Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 6:42 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro wrz 12, 2012 14:43 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

kciuki za dobre domki :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pt wrz 14, 2012 14:03 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Betaka pisze:
benita92 pisze:2 młode koteńki znalazły domek w Łodzi. Na przyszły tydzień jest organizowany transport. :1luvu:

Maluchy pojadą najpóźniej w środę.
Za pozostałe nieustające kciuki. :ok:

W sobotę dwie koteńki trafią do mnie do środy jakoś będą musiały się pogodzić z innymi moimi kociakami. Jest ryzyko, że zginą one od 10 września nie mają się gdzie schować.
A co będzie z pozostałymi kocurkami i ich matką nie wiem boję się, że nie przeżyją :( Nie mam jak im pomóc :cry:

benita92

Od: Nie cze 28, 2009 10:33

Post » Sob wrz 15, 2012 22:04 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

andrzej780 pisze:kciuki za dobre domki :ok: :ok: :ok:

kaja555 pisze::ok: :ok: :ok:

andrzej780 i kaja555 wielkie dzięki.

Koteńki mała Tita (imię po mamie) i Tina są już u mnie całe i zdrowe.
Mamuśka Tita i 2 maluchy są pozostawione bez opieki i dachu nad głową przy bardzo ruchliwej ulicy. Błagam o pomoc w szukaniu domków. Ogłoszenia na internecie, facebooku, naszej klasie i w gazecie TT nic nie dają. ZERO TELEFONÓW :(

Jeden kocurek jest czarny z białą krawatką, a drugi jest bury pręgowany. Mamuśka bura pręgowana. Są cudowne bardzo lubią się łasić, miziać, w objęciach są szczęśliwe, mruczą.

KTO JE POKOCHA :?:

benita92

Post » Pon wrz 17, 2012 10:28 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

benita92 pisze:Koteńki mała Tita (imię po mamie) i Tina są już u mnie całe i zdrowe.
(...) Ogłoszenia na internecie, facebooku, naszej klasie i w gazecie TT nic nie dają.

Jutro zabieram Titę i Tinę do DS w Łodzi. I to nie tak, że ogłoszenia nic nie dają. Koleżanka wypatrzyła je własnie na FB, dlatego ważne, aby jak najwięcej osób udostępniało zdjęcia.
Trzymam kciuki, aby pozostałe miałe tyle samo szczęścia. :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon wrz 17, 2012 17:40 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

A na jakich stronach są te kotki aktualnie ogłaszane?
Jeśli mogę pomóc to mogłabym zapłacić za ten pakiet ogłoszeń u Catangel, tylko potrzebna jest treść ogłoszenia i fajne zdjęcia.
A tak w temacie dobił mnie dzisiaj widok wyrzuconej oswojonej kotki z czterema młodymi kociakami w centrum Tychów chodzi o Piłsudskiego naprzeciwko targu. Dokarmiane są bo nie rzuciły się na jedzenie tylko że tam to one mogą zaraz zostać rozjechane.
ObrazekObrazekObrazek

Xavi

Od: Pt lut 20, 2009 18:38

Post » Wto wrz 18, 2012 8:43 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Xavi pisze:A na jakich stronach są te kotki aktualnie ogłaszane?
Jeśli mogę pomóc to mogłabym zapłacić za ten pakiet ogłoszeń u Catangel, tylko potrzebna jest treść ogłoszenia i fajne zdjęcia.
A tak w temacie dobił mnie dzisiaj widok wyrzuconej oswojonej kotki z czterema młodymi kociakami w centrum Tychów chodzi o Piłsudskiego naprzeciwko targu. Dokarmiane są bo nie rzuciły się na jedzenie tylko że tam to one mogą zaraz zostać rozjechane.

Proszę zgłoś to do schroniska jak najszybciej! One nie mogą tam zostać
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto wrz 18, 2012 22:11 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Mała Tita i Tina są już w DS w Łodzi Betaka wielkie dzięki za pomoc.

