Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 20, 2012 18:13 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Obrazek
maneki neko na szczęście
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Czw wrz 20, 2012 19:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Dzięki, cioteczki, bardzo :1luvu: .
Dopiero półtorej godziny temu wróciliśmy.
Zmokłam jak nurek, akurat jak wychodziliśmy, potężnie przylało.
Ali zabezpieczony, ale ja...no cóż...
Parasola nie było sensu brać, bo i tak co minutę przekładałam Alika z jednej ręki do drugiej.

Zapalenie gardła i krtani, z potężnym obrzękiem :( .
Dostał RAPIDEXON i SYNERGAL w zastrzyku, dodatkowo Synergal w tabletach do domu, w poniedziałek kontrola...
Dziewczyny, kiedy to powinno zacząć działać?
Leki były podane po 17, a nie ma żadnej poprawy, jest ciągle tak samo, Ali się dusi :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw wrz 20, 2012 19:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Alusiu.. :roll:
Trzymamy Gosieńko, będzie dobrze. :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 20, 2012 19:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Gosia ..nie mam pojęcia...kiedy...Teoretycznie lek podany domięśniowo lub podskórnie działa po 20-30 minutach...Może dodatkowo zrób tę inhalację....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw wrz 20, 2012 19:07 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Synergal tak szybko nie działa, szybciej zadziała steryd. Myślę, że obrzęk powinien pomału ustępować.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 20, 2012 19:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Gosiu. taki stan z kasłaniem, oddychaniem przez pyszczek i niejedzeniem (bo tchawica opuchnięta) może trwać nawet kilka dni. Żeby ułatwić sobie oddychanie koty mogą przyjmować pozycję półleżącą z opieraniem się na nosie.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw wrz 20, 2012 19:13 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Myślisz, Dorciu?
Och, żebyś miała rację! :ok:

Kurczę, no?
Może jeszcze faktycznie zrobię tą inhalację, jak Renia radzi, no bo już nie wiem, co robić :( .
On dziś nic nie jadł, bo nie mógł, to, co mu tam zalegało od wczoraj, wyrzygał...zaspawał mi całą podłoge i łóżko.
No i teraz, jak dawałam kotom kolację, to zjadł dwa maciupeńkie kawałeczki mięsa, takie mikroskopijne.
I nawet to zwrócił w pokoju pod biurkiem :( .

Marysiu, ale czy on musi się tak krztusić? :(
I cały czas ten odruch wymiotny, choć już nie ma czym rzygać...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw wrz 20, 2012 19:14 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

kocurzyca41 pisze:Gosia ..nie mam pojęcia...kiedy...Teoretycznie lek podany domięśniowo lub podskórnie działa po 20-30 minutach...Może dodatkowo zrób tę inhalację....

No właśnie...tylko zapomniałam napisać,że jak działa,to nie znaczy,że natychmiast zniesie objawy...tak niestety nie jest...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw wrz 20, 2012 19:17 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

kocurzyca41 pisze:
kocurzyca41 pisze:Gosia ..nie mam pojęcia...kiedy...Teoretycznie lek podany domięśniowo lub podskórnie działa po 20-30 minutach...Może dodatkowo zrób tę inhalację....

No właśnie...tylko zapomniałam napisać,że jak działa,to nie znaczy,że natychmiast zniesie objawy...tak niestety nie jest...

:(
To znowu nie będę spać...
A jutro kontrola Zosi.
Zosia lepiej, choć zastrzyk jej uczynić to prawdziwe wyzwanie :? .

vip

Post » Czw wrz 20, 2012 19:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Przy obrzęku krtani może mieć problem z wdychaniem powietrza i w ogóle z odychaniem. I silny odruch wymiotny też. Może szkoda, że nie dostał nic przeciwwymiotnie.
Ludziom z zapaleniem krtani zaleca się, żeby powietrze było jak najbardziej wilgotne. Myślę, że inhalacja nie powinna zaszkodzić, ale kontroluj, czy na pewno przynosi mu to ulge, czy wręcz przeciwnie.
:ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 20, 2012 19:21 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Marysiu, ale czy on musi się tak krztusić? :(
I cały czas ten odruch wymiotny, choć już nie ma czym rzygać...

No niestety "musi". Wiem, ze wygląda i brzmi to paskudnie, ale kiedy krtań jest ściśnięta, to kot kaszle, nie może jeśc i wymiotuje. Ale to wszystko jest uleczalne.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw wrz 20, 2012 19:23 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Bazyliszkowa pisze:Przy obrzęku krtani może mieć problem z wdychaniem powietrza i w ogóle z odychaniem. I silny odruch wymiotny też. Może szkoda, że nie dostał nic przeciwwymiotnie.
Ludziom z zapaleniem krtani zaleca się, żeby powietrze było jak najbardziej wilgotne. Myślę, że inhalacja nie powinna zaszkodzić, ale kontroluj, czy na pewno przynosi mu to ulge, czy wręcz przeciwnie.
:ok: :ok: :ok:

Dobrze, to spóbuje zrobić i będę pilnie obserwować.

Marysiu, no wiem, że uleczalne...ale zwyczajnie nie moge patrzeć, jak cierpi...za miętka jestem :( .

vip

Post » Czw wrz 20, 2012 19:24 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Biedny Aliś. Synergal to nie jest bardzo mocny lek, nie działa błyskawicznie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 20, 2012 19:26 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

MalgWroclaw pisze:Biedny Aliś. Synergal to nie jest bardzo mocny lek, nie działa błyskawicznie :(

No biedny Aliś :( .
Jedno jest pewne- jak nie zgłupieję w tym tygodniu, to będę żyć :? .

vip

Post » Czw wrz 20, 2012 19:27 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7.....epidemia :-(((

Ostrożnie z inhalacjami, mnie na przykład szkodzą, błona śluzowa puchnie jeszcze bardziej
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]