PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 10:13 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

serce się kraje :(
ja jestem całkowicie zaklopsowana :(
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon wrz 17, 2012 10:51 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:
Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:Podziękowania dla ludzi dobrej woli z Łodzi :D
Bo Warszawa to małe miasteczko i ludzi tu brakuje :| .

Mam kilka dni wolnego i jutro, jak mi się wyklarują plany na najbliższy tydzień, zadeklaruję się na jakiś dzień i chętnie pomogę na Paluchu.
W tygodniu to tylko w środy ktoś tam bywa? Czy też w jakiś inny dzień?
Jeśli nie dam rady w tygodniu to stanę na głowie, żeby w weeekend znaleźć czas :mrgreen:

Edit: uzupełniłam post

Będę w tygodniu, może jutro nawet

Jutro rano mam pogrzeb więc mogłabym być dopiero po południu. Natomiast w środę czy czwartek jestem do dyspozycji Paluszków. Jak juz będziesz znala termin to daj mi znać, to sie umówimy- ale to już na PW :ok:

A ja mam pytanie z innej beczki: mój Maurycy (paluszkowy Krubens) dzisiaj był konsultowany u dr Niziołka i w końcu po długim czasie mamy diagnozę- niestety ma astmę :( Czy powinnam to zgłaszać w schronisku? W umowie jest punkt mówiący o konieczności zgłaszania chorób, ale w sumie sama nie wiem czy coś mówić...
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon wrz 17, 2012 16:48 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

W pracy zasypano mnie ścinkami z niszczarki, ale niestety nie mam chwilowo możliwości przywiezienia ich do schronu i nie mam już miejsca gdzie mogłabym je przechować :roll: Czy ktoś mógłby je ode mnie odebrać? Mieszkam na Górnym Mokotowie.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon wrz 17, 2012 17:02 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

jezuuuu ile kociaków :( :( :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon wrz 17, 2012 18:57 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Przypominam się z Łapką

jamkasica pisze:Mała kotka ma DT u Małgosi, ale w schronie pozstała ŁAPKA z bardzo podobną przypadłością.
Jest leczona na katar koci (na chwilę obecną nie jest jeszcze w koszmarnym stanie), ale nawet jeśli wyzdrowieje i pójdzie do pokoju adopcyjnego obawiam się o jej przyszłość w aspekcie nieświadomej adocji. Oczywiście i w schronie zdarzają się perełki czyli bardzo fajni, odpowiedzialni, gotowi dołożyć wszelkich starań i kontynuować leczenie w razie potrzeb, ludzie, ale w przypadku takich urazów diagnoza to podstawa. W schronie nie ma na nią szans, a może można byłoby ją rehabilitować jak Notkę jeśli uraz nie jest stary?

ŁAPKA:
Obrazek Obrazek
Poza tym to Łapka jest strasznie kochana, miziasta i cały czas szuka kontaktu z człowiekiem. Jeśli jest się w zasięgu jej możliwości- od razu łąduje się na kolana. Inne koty jej nie przeszkadzają, ale nie pcha się do miski jeśli na drodze stoi ktoś większy. Bardzo fajna koteczka :) Na filmie widać jak chodzi i jak...mizia się do pieńka ;)
http://www.youtube.com/watch?v=TmQgYUbyOdw
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto wrz 18, 2012 17:42 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Wczoraj pod mój próg przybyła paka ponad 15kg pysznego mokrego jedzonka dla Paluszków.
Sprawcami tego zajścia są:
MANIEK (niegdyś Paluszek) :mrgreen: i jego Duża czyli MOHA :mrgreen: .
I małe i duże kotki mają zapewniony pyszny obiad w ten weekend :D .
PALUSZKI DZIĘKUJĄ !!!!!!!!!
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro wrz 19, 2012 19:21 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Na zdrowie, kochane kotki! Żeby tak można było domki dla was kupić... :(
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro wrz 19, 2012 21:22 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Dziewczyny wydzwania do mnie jakaś pani która zna osoby zainteresowane tymczasowaniem dorosłych kotów. Chce się spotkać jutro. Kto może ze mną pójść na to spotkanie? ja sama nie czuję się na siłach.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw wrz 20, 2012 12:33 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Przelałam wczoraj pieniądze z bazarku witrażowego, dużo tego nie ma, ale jak się trochę ogarnę z proacą będę działać dalej.... Proszę o potwierdzenie na wątku:
viewtopic.php?f=20&t=145685