Wielkie dzięki Xavi za chęć w opłaceniu pakietu ogłoszeń.
Mama Tita i dwa kocurki Tito bury cętkowany i Timi czarny z białą krawatką nadal poszukują DS. Xavi przyślę opis ze zdjęciami na PW.
Ogłoszenia są na miau adopcje, na tablicy, facebook, nasza klasa i na kilku internetowych ogłoszeniach. W ubiegłym wydaniu Twoich Tychów ukazało się ogłoszenie kociaki do adopcji i nikt nie zadzwonił. Ponowię ogłoszenia w TT i w Echu może następnym razem ktoś się skusi na kociaka.

kaja555 pisze:

Proszę zgłoś to do schroniska jak najszybciej! One nie mogą tam zostać

kaja555 ma rację zgłoś do schroniska. Tam będą bezpieczne, nakarmione będzie im ciepło i na pewno szybko znajdą dom.
Mamy kolejne miejsce skąd trzeba zabrać miesięczne 4 kociaki ich mama zginęła uduszona w okienku, a my nie mamy miejsca. Są w piwnicy mam nadzieję, że jest to bezpieczne tymczsowe lokum dokarmiamy je i też im szukamy domu być może dwom uda się znaleźć dom.

benita92

Post » Śro wrz 19, 2012 13:36 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Pierwsza noc Tity i Tiny minęła spokojnie. Maluchy mają apetyt, w kuwecie ładny urobek, choć jedna z kotek zrobiła qupala na kocyku. Maluchy wciąż jeszcze przestraszone nowa sytuacją. Duża wybiera się z ich książeczkami zdrowia do weta po instrukcje, kiedy kolejne odrobaczenie i przegląd w lecznicy.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro wrz 19, 2012 17:45 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Wielkie dzięki Betaka za wieści od małej Tity i Tiny. Jak będziesz miała jakieś wieści to daj znać.

benita92

Post » Czw wrz 20, 2012 12:36 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

To kciuki za pozostałe i za ogłoszenia :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt wrz 21, 2012 15:54 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Narazie są tu http://alegratka.pl/ogloszenie/tychy-ko ... 8740d85484
dzisiaj przesłałam treść ogłoszenia do catangel i ruszamy z ogłoszeniami
ObrazekObrazekObrazek

Xavi

Post » Pt wrz 21, 2012 21:18 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Xavi jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że te ogłoszenia pomogą w adopcji.
Dzisiaj miałam kolejne zgłoszenie o kotce, która została wyrzucona z domu z czterema maluchami. Ja niestety nie mam miejsca, aby je przygarnąć. Każda z nas jest zakocona. Serce mnie boli nie mają schronienia ulokowały się przy ruchliwej ulicy i najprawdopodobniej one zginą pod kołami aut. :( Jak mi się uda jutro pojadę zlokalizować kociaki i miejsce ich pobytu. Zobaczę co uda się zdziałać na tamtym terenie. W najgorszym przypadku trafią do schroniska.

benita92

Post » Nie wrz 23, 2012 8:13 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Lepsze dla nich schronisko, niż ulica. Do naszego schroniska dużo ludzi przychodzi adoptować, ostatnio przeleciał mi koło nosa fajny domek, pani stwierdziła że u nas koty mają lepiej i wzieła dwa dorosłe ze schroniska. One tam mają szanse na szybką adopcję.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Nie wrz 23, 2012 10:00 Re: Tita i 4 maluchy wyrzucone na b. ruchliwą ulicę Tychy

Tylko że do schroniska zabardzo nie chcą ich przyjąć, mają aktualnie 12 kociaków (małych) z tego 1 do adopcji reszta chora.
Trzeba prosić w tygodniu o zgodę kierowniczkę ja byłam w piątek popołudniu zapytać czy je przyjmą.
ObrazekObrazekObrazek

Xavi

[poprzednia][następna]