Bośniaczek - dt u Karotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 5:50 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

zuzia96 pisze:Dopiero weszłam na ten wątek... Agnieszko :ok:

Ostatnio znajomy (obecny Duży mojego tymczaska Bazylka) przewiózł z Francji do Polski samochodem kociaka, który błąkał się na stacji benzynowej. W UE nie ma przecież granic, nikt nic nie sprawdza (w samolocie gorzej). A Chorwacja nie weszła jeszcze do Unii?

Ma wejść w lipcu 2013. A znajomy ryzykował uśpienie kociaka w razie wpadki, nie wiem czy warto :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 19, 2012 9:59 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Gibutkowa pisze:

Ostatnio znajomy (obecny Duży mojego tymczaska Bazylka) przewiózł z Francji do Polski samochodem kociaka, który błąkał się na stacji benzynowej. W UE nie ma przecież granic, nikt nic nie sprawdza (w samolocie gorzej). A Chorwacja nie weszła jeszcze do Unii?

Ma wejść w lipcu 2013. A znajomy ryzykował uśpienie kociaka w razie wpadki, nie wiem czy warto :roll:

Nic nie ryzykował, bo jechał z Francji, czyli przez kraje Unii, jechał swoim autem. Jak jechałaś, to wiesz jak teraz się jedzie przez te granice. A nad wyrzuconym kociakiem jakoś nikt się nie pochylił :roll:

Ale jak Chorwacja nie jest jeszcze w Unii, to faktycznie jest problem
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro wrz 19, 2012 10:51 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

zuzia96 pisze:
Gibutkowa pisze:

Nic nie ryzykował, bo jechał z Francji, czyli przez kraje Unii, jechał swoim autem. Jak jechałaś, to wiesz jak teraz się jedzie przez te granice. A nad wyrzuconym kociakiem jakoś nikt się nie pochylił :roll:

Ale jak Chorwacja nie jest jeszcze w Unii, to faktycznie jest problem

akurat w takim przypadku to chyba warto bo i tak tego kociaka na ulicy czekałaby śmierć... a tak jak Zuzia napisała - teraz jest bardzo małe prawdopodobieństwo że ktoś by sprawdził auto
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro wrz 19, 2012 15:15 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Ja co roku jestem w Chorwacji, nie zdarzyło się aby cokolwiek sprawdzali na granicy, nawet wjeżdżamy na dowód a nie na paszport.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Czw wrz 20, 2012 8:47 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Od osoby, która wylatywała po nas otrzymałam fotke kotka. Niestety nie widac dobrze tej łapki.
Planuję jechać w weekend, ale nie wiem czy się uda. Na razie zbieram kasę, bo dla mnie to ogromny wydatek.

Obrazek
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw wrz 20, 2012 12:08 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Karotka, a ile to mniej więcej będzie kosztować?

Dziewczyny, może zrobimy zrzutkę?
Ja do końca miesiąca już nie mam za wiele gotówki, ale deklaruję chociaż jakieś małe wsparcie...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw wrz 20, 2012 12:18 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Kasiu, najpierw rozwazałam dojazd autokarem, ale ceny nie sa wcale takie niskie i trwa to dlugo. Marta znalazła tani lot z Berlina do Dubrownika za 109 Euro+bus do Berlina 69zł. To dobra cena, bo ceny autokaru jakie usłyszałam to tez 400zł. Dubrovik jest jednak daleko.
Teraz szukam jakiegos transporu do Polski, w gre wchodzi tylko autokar, ale z Dubrovnika ciezko cos znaleźć, tak zeby dało się dojechac po kota i wrocic.
Na forum chorwackim znalazłam kogos, kto ma wolne miejsce w samochodzie, ale wraca 21 IX :(
Koszt oceniam na około 1000zł, bo trzeba liczyc tez autobus z Dubrovnika do Neum to okolo 80km+ewentualnie dojazd na bus do Polski. Gdyby nie bylo nic z Dubrovnika, trzeba bedzie moze jechac do Splitu
Ja nazbierałam 500zł. Czyli na rejs w jedna strone, teraz szukam drugiej części.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Czw wrz 20, 2012 12:25 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Pisałam też wczoraj do ludzi z cro.pl, którzy wracają 22.09, ale nie mają już miejsca. Dzwoniłam do przewoźnika, który oferuje na forum tanie przewozy busem, ale powiedział mi, że już nie jeździ, bo pod koniec września nie ma już chętnych. Dzwoniłam też do Itaki, ale nie sprzedają najbliższego lotu do Dubrownika, tylko całą wycieczkę.

Także :?

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw wrz 20, 2012 12:33 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Cos sie wykombinuje. Szukam busów do Czarnogóry bo wiecej ich jedzie przez Dubrovnik. Mam jeszcze dwa numery do zadzwonienia w sprawie busów, bo rano nic nie wiedzieli, a jak to pierwszy dzien w pracy po urlopie, mam male zamieszanie.
Obrazek

Karotka

Post » Czw wrz 20, 2012 13:04 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Tutaj znalazłam coś takiego:
http://www.retman.pl/index.php?go=wyd&sub=6&nort=1

niestety nie ma wyjazdów z Poznania (ale np. Wrocław lub Warszawa) i nie do Dubrownika, a do Splitu...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt wrz 21, 2012 7:20 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

kasia_5000 pisze:Tutaj znalazłam coś takiego:
http://www.retman.pl/index.php?go=wyd&sub=6&nort=1

Niestety nie ma wyjazdów z Poznania (ale np. Wrocław lub Warszawa) i nie do Dubrownika, a do Splitu...

Dzwonilam, maja jedno miejsce na powrót ze Splitu do Katowic, chciałam juz nawet rezerowac ale..no wlasnie kota bez papierów nie wezma.
Mozna oczywiscie ukryc, ale jak ukryc kota na tyle godzin? I co w przypadku kiedy to odkryja?
Byłam wczoraj u Marty i odpuscilysmy
W grę wchodzi tylko transport samochodem prywatnym. Nawet samego kota, jak nie ma miejsca na mnie wróce jakos sama. Szukamy kogos kto wraca i moze wziac kota z Polski, obojetnie gdzie. Jezeli jest w Chorwacji i wraca w takim czasie, ze jestem w stanie tam dojechac i dowieść kota to pojadę, jezeli nie a ma mozliwosc po niego pojechac pokryje koszt dojazdu po kota.
Obrazek

Karotka

Post » Pt wrz 21, 2012 8:20 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

jestem, zaznaczam, będę pytać :(
biedny kiciuś
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt wrz 21, 2012 8:27 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Zgłosiła się osoba, która jest w Chorwacji, w Siberniku
Ma obawy zwiazane z przekroczeniem granicy z kotem i jest to zrozumiale. Nie zdazymy tam pojechac i dowieźć kota, bo wyjeżdzaja juz jutro do Polski :(
Zaproponowałam zwrot kosztów+dodatkową zaplate, ale najwazniejszy problem to obawy przed kłopotami na granicy Chorwacja/Bosnia
Kiedy ja jechałam nic sie nie dzialo, ale zawsze może byc ten pierwszy raz :(
Czekam na wieści. Nikt wiecej sie nie odezwał :(
Obrazek

Karotka

Post » Pt wrz 21, 2012 8:37 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

może jest to szansa dla niego, kurcze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt wrz 21, 2012 9:38 Re: CHORWACJA - PILNA POMOC!

Transport odopadl :(
Jestesmy w punkcie wyjscia :(
Obrazek

Karotka

[poprzednia][następna]