Niebieska szylka Santa - Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 22, 2012 10:38 Niebieska szylka Santa - Warszawa

Wątek na Miau też musi być ;)

Szukamy najlepszego domu dla idealnej koteczki. Młoda 1-1,5 roku, oryginalna niebieska szylkretka z kremowo-rudymi refleksami i białymi dodatkami. Piękna z wyglądu i charakteru. I bardzo spragniona bliskiego kontaktu z człowiekiem.
Historia Santy zaczęła się tutaj od mojego spotkania z dwiema wygłodzonymi kocinami viewtopic.php?f=1&t=142521

Santa była od początku śmiała, nie bała się ludzi, jadła z ręki, pozwoliła się wziąć na ręce. Przy kolejnym spotkaniu sama weszła do transporterka, wybierając lepszy los. Od tego czasu jest w DT u Agneski pod pieczą JOKOT-a, za co jeszcze raz serdecznie dziękuję. Santa żyła wcześniej na wolności w stadzie i nie miała problemu z odnalezieniem się w sporym stadzie w domu tymczasowym. Ma też kontakt z psem, ale może obawiać się głośnych, energicznych psów. Santa może być towarzyszką dla innego łagodnego zwierzaka lub rozpieszczaną jedynaczką.

Kotka jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana. Korzysta bez wpadek z kuwety, jest bezproblemowa nawet dla mniej doświadczonego domu. Lubi się bawić, ale nie ma ADHD ;)
Bardzo potrzebuje domku, w którym będzie rozpieszczana tak jak na to zasługuje. Kicia uwielbia bliski kontakt z człowiekiem, ciągle go szuka, jest kotkiem kanapowym, śpi, przytulając się do ręki ... Niestety w domu tymczasowym ma dużą konkurencję i ciągle za mało człowieka dla siebie.
Santa wykorzystała wspaniale 4 miesiące w domu, z chudej kociny o wypalonym słońcem, kiepskim futerku zmieniła się w piękną kocią damę. Jej nieśmiała siostra jest już we własnym, troskliwym domu. Pora na domek z najlepszym opiekunem dla Santy. :)

Szukamy domu niewychodzącego z zabezpieczonymi oknami/ balkonem. Ewentualnie doradzimy, jak to szybko załatwić.
Kontakt w sprawie adopcji: ag.jarosinska@gmail.com i 505 780 239 lub na Miau - Agneska.

Obrazek

Obrazek

Więcej zdjęć można zobaczyć tutaj: http://www.fotosik.pl/u/agneska-j/album/1271571
Ostatnio edytowano Nie wrz 23, 2012 17:48 przez Arcana, łącznie edytowano 1 raz

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob wrz 22, 2012 13:32 Re: Niebieska szylka Santa

To ja sie melduję u Santy :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob wrz 22, 2012 18:35 Re: Niebieska szylka Santa

Ha! To i ja sie zamelduje. :)
Mala aktualizacja: stado Sancie nic a nic nie przeszkadza w dopychaniu sie do mnie. Przelezie po wszystkich kotach, ominie psa, wdrapie sie na mnie I KAZE sie glaskac. :) Nie zejdzie sama z kolan, nawet jak mi bardzo zdretwieja. ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob wrz 22, 2012 19:40 Re: Niebieska szylka Santa

Zamieniasz sie na rudego? Tez bezstresowy kotek i nie dretwieja :mrgreen:

Wrzucilam pare wyroznionych ogloszen, w pozostalych pomoze CatAngel. I poczatek jak z Riva, jakis mlody czlowiek, sympatyczny skadinad, owszem chetny, ale nie do zabezpieczenia okien na parterze. Ludzie nie wierza w uciekajace koty.
Nic to, Riva mnie nauczyła wiary i cierpliwosci (o ostroznosci nie mowiac). Poczekamy :ok:

Arcana

Post » Nie wrz 23, 2012 16:16 Re: Niebieska szylka Santa

Kotka znajduje się w Warszawie? Czy nadaje się do domu niewychodzącego z dziećmi?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Nie wrz 23, 2012 17:05 Re: Niebieska szylka Santa

Kotka jest u mnie (okolice Warszawy). Nadaje się WYŁĄCZNIE do domu niewychodzącego. Dzieci - to zależy od ich charakterów, stosunku do zwierząt i przede wszystkim tego, w jaki sposób rodzice czuwają nad kontaktem dzieci ze zwierzętami.
Obrazek

Agneska

Post » Nie wrz 23, 2012 17:14 Re: Niebieska szylka Santa

Rodzice (mama ;) ) czuwają, dzieci wiedzą, że jak kot nie chce to się go nie rusza, ma prawo do odpoczynku. Bardziej mi chodziło o to, czy zabawy dzieci, ich głośne zachowanie nie będą powodowały u Kici strachu, mamy znajomego kota, który przez dwie - trzy godziny podczas naszej wizyty nie wychodzi spod łóżka - no ale on ogólnie nie przyzwyczajony do dzieci bo mieszka z dorosłymi.

Warszawa, trochę daleko... Mieszkamy prawie pod czeską granicą... no szkoda...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Nie wrz 23, 2012 17:41 Re: Niebieska szylka Santa

Bedetka pisze:Rodzice (mama ;) ) czuwają, dzieci wiedzą, że jak kot nie chce to się go nie rusza, ma prawo do odpoczynku. Bardziej mi chodziło o to, czy zabawy dzieci, ich głośne zachowanie nie będą powodowały u Kici strachu, mamy znajomego kota, który przez dwie - trzy godziny podczas naszej wizyty nie wychodzi spod łóżka - no ale on ogólnie nie przyzwyczajony do dzieci bo mieszka z dorosłymi.

Warszawa, trochę daleko... Mieszkamy prawie pod czeską granicą... no szkoda...

Jak dom fajny to odległość nie gra roli.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 24, 2012 8:13 Re: Niebieska szylka Santa - Warszawa

tak ja wiem... tylko z drugiej strony patrząc - tu też jest mnóstwo kotów szukających domu... I chyba łatwiej się spotkać, poznać, zdecydować ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Pon wrz 24, 2012 13:18 Re: Niebieska szylka Santa - Warszawa

dodałem kotke do wątku niebieskich viewtopic.php?f=1&t=115814&p=9247035#p9247035
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pon wrz 24, 2012 22:05 Re: Niebieska szylka Santa - Warszawa

andrzej780 pisze:dodałem kotke do wątku niebieskich viewtopic.php?f=1&t=115814&p=9247035#p9247035

dzięki :D
Obrazek

Agneska

Post » Wto wrz 25, 2012 18:34 Re: Niebieska szylka Santa - Warszawa

Ja też dziękuję za obecność i pomoc. :D

Będę ogłaszać Santę do skutku, czyli do znalezienia wymarzonego domu, przy którym nie będzie cienia wątpliwości co do wyboru ani ze strony domu, ani Agneski. :ok:

Arcana

Post » Pon paź 01, 2012 18:04 Re: Niebieska szylka Santa - Warszawa

Nadal szukamy najlepszego domu dla pięknej, miłej, bezproblemowej koteczki :ok:

Arcana

Post » Pon paź 01, 2012 18:14 Re: Niebieska szylka Santa - Warszawa

Ciotka chrzestna się melduje! :lol:
Boże-jaka ona jest piękna! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[następna]