WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 22:22 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

pusiania pisze:
Puffy pisze:
danunka pisze:No nie :D
lrafal pisze:EXO - 3
PER - 7

poszaleją , wszystkie wygrane (3 sędziów ocenia 8 kotów kat. pierwszej ) :ryk:

to już prawdziwy "perski" kryzys :evil:
a gdzie są hodowle z wielkopolski i dolnego śląska ?

Czemu kryzys. W marcu na wrocławskiej wystawie była full obstawa w I kat.
Pora teraz nie taka i tyle.
Moje np. teraz łyse, dopiero obrastają, a ja sama w słoikach siedzę i nie w głowie mi teraz wystawy.
Niestety jest to rasa, której nie da się cały rok wystawiać.

hmmm, no nie wiedziałam :ryk:

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Wto wrz 18, 2012 22:33 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

almathea pisze:
będą czekały równie atrakcyjne puchary jak Sexi BOBy :mrgreen: :mrgreen:

Ogólnie fajne, ale takiego sexi-kota można sobie po prostu kupić. Klasyczny puchar czy medal ma smak tylko jeśli się go wywalczy...
Więc byłbym za tym żeby z klasycznych trofeów nie rezygnować :D
No ale to tylko mój prywatny kaprys ;)

Ta wystawa bardzo mi się podobała. Tzn. Miejsce w którym się odbyła, organizacja, ilość dostępnego miejsca.
Gratuluję Organizatorom i dziękuję.
"Common sense is not so common" - Voltaire, Dictionnaire Philosophique (1764)

Obrazek

misiol

Od: Wto maja 15, 2012 9:33

Post » Wto wrz 18, 2012 22:50 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

Tutaj się przyłączę, np znajomi czy rodzice pytają mnie, no to gdzie masz te medale (moje dwa kociaste wywalczyły 2 x nom BIS, 2 x BIV) a yyy pokazuję im figurki, słodkie co prawda ale tysiąc takich mam :mrgreen: Nie ma to jak zrobic zdjęcie kotu obłożonego pucharami, albo wystawić na klatkę "zdobycze" :D Klasyczne nagrody najlepsze :ok:
"Kot działa według zasady: proś, a może Ci dam"
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Od: Śro wrz 07, 2005 17:07

Post » Śro wrz 19, 2012 7:51 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

A JA jestem zadowolona z tych porcelanowych kotów ktore dostala moja devonka za BOB 1 , są inne na pewno
mi sie podobają.Wole je niz puchary. Natomiast nie lubie tych drewnianych kotów,ale to tylko moje zdanie

truskawka67

Od: Pon lut 06, 2012 16:39

Post » Śro wrz 19, 2012 8:20 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

misiol pisze:Czy ktoś wie czy pojawią się zdjęcia na bri.pl, zgodnie z tym co pisano w katalogu ?

Zdjęć na bri.pl nie będzie, ponieważ fotografującego nie było.
Hodowla kotów burmańskich Elsze*Pl

elfi

Od: Śro lut 15, 2006 19:35

Post » Śro wrz 19, 2012 8:50 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

truskawka67 pisze:A JA jestem zadowolona z tych porcelanowych kotów ktore dostala moja devonka za BOB 1 , są inne na pewno
mi sie podobają.Wole je niz puchary. Natomiast nie lubie tych drewnianych kotów,ale to tylko moje zdanie

No mi też się podobają... w sumie drewniane bardziej :D
Jednak jeśli byłby stragan z figurkami - każdy mógłby sobie takiego kupić, podczas gdy puchar wygrać... I nikomu nie trzebaby tłumaczyć "a gdzie te medale" oraz czy i jak ważne są zdobyte oceny. Odwrotnie już się nie da (kupowanie pucharu to byłby skrajny obciach) :)
Poza tym klasyczny puchar/medal w moim odczuciu podkreśla znaczenie i powagę całej imprezy.

Może chociaż dodać do figurki rozetę ze stosownym napisem... Albo ostatecznie na figurce kotka wyraźną, grawerowaną tabliczkę z podpisem - skąd i za co jest... żeby nie wyglądał jak nagroda pocieszenia

No i jeszcze jedno... Puchar pasuje do każdego stylu wnętrza domu...

Reasumując - wystawa świetna - na pewno za rok też się pojawimy, jednak jeśli można - wolę zdobywać medale/puchary/rozety a figurkę kotka (nawet kilka) chętnie kupię jako pamiątki dla znajomych. Z mojego, subiektywnego punktu widzenia nawet jest jest wskazane by była taka możliwość ;)
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 18:48 przez misiol, łącznie edytowano 2 razy
"Common sense is not so common" - Voltaire, Dictionnaire Philosophique (1764)

Obrazek

misiol

Od: Wto maja 15, 2012 9:33

Post » Śro wrz 19, 2012 15:04 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

Ja jestem za tym, żeby za BIVy i NOMy były rozetki i medale, za BIS minisexi koty, a za BOBy duże sexi koty :mrgreen:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Sob wrz 29, 2012 15:27 Re: WYSTAWA WROCŁAW + BIS BREED + TARGI ZOO BOTANIKA

Czy ma ktoś zdjęcie somalijczyka?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

[poprzednia]