Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 12:20 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lilka Mrau pisze:Obrazek

nie widze obrazeczka :( :(
a w temacie Kaśki- przez ile moge podawać tą smecte? ma to być np kilkudniowe podleczanie?

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Wto wrz 18, 2012 12:34 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:

a w temacie Kaśki- przez ile moge podawać tą smecte? ma to być np kilkudniowe podleczanie?

http://alekartki.pl/kartki/60/4/d/4343.gif prosze bardzo:)

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto wrz 18, 2012 12:36 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lilka Mrau pisze:
Lila84 pisze:

http://alekartki.pl/kartki/60/4/d/4343.gif prosze bardzo:)

fajniusie, przepis się przyda :ok:

Lila84

Post » Śro wrz 19, 2012 17:36 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila ja podawałam smectę jak już nawet kupy były ładne. Tak profolaktycznie przez trzy dni. I potem odstawiłam.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro wrz 19, 2012 17:38 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:
MonikaMroz pisze:To proponuję żebyś do końca m-ca nie kombinowała u Kasi i karmiła ją tylko suchą. Niech pije dużo wody. A potem powolutku coś mokrego wprowadzała. A może ona na jakiś składnik Animondy jest uczulona? Może kup Shebe w carrefourze w okrągłych tackach, kurczak lub tuńczyk bo te dwie sklad mają najlepszy. I Spróbuj jej dać po trochu.

animondy nie dostaje juz od jakis 2 tygodni. dzis kupa wodnista :( poranna, ale podałam serducho no i jest po szczepieniu. Dostała już smecte, odstawiam jej jakiekolwiek mięso, będzie tydzień na samym suchym, jak nie będzie poprawy kupie Brit bo nie zawiera zbóż - także spróbuje od tej strony. A jak to nie pomoże odstawie suche i będzie na samym kurczaku. Wrażliwsza jest ta moja Kasia - nawet wczoraj po szczepieniu więcej odleżała, całe popołudnie i połowa nocy spała, tylko się przenosiła za Basią. Od rana wariuje także dobra forma wróciła.

Po szczepieniu zawsze tak jest. Spróbuj z sama suchą. A może Kasia na kurczaka uczulona? To wtedy trzeba czegoś innego szukać.

MonikaMroz

Post » Śro wrz 19, 2012 17:48 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

MonikaMroz pisze:Lila ja podawałam smectę jak już nawet kupy były ładne. Tak profolaktycznie przez trzy dni. I potem odstawiłam.

napewno tak zrobie :D

Lila84

Post » Śro wrz 19, 2012 17:51 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

MonikaMroz pisze:
Lila84 pisze:
MonikaMroz pisze:To proponuję żebyś do końca m-ca nie kombinowała u Kasi i karmiła ją tylko suchą. Niech pije dużo wody. A potem powolutku coś mokrego wprowadzała. A może ona na jakiś składnik Animondy jest uczulona? Może kup Shebe w carrefourze w okrągłych tackach, kurczak lub tuńczyk bo te dwie sklad mają najlepszy. I Spróbuj jej dać po trochu.

animondy nie dostaje juz od jakis 2 tygodni. dzis kupa wodnista :( poranna, ale podałam serducho no i jest po szczepieniu. Dostała już smecte, odstawiam jej jakiekolwiek mięso, będzie tydzień na samym suchym, jak nie będzie poprawy kupie Brit bo nie zawiera zbóż - także spróbuje od tej strony. A jak to nie pomoże odstawie suche i będzie na samym kurczaku. Wrażliwsza jest ta moja Kasia - nawet wczoraj po szczepieniu więcej odleżała, całe popołudnie i połowa nocy spała, tylko się przenosiła za Basią. Od rana wariuje także dobra forma wróciła.

Po szczepieniu zawsze tak jest. Spróbuj z sama suchą. A może Kasia na kurczaka uczulona? To wtedy trzeba czegoś innego szukać.

dziwnie mi to wygląda, Kasia zanim trafiła do mnie jadła i suchą whiskasa i mokrą, potem ok 1,5 tyg już u mnie też jadła rc kitten +mokre animondy...wydaje mi się że gdyby była uczulona od zawsze miałaby tego oznaki...już nie wiem ale jestem troche zasmucona :(
na dzień dzisiejszy dostaje smecte+rc suche leży w misce + woda. Zadnego mokrego. Zobaczymy.

Lila84

Post » Śro wrz 19, 2012 18:39 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:
MonikaMroz pisze:
Lila84 pisze:

dziwnie mi to wygląda, Kasia zanim trafiła do mnie jadła i suchą whiskasa i mokrą, potem ok 1,5 tyg już u mnie też jadła rc kitten +mokre animondy...wydaje mi się że gdyby była uczulona od zawsze miałaby tego oznaki...już nie wiem ale jestem troche zasmucona :(
na dzień dzisiejszy dostaje smecte+rc suche leży w misce + woda. Zadnego mokrego. Zobaczymy.

To pewnie nie od kurczaka. Będzie dobrze. :D :1luvu:

MonikaMroz

Post » Śro wrz 19, 2012 19:08 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

MUSI być.

Lila84

Post » Śro wrz 19, 2012 19:12 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

oczywiście, że będzie 8)
ja bym wciąż obstawiała to podrażnienie, teraz dochodzą jeszcze eksperymenty z jedzeniem i to może jej nie pomagać w regeneracji
myślę żeby spróbować jej podawać przez jakiś czas to samo jedzonko, na pewno jakieś delikatne, może jakieś paszteciki :D
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Śro wrz 19, 2012 20:11 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

cytryna pisze:oczywiście, że będzie 8)
ja bym wciąż obstawiała to podrażnienie, teraz dochodzą jeszcze eksperymenty z jedzeniem i to może jej nie pomagać w regeneracji
myślę żeby spróbować jej podawać przez jakiś czas to samo jedzonko, na pewno jakieś delikatne, może jakieś paszteciki :D

..tylko że mokre karmy nie służą twardej kupie

Lila84

Post » Czw wrz 20, 2012 6:53 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Widać że u Kasieńki smecta działa. Nie dość że są rzadziej to są już formą plastelinki, no i kolor robi się zdrowy-czarnawy...Za radą dziewczyn z forum będę podawać smecte mimo poprawy jeszcze do jutra - włącznie. :D i odstawiamy. Kaśka jest tylko na sychym rc kitten- TYLKO i bardzo mi jej żal bo Basieńka się zajada piersiami, serduchami a Kasia aż się trzęsie z zazdrości :D

Lila84

Post » Czw wrz 20, 2012 8:00 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila jak podajesz jej smecte? Może i ja spróbuje

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Czw wrz 20, 2012 8:47 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

strongbaby pisze:Lila jak podajesz jej smecte? Może i ja spróbuje

rozmieszałam pół saszetki w połowie filiżanki- nie kubka- filiżanka mniejsza :D . Podawałam strzykawką 2 ml ale nie bardzo widziałam efekty to od wczoraj daje 5ml i widać :D

Lila84

Post » Czw wrz 20, 2012 18:51 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:Za radą dziewczyn z forum będę podawać smecte mimo poprawy jeszcze do jutra - włącznie.

Ile juz czasu jej podajesz? Ja bym proponowała dłużej, np. do niedzieli ale już raz dziennie i trochę mniej ml. Jakie teraz ma kupy?

MonikaMroz

[poprzednia][następna]