lkm.itd

Od: Czw wrz 15, 2011 21:29

Post » Czw wrz 20, 2012 12:47 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:Dziewczyny wydzwania do mnie jakaś pani która zna osoby zainteresowane tymczasowaniem dorosłych kotów. Chce się spotkać jutro. Kto może ze mną pójść na to spotkanie? ja sama nie czuję się na siłach.

O której godzinie?
Poszłabym z Tobą.

ariel

Post » Czw wrz 20, 2012 13:15 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Czy koty na Paluchu nie mają zapewnionej karmy, leków itp? Ile tam w tej chwili jest dorosłych kotów?
"Im dłużej przebywam z ludźmi, tym bardziej kocham swoje zwierzęta."
Wiem, robię błędy ortograficzne
Nie puszczone bąki powodują przesrane myśli.
[url=http://www.etovet.pl[/url]

Puchacz

Od: Nie lut 22, 2004 16:23

Post » Czw wrz 20, 2012 13:32 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

ariel pisze:
Never pisze:Dziewczyny wydzwania do mnie jakaś pani która zna osoby zainteresowane tymczasowaniem dorosłych kotów. Chce się spotkać jutro. Kto może ze mną pójść na to spotkanie? ja sama nie czuję się na siłach.

O której godzinie?
Poszłabym z Tobą.

Ariel, chodzi o koty ze schroniska. Nie znam dokładnej godziny, powiedziałam że będe dzis wolna po 20.30 spotkanie ma byc w Arkadii. Próbowałam się wczoraj skontaktować z alareipan, nie odbierała. Jamkasica, Ozymandis, zoyabeya - czy któraś z Was może? nie mogą dzwonić, mogę tylko puścić sygnał :( Między 18.30 a 20.30 nie odbieram tel.

Never

Post » Czw wrz 20, 2012 13:43 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Never pisze:
ariel pisze:

O której godzinie?
Poszłabym z Tobą.

Ariel, chodzi o koty ze schroniska. Nie znam dokładnej godziny, powiedziałam że będe dzis wolna po 20.30 spotkanie ma byc w Arkadii. Próbowałam się wczoraj skontaktować z alareipan, nie odbierała. Jamkasica, Ozymandis, zoyabeya - czy któraś z Was może? nie mogą dzwonić, mogę tylko puścić sygnał :( Między 18.30 a 20.30 nie odbieram tel.

Rozumiem, że chodzi o koty z Palucha. Ale widzę, że wolałabyś iść z którąś z wolontariuszek.
Myślałam, że chodzi o porozmawianie z babką i sprawdzenie, czy wie, na co się decyduje.

ariel

Post » Czw wrz 20, 2012 14:01 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

lkm.itd Dzięki!! :)
Puchacz około osiemdziesiątki, razem z maluchami koło 130, ale to się zmienia właściwie z dnia na dzień. Mają zapewnione leczenie w ramach możliwości diagnostycznych schronu i profilaktykę od odrobaczenia po szczepienia przez chipowanie. Zakupy- w tym karmy- w takich placówkach odbywają się na zasadzie przetargów, na które jest określony budżet i jasnym jest, że schronisko karmę kupuje. Napisz czym podyktowane jest Twoje pytanie to doprecyzuję bo wydaje mi się, że nie chodziło Ci o "oczywiste oczywistości" :)
Never, ja niestety dziś nie pomogę :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw wrz 20, 2012 14:15 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Ariel, chodziło mi o dziewczyny z Mrau, bo one najlepiej wiedza które koty potrzebują pilnie dt i czy mogą wspomóc jeśli trzeba będzie je leczyć. jamkasica, a alareipan lub zoyabeya mogą? nie mam jak dzwonic juz. Ewentualnie moze podajcie mi termin ktory Wam pasuje?

Never

[poprzednia][następna]