Czarne bliźniaki z WroSchronu nadal szukają wspólnego DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 16, 2012 11:04 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

michalinadzordz pisze:Ale Bajka już wielka 8O Super wieści i zdjęcia :)

No cóż, od samego początku była największa i okrąglutka, momentami jedynie Pusia ją doganiała wagowo, ale wizualnie Bajeczka była "gigantem" w porównaniu do innych kotków...

W porównaniu do Bajeczki czarne chłopaczki to takie chudziutkie niteczki :lol:

Puśkę widziałam tydzień temu w niedzielę, bo była we Wrocławiu z Państwem - mam zdjęć kilka ze spotkania ale kompletnie czasu i sił mi brakuje na zarzucanie - może się później zmobilizuję. Muszę zapytać jak Pusia radzi sobie, bo od tygodnia jest rozdzielona z kicią Ptysią(śliczna buraska), bo Ptysia w roku akademickim mieszka ze swoją Panią we Wrocławiu a wakacje itp będzie spędzała z Pusią.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Nie wrz 16, 2012 11:19 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

sroka7 pisze:
michalinadzordz pisze:Ale Bajka już wielka 8O Super wieści i zdjęcia :)

No cóż, od samego początku była największa i okrąglutka, momentami jedynie Pusia ją doganiała wagowo, ale wizualnie Bajeczka była "gigantem" w porównaniu do innych kotków...

W porównaniu do Bajeczki czarne chłopaczki to takie chudziutkie niteczki :lol:

Puśkę widziałam tydzień temu w niedzielę, bo była we Wrocławiu z Państwem - mam zdjęć kilka ze spotkania ale kompletnie czasu i sił mi brakuje na zarzucanie - może się później zmobilizuję. Muszę zapytać jak Pusia radzi sobie, bo od tygodnia jest rozdzielona z kicią Ptysią(śliczna buraska), bo Ptysia w roku akademickim mieszka ze swoją Panią we Wrocławiu a wakacje itp będzie spędzała z Pusią.

Jakby jej baaardzo brakowało towarzystwa to może pomyślą o towarzystwie któregoś braciszka? :oops:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie wrz 16, 2012 16:01 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

Spytaj się czy można to zdjęcie wrzucić na FB :P
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie wrz 16, 2012 17:18 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

JaEwka pisze:Spytaj się czy można to zdjęcie wrzucić na FB :P

Chodzi o zdjęcia Bajki z Milutkiem? zapytam :ok:
Obrazek

sroka7

Post » Nie wrz 16, 2012 17:39 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

tak :P
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon wrz 17, 2012 9:21 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

sroka7 pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tradycyjnie "zrolowana" Bajeczka
Obrazek

ależ słodziaki :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon wrz 17, 2012 20:03 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

No i kolejny problem...

Koleżanka (Aurelia) była dzisiaj przelotem u siostry, tak się składa że to na końcu mojej ulicy, tam gdzie w zeszłym roku łapałyśmy Vadera i jego rodzinkę (ona mi zgłosiła wtedy tą sprawę i adoptowała jednego z kociaków), a że na podwórku został bury kotek bardzo miziasty, ale dokarmiany przez mieszkańców (albo kocica-trudno orzec, wygląda na kotkę, ale mieszkańcy twierdza że to wykastrowany kocur którego ktoś wyrzucił i mieszka tam już rok) to Aurela chciała kotka obejrzeć pogłaskać dać jeść itp
Podczas głasków z buraskiem mówi, że najpierw poczuła straszny smród, a następnie poczuła tuż pod ręką tulącego się kota, tego:
Obrazek

Obrazek

Kot śmierdzący na kilometr z jakąś raną pod brodą - wygląda na starą, nie ma w tamtym miejscu sierści, niestety na zdjęciach tego nie widać - strzelone szybko telefonem. Kotek do tego mega miziasty, dał sobie nawet trochę zajrzeć pod bródkę. Kotek młody, może mieć ok 5 miesięcy.
Przydałoby się go złapać i podleczyć chociaż, ale ja nie mam jak tego zrobić, bo niedługo nawet będę musiała znaleźć nowy DT dla moich czarnuszków, bo się wyprowadzam do innego miasta i mam i tak problem znaleźć lokal dla siebie i 4 własnych kotów...Aurelia tym bardziej go nie zabierze, ma już 2 koty i 2 psy z czego jeden bardzo ciężko chory (ma zespół Cushinga i cukrzycę bardzo zaawansowaną).

Czy ktoś może pomóc kotkowi?
Obrazek

sroka7

Post » Wto wrz 18, 2012 5:08 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

O, rany :cry: Podniosę!
Sroczko, chyba trzeba założyć osobny wątek, prawda? Kot potrzebuje natychmiastowej pomocy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 18, 2012 7:57 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

patrz jak ostatnio szłam do Ciebie i zajrzałam na podwórko,to nie pojawił się ten kociak,
jesli da sie złapać to mogę go do Doranu na obejrzenie zawieść, niestety na tymczas nie mogę zabrać :(
Ostatnio edytowano Wto wrz 18, 2012 19:58 przez Magdalena424, łącznie edytowano 1 raz
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Wto wrz 18, 2012 19:57 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

Magdalena424 pisze:
sroka7 pisze:No i kolejny problem...

