NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 23, 2012 13:09 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

rudy kociak pisze:Jest na to jedna rada musicie wziąć Żuczkowi psiego kolegę to myślę,że trochę odpuści Kropeczce :wink: ale Kropeczka malutka była słodka :D teraz też jest jeszcze słodsza :wink:

Rudy Kociaku :1luvu: nie mówimy nie :wink: tylko niech Szczotek spoważnieje...(i dokończymy rozbudowę domku) mam nadzieję, ze oba terminy się zbiegną w czasie :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie wrz 23, 2012 13:10 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

halinka1403 pisze:Zuziu,miłości do zwierząt masz cały ogrom,więc nie miej wyrzutów ,że mały szkrab zdobywa Waszą miłość,bo to nie jego wina ,że wskoczył na miejsce Musi. On nie zajął Jej miejsca w Waszym sercu ,tylko w Waszym domu,a to wielka róznica.On potrzebuje miłości ,a Ty potrzebujesz tą miłość dawać,bo po prostu kochasz zwierzęta i jesteś na nie skazana,czy tego chcesz,czy nie :D
I ile bys tych zwierzaczków nie miała,dla kazdego tej miłości starczy,nie ujmując pozostałym,i nie zapominając o odeszłych :1luvu:
Zdjęcie psiego bąbelka i małej Kropki rozkoszne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Halinko :1luvu: wyczułaś mnie :wink: jakby to nie zabrzmiało to prawda, kocham zwierzorki...szanuję zwierzorki ...tylko cholerka, ta tęsknota za nimi... :oops:
w naszym domu od zawsze obecne pod każdą postacią :mrgreen: np. przez prawie pięć lat mieszkał z nami Chomik :ryk:
Nikt nie dowierzał, że chomik może żyć tyle lat...na koniec życia był obrzydliwie piękny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To był ŁON i miał na imię Gajka :mrgreen:
Przez trzy lata mieszkał z nami w wynajętym mieszkaniu, gdzie nie wolno nam było trzymać żadnych zwierzaków...przez ten czas właściciel nie wiedział o jego istnieniu... prawie dwa mieszkał już u siebie :ryk:
(wyjaśniam...chomik żył od pażdziernika 1978 do stycznia 1983 :ryk: )
Ostatnio edytowano Pon wrz 24, 2012 12:57 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie wrz 23, 2012 13:10 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

lidka02 pisze:Dopiero doczytałam bardzo mi przykro .... :(

:ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie wrz 23, 2012 14:07 Re: Dwie dziewczyny i Ich dwóch.Pan Pers i Nowy.Muszka za TM

Witamy niedzielnie całe towarzystwo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie wrz 23, 2012 21:10 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Dzisiaj pan jamniś wkurzył pana persa na całego....
Wieczorkiem zaobserwowałam, że nasz kochany Gapciu nie może znieść obecności Szczotkowego, choć tak naprawdę stara się go nie zauważać :wink:
Tylko maluch jest mocno zainteresowany kotami...jak zaczyna dobiegać do Kacperka, ten zawczasu zaczyna na małego fukać i burczeć... i to nawet dosyć głośno :mrgreen:

Mina Kacperka mówi nam wszystko :wink:

Mój Kumpel mnie denerwuje
Obrazek

Niech on tylko do mnie podejdzie
Obrazek

To moja micha...
Obrazek
I moja też...
Obrazek

Ale na dżwięk głosu swojej Dużej potrafię się rozchmurzyć :wink:
Obrazek

Nic nie rozumiem, przecież ja te kociaste mooocnooo kooochaaam!!!
Obrazek

Kacperek ma taką nie zaciekawą minę bo:
nie ma już jednego kiełka, bo jest już starszym koteckiem, podejrzanym o jakieś 15 lat...(u nas minęło w lutym 10-lat kociej męki Gapcia w naszej chałupce :ryk: no i jest wkurzony, ale tylko troszeczkę...

Myślę, że na ten wiek to nasz kotek jeszcze tak żle nie wygląda, kondycję też ma dobra, pomimo, że w dniu przybycia do nas było to kocie nieszczęście w całej okazałości...od wielu lat nie ma kłopotów z zatykaniem się... do dzisiaj jada na szafce, na którą wskakuje bez problemu, nawet jego tusza mu nie przeszkadza na podskakiwanie, no może jego sierść nie jest już taka mięciutka, ale co tam, ważne, że jest czysta i długa, jak naprawdziwego Persa przystało...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie wrz 23, 2012 21:17 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Kacperek piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu: a maluch słodycz jak to na maluszka przystało :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Witamy się wieczorowa porą :)
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pon wrz 24, 2012 8:13 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Obrazek
Pozdrawiamy
Foteczki śliczne:)))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon wrz 24, 2012 10:26 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:Dzisiaj pan jamniś wkurzył pana persa na całego....
Wieczorkiem zaobserwowałam, że nasz kochany Gapciu nie może znieść obecności Szczotkowego, choć tak naprawdę stara się go nie zauważać :wink:
Tylko maluch jest mocno zainteresowany kotami...jak zaczyna dobiegać do Kacperka, ten zawczasu zaczyna na małego fukać i burczeć... i to nawet dosyć głośno :mrgreen:

Mina Kacperka mówi nam wszystko :wink:

Mój Kumpel mnie denerwuje
Obrazek

Niech on tylko do mnie podejdzie
Obrazek

To moja micha...
Obrazek
I moja też...
Obrazek

Ale na dżwięk głosu swojej Dużej potrafię się rozchmurzyć :wink:
Obrazek

Nic nie rozumiem, przecież ja te kociaste mooocnooo kooochaaam!!!
Obrazek

Kacperek ma taką nie zaciekawą minę bo:
nie ma już jednego kiełka, bo jest już starszym koteckiem, podejrzanym o jakieś 15 lat...(u nas minęło w lutym 10-lat kociej męki Gapcia w naszej chałupce :ryk: no i jest wkurzony, ale tylko troszeczkę...

