz 18, 2012 7:57

Post » Śro paź 10, 2012 14:27 Re: Zaginione-znalezione koty

justynasopot pisze:.Nie wiem jak dodać zdjęcie, ale mam ogłoszenie ze zdjęciami na stronie schroniska w gdańsku.

http://schroniskopromyk.pl/category/zgubione/
http://schroniskopromyk.pl/zaginela-kotka-mufka-sopot/

Obrazek
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro paź 10, 2012 15:14 Re: Zaginione-znalezione koty

dziękuję za udostępnienie zdjęcia Mufki.Właśnie wróciłam z rowerowego objazdu okolicy.znowu rozdawałam ulotki i wypatrywałam Mufki.
Czuję się okropnie, raz mam nadzieję raz ją tracę.Nie przestanę jednak szukać mojego kochanego kota.

wRÓCIŁA PO 15 DNIACH SAMA
Ostatnio edytowano Śro sty 09, 2013 14:59 przez justynasopot, łącznie edytowano 1 raz

justynasopot

Post » Śro paź 10, 2012 16:14 Re: Zaginione-znalezione koty

dziękuję jeszcze raz za umieszczenie zdjęcia mojej kotki.przeglądałam to forum i charakterystyczne wydaje się być to że giną koty niewychodzące które przypadkowo znajdując się na wolności panikują i gdzieś się chowają, co jest zrozumiałe. Jednak mój kot wychodził codziennie, znała okolicę i zawsze wracała.Przeczytałam również polecany artykuł i niestety wszystkie moje przypuszczenia się tam potwierdzają.Dziękuję za wsparcie.

wRÓCIŁA PO 15 DNIACH
Ostatnio edytowano Śro sty 09, 2013 14:59 przez justynasopot, łącznie edytowano 1 raz

justynasopot

[poprzednia][następna]