Koleżanka (Aurelia) była dzisiaj przelotem u siostry, tak się składa że to na końcu mojej ulicy, tam gdzie w zeszłym roku łapałyśmy Vadera i jego rodzinkę (ona mi zgłosiła wtedy tą sprawę i adoptowała jednego z kociaków), a że na podwórku został bury kotek bardzo miziasty, ale dokarmiany przez mieszkańców (albo kocica-trudno orzec, wygląda na kotkę, ale mieszkańcy twierdza że to wykastrowany kocur którego ktoś wyrzucił i mieszka tam już rok) to Aurela chciała kotka obejrzeć pogłaskać dać jeść itp
Podczas głasków z buraskiem mówi, że najpierw poczuła straszny smród, a następnie poczuła tuż pod ręką tulącego się kota, tego:
Obrazek

Obrazek

Kot śmierdzący na kilometr z jakąś raną pod brodą - wygląda na starą, nie ma w tamtym miejscu sierści, niestety na zdjęciach tego nie widać - strzelone szybko telefonem. Kotek do tego mega miziasty, dał sobie nawet trochę zajrzeć pod bródkę. Kotek młody, może mieć ok 5 miesięcy.
Przydałoby się go złapać i podleczyć chociaż, ale ja nie mam jak tego zrobić, bo niedługo nawet będę musiała znaleźć nowy DT dla moich czarnuszków, bo się wyprowadzam do innego miasta i mam i tak problem znaleźć lokal dla siebie i 4 własnych kotów...Aurelia tym bardziej go nie zabierze, ma już 2 koty i 2 psy z czego jeden bardzo ciężko chory (ma zespół Cushinga i cukrzycę bardzo zaawansowaną).

Czy ktoś może pomóc kotkowi?

kociaka zabrałam do weta,
dostał antybiotyk, rana to prawdopodobnie jakas resztka ropnia, jednoznacznie cięzko to stwierdzić, równie dobrze może to być głebokie zadrapanie :( w każdym razie nie wygląda to dobrze, dlatego w piątek musimy pojechać na kolejną dawkę :( jednak nie śmierdzi- a na zapach masakryczny się przygotowalam
w każdym razie to mega miziak, zostal oceniony na 11-12 miesięcy, nie jest wykastrowany
pozwolil się zbadać, beż żadnych problemów więc albo już kiedyś byl u weta albo jest takim spokojnym kociem, nawet p, doktor powiedziała, że ten kociak wyjatkowo chce do domu :(

Obrazek

tak wygląda ranka
Obrazek

wątek malucha viewtopic.php?f=1&t=146248

Magdalena424

Post » Śro wrz 19, 2012 18:31 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

Magdalena424 pisze:
Magdalena424 pisze:
sroka7 pisze:Czy ktoś może pomóc kotkowi?

kociaka zabrałam do weta,
dostał antybiotyk, rana to prawdopodobnie jakas resztka ropnia, jednoznacznie cięzko to stwierdzić, równie dobrze może to być głebokie zadrapanie :( w każdym razie nie wygląda to dobrze, dlatego w piątek musimy pojechać na kolejną dawkę :( jednak nie śmierdzi- a na zapach masakryczny się przygotowalam
w każdym razie to mega miziak, zostal oceniony na 11-12 miesięcy, nie jest wykastrowany
pozwolil się zbadać, beż żadnych problemów więc albo już kiedyś byl u weta albo jest takim spokojnym kociem, nawet p, doktor powiedziała, że ten kociak wyjatkowo chce do domu :(

Obrazek

tak wygląda ranka
Obrazek

wątek malucha viewtopic.php?f=1&t=146248

Proszę o pomoc w utrzymaniu kociaka i jego kastracji, więcej informacji na wątku!
Obrazek

sroka7

Post » Czw wrz 20, 2012 16:14 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

Nikt nie pyta o maluszki :( a ja naprawdę nie mam co z nimi zrobić, mają u mnie czas do końca września, max 1 tydzień października...
Obrazek

sroka7

Post » Czw wrz 20, 2012 17:47 Re: 3 czarnuszki z WroSchr szukają DS/DT mają czas max do 07

to prawda, telefon milczy :( .
ostatnio był tylko jeden e-mail - pytanie o małą, czarną Lenkę,
którą już wyadoptowałam. poleciłam w zamian czarnych chłopków.
wysłałam zdjęcie autorstwa viris i czekam na odzew :ok: :ok: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw wrz 20, 2012 18:27 Re: 5 maleńtasów z WroSchr-3ej czarni chłopcy nadal szukają

sroka7 pisze:Nikt nie pyta o maluszki :( a ja naprawdę nie mam co z nimi zrobić, mają u mnie czas do końca września, max 1 tydzień października...

:( :( :(
za super domki dla chłopaków :ok: :ok: :ok:

Magdalena424

Post » Pt wrz 21, 2012 12:59 Re: 3 czarnuszki z WroSchr szukają DS/DT mają czas max do 07

Agnieszko, podałam Twój nr tel.
osobie zainteresowanej adopcją jednego z muszkieterów/murzynków :mrgreen:
Mam nadzieję, że się odezwie. Ma na imię Ola. Mają już jednego kota.
Może coś z tego będzie.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

[poprzednia][następna]