Myślę, że na ten wiek to nasz kotek jeszcze tak żle nie wygląda, kondycję też ma dobra, pomimo, że w dniu przybycia do nas było to kocie nieszczęście w całej okazałości...od wielu lat nie ma kłopotów z zatykaniem się... do dzisiaj jada na szafce, na którą wskakuje bez problemu, nawet jego tusza mu nie przeszkadza na podskakiwanie, no może jego sierść nie jest już taka mięciutka, ale co tam, ważne, że jest czysta i długa, jak naprawdziwego Persa przystało...

:D Kacperek - śliczna mordka :D to jest jamnik szorstkowłosy, prawda ?
Maluchowi potrzebny jest kolega (koleżanka) do wspólnych zabaw :wink: bo kociste to nie to samo :wink:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon wrz 24, 2012 10:35 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Lilka Mrau pisze:Obrazek
Pozdrawiamy
Foteczki śliczne:)))

Ano...poniedziałek :wink: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon wrz 24, 2012 10:52 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Kotina pisze:
.....................................

...":D Kacperek - śliczna mordka :D to jest jamnik szorstkowłosy, prawda ?
Maluchowi potrzebny jest kolega (koleżanka) do wspólnych zabaw :wink: bo kociste to nie to samo :wink:
"...

Witaj Kotinko :1luvu: masz cudowny pomysł, ale proszę....nie strasz... :ryk: :ryk: :ryk: jeszcze jeden taki bandita naszym domu...to popadamy na zawał...mamy wrażenie, że tych szczeniorków jest co najmniej 10-ciu...czasami nie do ogarnięcia...sprytny... czynem wyprzedza własne myśli :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto wrz 25, 2012 9:13 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:
.....................................

...":D Kacperek - śliczna mordka :D to jest jamnik szorstkowłosy, prawda ?
"...

Witaj Kotinko :1luvu: masz cudowny pomysł, ale proszę....nie strasz... :ryk: :ryk: :ryk: jeszcze jeden taki bandita naszym domu...to popadamy na zawał...mamy wrażenie, że tych szczeniorków jest co najmniej 10-ciu...czasami nie do ogarnięcia...sprytny... czynem wyprzedza własne myśli :wink:

:ryk: :ryk: szczeniaczki takie som słodkie ale męczące, dlatego ja TERAZ wolę dorosłe zwierzątka :D
:oops: zrobiłam się z wiekiem wygodnicka pani i .... dobrze mi z tym :lol:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto wrz 25, 2012 10:11 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Wiatamy :D i my
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Wto wrz 25, 2012 12:27 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Witam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie da się ukryć, że Pan Pers ma groźną minę :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto wrz 25, 2012 21:03 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Witamy wszystkich baaardzooo póżnym popołudniem :wink:
Miałam dzisiaj ciężki dzień :mrgreen:
Rano, Kropeczka przypomniała sobie, że dawno nie wskakiwała mi na plecy...wskoczyła bez wcześniejszego sygnalizowania :mrgreen:
Gdy była malutka wdrapywała się po nogawce aż na ramiona, siadała na szyi i przytulała się do policzka... teraz pewnie też tak chciała :wink: :mrgreen:
Całe siedem kg z plusem miałam przez moment na garbie...aż mnie zgięło w pół...i jak szybko się zgięłam, tak jeszcze szybciej wyprostowałam, żeby @ zwalić... :mrgreen:
(Pan neurolog zabronił mi aerobiku, :mrgreen: :mrgreen: ale nic nie wspomniał, o kocie skaczącym po plerach i szczeniaku, wokół którego biegam, schylam się i prostuję po 100 razy, dżwigam, robię piruety, żeby mieć go cały czas na oku) :ryk:

W południe, było bardzo ciepło, więc całe towarzystwo wyległo na ogród, cieszyć się słoneczkiem...
Udało mi się zrobić troszkę fotek. (reszta fotek jutro) :wink:
Kropeczka, jak zawsze próbuje matkować psiej mordce...
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
Mały Żuczek broił...
Szarpałem...szarpałem...
Obrazek
Aż urwałem...
Obrazek
Robię wszystko, żeby Was zachwycić :wink:
Obrazek
I ja też...
Obrazek

Na koniec łobuzerki maluch padł, zasnął w drapakowej budce, specjalnie dostosowanej dla Gapcia...niestety, ale Kropeczka nie wpuszcza nikogo na SWÓJ drapak...
Obrazek

No i oczywiście w naszym domu rozpoczęła się ostra tresura...
Szczotek tresuje... NAS!
A my... zaczęliśmy psuć kolejnego JAMNIKA :twisted:
Ostatnio edytowano Wto wrz 25, 2012 21:21 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]