Błagam daj filmikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,zawsze prosze ,by dawac

Zdarzyl sie cud i wrocilam wczesniej z obu prac

juz po 14 bylam w domu,wsiadlam na rower i bylismy z bratem w ogrodku

Brat skosil naprawiona kosa spalinowa pozostale pol dzialki, ja grabilam,plewilam

-wrocilismy kolo 19-udalo mi sie kolejny raz oplewic hortensje i przód dzialki. Te czesci ,co sa przykryte kora wyraznie lepiej sie plewi

-ale i tak jest co robic.No i ja mam malo miejsc z kora

Podlalam tez punktowo ,to co trzeba
Wielki postep w negocjacjach tnacych-ustalilismy z bratem ,co bedzie podcinane na dzialce pod koniec pazdziernika. Zwracam uwage na czas przyszly,niezrealizowany
Z wiesci hiobowych-zaczynaja spadac liscie.
Z wiesci radosnych ,jablka pyszne jeszcze sa na jablonce,ale czy zdaza dojrzec nie wiem

dzis znow jedno pozarlam
Pytanie do ogrodniczek-czemu mi liscie hortensji dwoch czerwienieja-czy to oznaka jesieni,czy im cos dolega i jak im pomoc przetrwac zime? 
Male sa
Epopeja remontowa trwa-brat wzial dwa dni urlopu

no dobra sklamalam -wolne z nadgodzin- on nie zna slowa urlop.

I w efekcie-jutro po pracach bede radosnym wieczornym popychlem remontowym-bede malowac wreszcie na zolto -pewnie dwa razy wiec i sroda bedzie przeze mnie spedzona po pracy podobnie
Z rzeczy niebywalych

- w ogrodku znalazlam juz dwa orzechy wloskie-ktos mi je podrzuca,a nigdzie w okolicy orzecha wloskiego nie ma

Czyzby jakis ptak odwdzieczal mi sie za mnostwo owocow na glogach,aroniach i krzaczorach z bialymi owocami-ktorych nazwy nie wspomne.
Kolejne pytanie ,
czy pecherzyce maja jadalne dla ptaktow owoce lub nasiona,bo jesli tak ,to nie bede ich podcinac. Przerazona jestem tym ,ze dzis zadarlam glowe do gory i zobaczylam, ile lisci mam na drzewach na razie

Nie musze dodawac,ze kompostownika dalej jeszcze nie mam-bo w wolnym czasie ,ktorego nie ma trzeba wykarczowac tyl dzialki

Pytanie tez ,jak w praktyce bedzie wygladac to podcinanie drzew u mnie na dzialce-grusza ma jakies 8m wysokosci

sliwka podobnie ,jablon z 6

a tylko jedna jablonka byla formowana. O 4 leszczynach nie wspomne

choc te akurat sa male. Reanimowac bede dalej tuje jedna-ktora ma wysokosc jakis 4m - nie wiem ile ma lat-ale ratowac bede i basta
Poziomki sa pyszne

te gigantki ,co posadzilam

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.