O banach i moderacji odsłona kolejna.

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 21, 2012 21:33 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Jak wejdziesz w podlinkowany post, to podpis moderatora już jest.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt wrz 21, 2012 21:39 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Chciałam zapytać: obecnie każdy nowozarejestrowany musi przejść przez akcept pierwszych postów. Rozumiem, że skoro post się ukazał, to któryś mod musiał go "klepnąć". Czy mogłabym zapytać, który moderator to uczynił - tzn. wpuścił mirka_t na forum?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt wrz 21, 2012 21:54 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Marcelibu pisze:Chciałam zapytać: obecnie każdy nowozarejestrowany musi przejść przez akcept pierwszych postów. Rozumiem, że skoro post się ukazał, to któryś mod musiał go "klepnąć". Czy mogłabym zapytać, który moderator to uczynił - tzn. wpuścił mirka_t na forum?

Mam wrażenie, że to już było wyjaśnione?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt wrz 21, 2012 22:00 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Belio wpisała się jako Ona-Mod, że "konto zostało zbanowane". Wydawało mi się, że chodziło o to, iż wcześniej był tylko wpis na zielono, ale nie było podpisu konkretnego moda - autora. I w tym był problem.
:?:

OK, przepraszam: Nitka pisała o zatwierdzeniu posta. Wcześniej nie zauważyłam. Już doczytałam :oops: :ok: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob wrz 22, 2012 7:26 Re: Biała Podlaska,350 psiaczków błaga o wsparcie finansowe!

Doczytuję
alix76 pisze:Gwoli ścisłości - podstawowym powodem zbanowania była dla mnie założenie przez zbanowaną użytkowniczkę drugiego konta (i zadeklarowanie tego otwartym tekstem). Deklaracja dalszego rozsyłania pw ma zdecydowania mniejszą wagę (gdyż można to rozumieć różnie) wobec faktu, że wyproszony z forum użytkownik loguje się pod nowym nickiem. Jak dotąd uznajemy to za niedopuszczalne.

Ciekawe zaiste. Zwłaszcza w kontekście uzasadnienia bana, Twojego własnego uzasadnienia, żeby było śmieszniej. Nie było w nim nic, że powodem jest pojawienie się osoby zbanowanej pod nowym nickiem.

Serio? Uznajemy za niedopuszczalne pojawianie się osób zbanowanych pod pierdylion entym nickiem ? Ty nie uznajesz takiej zasady, dowód jest w moim wątku. Wszystko jest bowiem u Ciebie wybiórcze od zasad poczynając.
Tak więc mimo wielokrotnie ponawianych próśb nie usunęłaś zbanowanego trolla tylko nasze komentarze.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob wrz 22, 2012 10:27 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

no, wiesz, Kasia... w końcu czyja racja jest najmojsza, jeśli nie najjejsza? 8)
KotkaWodna

Post » Sob wrz 22, 2012 10:40 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Gdyby alix76 miała chociaż odrobinę honoru, już dawno sama zrezygnowała z funkcji moda. Liczne kontrowersje wokół jej decyzji oraz grono niezadowolonych z jej mało obiektywnego (ot, taki eufemizm) sposobu moderowania, wcale małe nie są :?
salma75

Post » Sob wrz 22, 2012 13:10 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Nie będę zaglądał na wątek o głosowaniu,o krakvecie....Cały czas podtrzymuję swoją ofertę dot.aby zastępstwie za Kingę z Białej Podlaskiej mnie zbanować.Dożywotnio.Nie wiem czy naprawdę trudno zrozumieć,że zbanowanie Kingi to oddanie walkowerem zwycięstwa w konkursie na krakvecie osobie wiadomej,że kocha inaczej koty?Nie wiem dlaczego ban nie może zostać na mnie przekazany-w sumie ilość zbanowanych będzie się zgadzać.Zostawcie Kingę-ona jest potrzebna psom i kotom ze schroniska w Białej Podlaskiej...Ja niezwykle chętnie będę zbanowany-pozwólcie tylko jej wrócić i działać.
Naprawdę przy odrobinie dobrej woli można było tego bana dać póżniej-tylko tu nie ma dobrej woli-niestety
Waldemar
Elżbieta

Post » Sob wrz 22, 2012 13:31 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Waldemarze
Metodami stosowanymi przez Paulinę na Miau niewiele się zdziała.
Kinga_kinga7 dużo więcej głosów dla AZYLU może zdobyć na Dogomanii.
Choćby stosując akcję literkową ( rozesłać prośbę o głosowanie do tych co logowali na PwPsię w ciągu ostatnich dwóch tygodni). Jest dobrze opracowana prośba (autorstwa mariamc). Kilku wolontariuszy musi siąść na te pozostałe dni i rozsyłać prośby. Tylko potwierdzać "zrobienie literki", żeby prośby nie dublowały się.

Ponieważ w związku z poprzednimi akcjami literkowymi ( i ogólnie plagą spamu na Dogomanii) część osób nie odblokowuje skrzynek PW, można prośby rozsyłać na adresy mailowe z profili.

W ciągu ostatnich 14 dni na Dogomanii logowało się 1916 użytkowników, którzy napisali co najmniej 30 postów.
:ok:

Edycja:
Na Dogomanii spam jest TEŻ ZAKAZANY

http://www.dogomania.pl/forum/announcement.php?f=36
2. ZAKAZ

a) spamowania *
- wielokrotne posty o tej samej treści (linki, zdjęcia, kartki świąteczne, pisanie niechcianych wiadomości na priv) - jest spamem.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Sob wrz 22, 2012 13:43 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Elżbieta pisze:Nie wiem dlaczego ban nie może zostać na mnie przekazany-w sumie ilość zbanowanych będzie się zgadzać.

