Kocia Przystań zbiera na operację dla niewidomej koteczki!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 19:51 Kocia Przystań zbiera na operację dla niewidomej koteczki!

Witam wszystkich serdecznie :!:
Kochani, czy pamiętacie Dorotkę? A Ksenię? A jeszcze dawniej - Mokkę? One też miały być ślepe. Dziś przedstawiam Wam Łezkę

Obrazek Obrazek
Więcej zdjęć Łezki: https://picasaweb.google.com/1064954879 ... 6538/Ezka#
Łezka trafiła do Kociej Przystani. Jeszcze młodziutka, ma ok. 9 mies. Półślepe maleństwo plątało sie po Sosnowcu, głodne, biedne i chore. Ludzie dokarmiali ją, ale nie zawsze przychodziła na posiłki. Popłakiwała cichutko po kątach. Koteczka prawie nie widzi, kuleje na tylne łapki. Maleńka jest przytulaśna, łasa na pieszczoty, bardzo przymilna. Jest ulubienicą wszystkich wolontariuszek. Potrzebuje dużo czułości i ciepełka. Trochę obawia się innych kotów. Będziemy mobilizować finanse skąd tylko się da, bo przed Łezką trudne zabiegi i długie, kosztowne leczenie. Czy zmieścimy się w 1000 zł? Raczej przekroczymy tę sumę. Ale kicia zasługuje na zdrowe, lepsze życie :!:

Dzięki ingerencji doktora Kiełbowicza poprzednie kotki odzyskały wzrok. Ale nie tylko - wszystko odbyło się DZIĘKI WAM, bo dzięki Waszemu wsparciu było to w ogóle możliwe! Czy pomożecie tym razem? Jesteśmy przekonani, że Łezka ma swoją ogromną szansę, czeka ją tylko wycieczka do Wrocławia by ratować oczka. Prosimy o pomoc! Każda złotówka się liczy, te operacje to koszty rzędu tysiąca złotych... sami z pewnością też wiecie...

Zapraszam wszystkich do licytacji :D Jeśli kogoś interesują ceny KP proszę krzyczeć, takowe się pojawią. Wysyłka standardowo wg cennika PP, jeśli ktoś zakupi dwa ubranka, biorę wysyłkę na siebie :wink: A jeśli ktoś zdecyduje się na wysyłkę kurierem DPD też kosztów przesyłki proszę nie liczyć :wink:
Zakończenie licytacji nastąpi 29 września. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
agula76 dziękujemy za fanty
:1luvu:

Bazarek uważam oficjalnie za otwarty :!: Zapraszamy :1luvu:

1. Leciutki pojemny plecak Adidas, w sam raz jeśli komuś jeszcze brakuje plecaka do szkoły :wink: Posiada z przodu kieszeń oraz małą zakładkową kieszeń w środku. Oprócz prawie niewidocznego przetarcia na plecach, nie nosi widocznych znaków użytkowania.
Cena: 20zł
Licytuje martika :arrow: 20zł
Obrazek Obrazek

2. Bardzo ciepły sweter uszyty na zasadzie bolerko.
Rozmiar z metki 42 choć jak dla mnie to 40. Rękawki 3/4. Długość od karku w dół: 41cm. Skład: 80% wełna 20% akryl.
Cena: 15zł
Licytuje :arrow: KITA-RZESZÓW za wywoławczą
Licytuje :arrow: Simran 20zł
Licytuje :arrow: KITA-RZESZÓW 22zł
Sprzedano :arrow: Simran za uzgodnioną cenę KT 30zł :1luvu:
ObrazekObrazek

3. Niebieska kamizelka polarowa.
Rozmiar z metki to 38 -na 140cm. Skład: 100% poliester.
Cena: 10zł
Licytuje :arrow: Koki-99 za wywoławczą
Obrazek

4. Cieplutka kamizelka z haczykiem z przodu. Obszyta kolorowym futerkiem. Ładnie wyszywane róże z przodu i na plecach na karku.
Marka: George. Na wzrost 110-116cm. Długość od karku w dół: 38cm W środku futerkowo, na zewnątrz bardzo miły zamsz.
Cena:20zł

Obrazek Obrazek

5. Z poprzedniego bazarku przeceniona bluza. Czarna z kapturem. Jest czarniutka, tylko na zdjęciu jest odblask od dzisiejszego słońca Rozmiar 38. Marks & Spencer Skład: 75% bawełna, 25% poliester.
Cena: 12zł

Obrazek Obrazek

6. Biała bluzka. W bardzo dobrym stanie, z boków na biodrach jest lekko ściągana, podcięta pod pasem, rękaw 3/4.
Rozmiar M. Skład 95% bomull 5% lycra.

Obrazek Obrazek

7. Sukienka, perfekcyjna do biura lub szkoły. Góra: szara, koszulowa, zapinana na guziczki, pięknie zdobiony falbankowy przód.
Rozmiar S. Od karku w dół do pasa: 32cm, w pasie 2x 36cm, długość spódniczki od pasa w dół: 44cm.Skład: 95% bawełna 5% elastyna.

