Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 9:29 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

alab108 pisze:EwaKa jak dobrze, że się zawzięłaś. Czyli w razie problemów z dokacaniem można się do Ciebie zgłaszać po poradę :wink:

Haha tak :) Ale to raczej nie do mnie tylko do Pani Joli Łapińskiej z Warszawy, naszej behawiorystki :) Co, jak co, ale kobitka ze wszystkim sobie radzi :)

EwaKa

Od: Pt cze 22, 2012 12:15

Post » Sob wrz 15, 2012 18:48 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Nela jeszcze nie chce korzystać z nowych półeczek, to Wam podeślę trochę Bartusia :1luvu:
Nela za to wygryza watę poliestrową z drapaka, szkodnik jeden hehehehe :1luvu:

Bartuś jest teraz spokojnym, wyhasanym, miziastym kotem, nie takim znudzonym jak był. Widać zmianę, strasznie się cieszę, że sie lubią :)

Obrazek

Obrazek

EwaKa

Post » Sob wrz 15, 2012 18:49 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Aha, firanki i zasłonki na zdjęciu wykonane przez halinka1403 z tego wątku :

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=136249

Polecam :)

EwaKa

Post » Wto wrz 18, 2012 7:07 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Piękności :1luvu:

Ale do tej pory na zdjęcia pupali napatrzyć się nie mogę :mrgreen:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Wto wrz 18, 2012 11:01 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Nelcia to jest chodząca słodycz, szkoda tylko, że tak się boi:(

Jedynie, jak głodna i nakładam jedzonko to się ociera i mruczy :) Ale to i tak bardzo wiele.
Udało mi się jej podać Profender na skórę jak jadła, Bartkowi też zawsze daję odrobaczanie w ten sposób, bo on wymiotuje po tabletkach i pastach, straszny wrażliwiec :)

EwaKa

Post » Wto wrz 18, 2012 12:45 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Nela powinna już przestać się bać.Problemem był Bartuś, ale skoro już się lubią, to powinno być dobrze,nie rozumiem tego.
Ewa, tu jest wątek viewtopic.php?f=1&t=146207.Wielu moich znajomych i ja również tak robimy, od kiedy przeczytałam jakie skutki może mieć odrobaczanie.Podobnie nie przesadzam ze szczepieniem, moje dorosłe kotki ( 6 i 7 lat) i Czaruś ( FeLV+) już mają to "z głowy".
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 18, 2012 13:49 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

ewar pisze:Nela powinna już przestać się bać.Problemem był Bartuś, ale skoro już się lubią, to powinno być dobrze,nie rozumiem tego.
Ewa, tu jest wątek viewtopic.php?f=1&t=146207.Wielu moich znajomych i ja również tak robimy, od kiedy przeczytałam jakie skutki może mieć odrobaczanie.Podobnie nie przesadzam ze szczepieniem, moje dorosłe kotki ( 6 i 7 lat) i Czaruś ( FeLV+) już mają to "z głowy".

Ewar, masz tak duże doświadczenie z kotami, ale za grosz nie masz podejścia do ludzi... wiecznie piszesz, co Nela już "powinna", ale czy to moja wina, ze tak nie jest ???

Każdy kot jest inny, jak już sto razy pisałam, nie wiem, czemu Nela się boi, bo staramy się jak możemy, ale najwyraźniej Nela tak strasznie przeżyła zmianę i nie potrafi jeszcze nam zaufać. Głaszczę ją przy każdym podaniu mokrej karmy, ale to jedyny moment, kiedy na to pozwala. Na pewno była strachliwa i nieufna już wcześniej - a biegające dziecko jest dla niej stresorem, nie ma lekko. Ona się boi tak, jakby ją spotkała krzywda od ludzi - nie musisz tego rozumieć, tak po prostu jest i już

EwaKa

Post » Wto wrz 18, 2012 20:01 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

A podobno syjamy znoszą tylko towarzystwo innych syjamów, a na inne koty polują, biją.... :)

Obrazek

EwaKa

Post » Wto wrz 18, 2012 20:16 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

EwaKa pisze:A podobno syjamy znoszą tylko towarzystwo innych syjamów, a na inne koty polują, biją.... :)

Obrazek

Piękny obrazek!! Miód na serce...gratuluję wytrwałości EwaKa :1luvu:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Śro wrz 19, 2012 6:36 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

EwaKa pisze:
ewar pisze:Nela powinna już przestać się bać.Problemem był Bartuś, ale skoro już się lubią, to powinno być dobrze,nie rozumiem tego.

Ewar, masz tak duże doświadczenie z kotami, ale za grosz nie masz podejścia do ludzi... wiecznie piszesz, co Nela już "powinna", ale czy to moja wina, ze tak nie jest ???

Każdy kot jest inny, jak już sto razy pisałam, nie wiem, czemu Nela się boi, bo staramy się jak możemy, ale najwyraźniej Nela tak strasznie przeżyła zmianę i nie potrafi jeszcze nam zaufać. Głaszczę ją przy każdym podaniu mokrej karmy, ale to jedyny moment, kiedy na to pozwala. Na pewno była strachliwa i nieufna już wcześniej - a biegające dziecko jest dla niej stresorem, nie ma lekko. Ona się boi tak, jakby ją spotkała krzywda od ludzi - nie musisz tego rozumieć, tak po prostu jest i już

Nie wiem dlaczego odczytujesz to jako atak, czy pretensje.Po prostu się dziwię, że Nela dogadała się z Bartusiem, chociaż ją atakował, a Was się boi, a przecież nie spotkała ją żadna krzywda z Waszej strony.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 21, 2012 12:42 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Zdjęcia Bartusia śliczne :D.. :).
Wam też zaufa :). Jesteś cierpliwa więc doczekasz :D... :). Fajnie, że Bartuś jest miziak...

(a Nela może nie potrzebować miziania ludzi, jeśli ma drugiego Kota do dopieszczania).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt wrz 21, 2012 15:20 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Dzisiejsze - upolowane :1luvu:
Mina Bartka lizanego po szyi - bezcenne 8)

Obrazek

EwaKa

Post » Sob wrz 22, 2012 8:05 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

:1luvu: :1luvu:

aleksandrowa

Post » Sob wrz 22, 2012 15:08 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

strasznie fajne to zdjęcie ;)

EwaKa

Post » Sob wrz 22, 2012 15:22 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

Bartek ma minę pt. ,,nie przy ludziach kobieto....oooo ...mhmmmm....jakie to fajne''
A Nela jakby mówiła: ,,ciiii....daj, jesteś tu brudny!''

:ryk:

aleksandrowa

[poprzednia][następna]