A to chodzi o to, zeby ilosc banow sie zgadzala, czy o to ze zasady rzadzace forum sa jasne i proste i nie sa odwieszane tylko dlatego, ze ktos za przeciwnika w KV ma Mirkę?

Jak ci na tym banie tak zalezy, jak tak bardzo jest na twoim sztandarze potrzebny, to moze po prostu zastosuj metode kingi_kingi7 i spamuj bez opamietania skrzynki PW? :?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Sob wrz 22, 2012 13:49 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

NITKA/KARINKA pisze:Edycja:
Na Dogomanii spam jest TEŻ ZAKAZANY

http://www.dogomania.pl/forum/announcement.php?f=36
2. ZAKAZ

a) spamowania *
- wielokrotne posty o tej samej treści (linki, zdjęcia, kartki świąteczne, pisanie niechcianych wiadomości na priv) - jest spamem.

Kinga mówi, że "nigdy na dogomani nie dostała bana! tylko właśnie ostrzeżenia po których potem już się kontrolowała...i na miau zaproszenia starała się wysyłać tylko do znajomych z wątku schroniskowego i bazarkowego którzy brali udział, na dogo właściwie tak samo, może coś wysłała komuś innemu, ale sporadycznie."

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob wrz 22, 2012 14:33 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Może przekonajcie ją, żeby napisała do admina?

A co do ostrzeżeń
proszę bardzo, lista ostrzeżeń i banów kinga_kinga7 od najnowszych do najstarszych

poniedziałek 09.07.2012, 21:42:20 Zbanowano użytkownika z powodu „” - ban stały, po zgłoszeniach kolejnych spamowych PW
sobota 07.07.2012, 10:45:09 Zbanowano użytkownika z powodu „rozsyłanie spamu na pw” - ban czasowy, miesięczny
piątek 11.05.2012, 10:03:25 Zbanowano użytkownika z powodu „rozsyłanie spamu na PW” - ban czasowy, miesięczny
piątek 11.05.2012, 10:02:13 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Rozsyłanie spamu.
poniedziałek 02.04.2012, 13:17:19 Zbanowano użytkownika z powodu „Spamowanie na pw” - ban czasowy, miesięczny
poniedziałek 02.04.2012, 13:15:01 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Spam na pw.
piątek 30.03.2012, 11:26:08 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Za spamowanie na pw
środa 07.03.2012, 12:31:12 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Za spamowanie na pw
wtorek 31.01.2012, 17:43:50 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Za spamowanie na pw

naprawdę, wszystko ma swoje granice.

Mimo wszystko, jestem przekonana, że gdyby - ze względu na to, że schronisko w Białej Podlaskiej jest kandydatem koalicji w głosowaniu KV - zgłosiła się do admina z pytaniem, czy może założyć drugie konto i przynajmniej na czas głosowania mieć dostęp do forum, nie byłoby całej tej dyskusji, bo najprawdopodobniej otrzymałaby zgodę
ale na samowolkę w kwestii powrotu pozwolić nie możemy, bo byłby to precedens umożliwiający takie powroty również innym zbanowanym.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob wrz 22, 2012 15:12 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Beliowen pisze:A co do ostrzeżeń
proszę bardzo, lista ostrzeżeń i banów kinga_kinga7 od najnowszych do najstarszych

poniedziałek 09.07.2012, 21:42:20 Zbanowano użytkownika z powodu „” - ban stały, po zgłoszeniach kolejnych spamowych PW
sobota 07.07.2012, 10:45:09 Zbanowano użytkownika z powodu „rozsyłanie spamu na pw” - ban czasowy, miesięczny
piątek 11.05.2012, 10:03:25 Zbanowano użytkownika z powodu „rozsyłanie spamu na PW” - ban czasowy, miesięczny
piątek 11.05.2012, 10:02:13 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Rozsyłanie spamu.
poniedziałek 02.04.2012, 13:17:19 Zbanowano użytkownika z powodu „Spamowanie na pw” - ban czasowy, miesięczny
poniedziałek 02.04.2012, 13:15:01 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Spam na pw.
piątek 30.03.2012, 11:26:08 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » .Za spamowanie na pw
środa 07.03.2012, 12:31:12 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » .Za spamowanie na pw
wtorek 31.01.2012, 17:43:50 Użytkownik otrzymał następujące ostrzeżenie » Za spamowanie na pw
.
Skoro już taką mamy "glasnost " to ciekawie byłoby się dowiedzieć kto te bany i ostrzeżenia tak szczodrze przydzielał i czy jak zwykle donosicielem był pierwszy troll i skarżypyta miał.pl
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob wrz 22, 2012 15:17 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Tak, poproszę o tę informację :ok:
Widać kłamstewka z PW, co to ich nigdy do mnie nie wysyłano, nie wystarczyły.
Teraz bawimy się w oszczerstwa, jak damom przystoi. A wczorajsza informacja Belio widać jest niewygodna.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 22, 2012 15:19 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Beliowen pisze:Może przekonajcie ją, żeby napisała do admina?

Naprawdę, wszystko ma swoje granice.

Mimo wszystko, jestem przekonana, że gdyby - ze względu na to, że schronisko w Białej Podlaskiej jest kandydatem koalicji w głosowaniu KV - zgłosiła się do admina z pytaniem, czy może założyć drugie konto i przynajmniej na czas głosowania mieć dostęp do forum, nie byłoby całej tej dyskusji, bo najprawdopodobniej otrzymałaby zgodę
ale na samowolkę w kwestii powrotu pozwolić nie możemy, bo byłby to precedens umożliwiający takie powroty również innym zbanowanym.

Naspisała, czeka na odpowiedź i decyzję admina w tej sprawie :|
Ostatnio edytowano Sob wrz 22, 2012 15:19 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]