Obrazek Obrazek Obrazek

8. Szyta srebrną nitką bluzka/tunika - świetna na Sylwestra :D Przykryje wszelkie niedoskonałości fałdkowe, do spodni, getrów, leginsów :wink: Bardzo podoba się mojej Nefi :D Bardzo przyjemny materiał, nie drapie. Czarna podszewka. Skład: 100% polyester Rozmiar 40/42 Brak śladów użytkowania.
Cena: 25zł
Licytuje isabell36 :arrow: 25zł
Obrazek Obrazek

9. Kolejna propozycja na Sylwestrową noc :!: Bordowa długa bluzka z cekinami. Cekiny na rękawach są na rzepach, więc można je wywinąć, jeśli komuś się nie podoba, lub chciałby mieć rękaw 3/4. Rękawy są rozcięte od góry, więc ładnie pokazują ręce i ramiona. z przodu pod szuję w kształt łódeczki, tył wycięty w łezkę i obszyty cekinkami. Jest luźna - zwęża się pod pasem na biodrach. Rozmiar 40/42 Skład: 64% polyester 32% wiskoza 4% elastan Brak śladów użytkowania.
Cena: 25zł

Obrazek Obrazek Obrazek

10. Ostatnia nasza propozycja Sylwestrowa, to czarna bluzeczka z cekinami bez rękawków. Cekiny wyszywane z przodu i z tyłu. Brak śladów użytkowania.
Rozmiar na oko 38. Niestety metka ucięta, ale obstawiam że to ok. 90% bawełna. Długość: 58cm
Cena: 18zł

Obrazek Obrazek Obrazek

11. Spodnie jasny różowy jeans. Rozmiar S. Z tyłu nie działający zameczek na kieszące, ale prócz tego nie widać żadnych śladów użytkowania.

Obrazek Obrazek

12. Spodenki przecenione z ostatniego bazarku. Spodnie wybaczki z pięknym wzorem kwiatowym. Spodnie beż w bordową kratę, motyw również bordowy. Rozmiar 36. W pasie: 2x37cm nogawka od wew: 44cm od zewn: 85cm Skład: 97% bawełna 3% elastan
Cena: 7zł

Obrazek Obrazek

13. Spódniczka jeansowa z materiałową wszywką z przodu. Rozmiar: mniejsze 38.

Obrazek

14. Ostatnia na dzisiejszym bazarku klasyczna elegancka spódniczka koloru czarnego. Po boczkach cięcie 17cm. Długość 93cm. W pasie: 2x 39cm. (lampa błyskowa zrobiła przebarwienie fioletu na środku spódnicy)

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro wrz 26, 2012 11:20 przez LadyStardust, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro wrz 19, 2012 21:00 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 30, 2012 15:43 przez LadyStardust, łącznie edytowano 4 razy

LadyStardust

Post » Śro wrz 19, 2012 21:06 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

poproszę wymiary nr 11 - różowe spodnie
pas , długość nogawki od kroku i od pasa no i skłąd
:-)

czy do czarnej bluzy marks & spencer lgną włosy....?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro wrz 19, 2012 21:16 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

Tak imienniczko, niestety lgną... bluza dla kogoś z kociastym w typie sfinks ;)
Wymiary spodni:
pas: 2x38cm
nogawka od wew: 78cm
nogawka zewnątrz: 99cm

LadyStardust

Post » Śro wrz 19, 2012 21:52 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

a jaki skład spodni, może rozmiar lub firma?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 20, 2012 9:01 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

Niestety metki nie zauważyłam by podać skład, ale spodenki to typowy lekko sztywny jeans, tylko różowego kolorku. Rozmiar S czyli będzie 36. Firmę sprawdzę jak wrócę z pracy :)

LadyStardust

Post » Czw wrz 20, 2012 9:19 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

spodnie sa fimy ,,hause'' polecam rurki....modne:) róz delikatny
agula76

Post » Czw wrz 20, 2012 9:24 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

agula76 pisze:spodnie sa fimy ,,hause'' polecam rurki....modne:) róz delikatny

Ah dzięki, i zagadka rozwiązana :D

LadyStardust

Post » Czw wrz 20, 2012 9:48 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

oj to nie wiem, czy mi udo wlezie.... poprosze na płasko udo na wysokosci kroku
elastyczne na 100 % nie sa?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 20, 2012 15:26 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

zameldowana :ryk:

Rozmiar z metki 42 choć jak dla mnie to 40. Rękawki 3/4. Długość od karku w dół: 41cm. Skład: 80% wełna 20% akryl.

Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw wrz 20, 2012 15:28 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

Obrazek

DORI CAŁUJE ŁEZKĘ :1luvu: :1luvu: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw wrz 20, 2012 16:13 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

dagmara-olga pisze:oj to nie wiem, czy mi udo wlezie.... poprosze na płasko udo na wysokosci kroku
elastyczne na 100 % nie sa?

Są lekko elastyczne, rozciągną się maksymalnie na jeden centymetr. A w udku centymów mają 2x25.

LadyStardust

Post » Czw wrz 20, 2012 16:14 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

KITA - RZESZÓW pisze:zameldowana :ryk:

Witamy gorąco Kito :!: Bolerko już rezerwujemy :mrgreen:

LadyStardust

Post » Czw wrz 20, 2012 16:21 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

KITA - RZESZÓW pisze:Obrazek

DORI CAŁUJE ŁEZKĘ :1luvu: :1luvu: :kotek: :kotek:

:1luvu: Łezka nie widzi Dorisi... ale czuje jej ciepełko i mokry nosek ... i tuli mocno :1luvu: :kitty:

LadyStardust

Post » Czw wrz 20, 2012 17:22 Re: Kocia Przystań zbiera na operację dla ślepej koteczki!

poprosze o wymiary nr.9

izaz

Od: Czw gru 04, 2008 0:16

[następna]