BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długowłosa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 7:52 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Napisała do mnie dziewczyna w sprawie Pompona, ale nawet Ci nie przekazywałam. Ma od lat podobnego kota. Zapytała mnie
a. czy kotek jest wychodzący.......
b. czy ma koci katar
c. czy ma FIV

Wyobrażacie sobie poszukiwanie domu dla wychodzącego kota z kocim katarem i FIV na dodatek? Grzecznie odpisałam, ze gdyby była chora to by była leczona.

I że wychodząca nie jest i nie będzie. Cóż jak się odezwie z sensem - to Ci wyślę.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto wrz 11, 2012 8:06 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A z tego pytania o FIV i kk to coś mi się tłucze po głowie. Był taki bardzo podobny do Alkaidy kot, długo szukał domu, bo właśnie miał FIV i przedłużające się infekcje, do tego był niekastrowany. Ale on taki bardziej w typie ragdolla, chociaż dokładnie wyglądu nie pamiętam.
Ale taki charakterystyczny chyba.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto wrz 11, 2012 8:08 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Dlatego pożyjom uwidim.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 12, 2012 15:10 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Patrz, patrz, a przy okazji myśl o tym, co napisałam.
A ja w międzyczasie zgłoszę sie do TOZ jako wstrętny dręczyciel i głodziciel zwierząt - już ten kot do tego doprowadzi. Normalnie właśnie położył się na stole (siedzę sobie przy nim z laptopem), obok stoi talerzyk po surowej marchewce do chrupania. No i biedny wygłodzony kotek położył się popiersiem na talerzyku, dokładnie wylizał retki wody po marchewce, potem siebie łącznie z talerzykiem, dobrze, że dziury nie wylizał.
...
No maltretowana jestem psychicznie. Jakkolwiek duży plus tej sytuacji to taki, że zrobił to w m i l c z e n i u.
...
A co tam, m i l c z ą c y wyrzut to jeszcze mogę znieść.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro wrz 12, 2012 20:08 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Ale ona chyba nie musi być na diecie jeszcze, to może odrobina dobroci dla ślicznotki? Żeby wody po marchewkach wylizywać nie musiała, biedulka...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw wrz 13, 2012 0:33 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

No nie wiem, 4,70 to dla persa podobno dużo...

koteczekanusi

Post » Sob wrz 15, 2012 9:55 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Dom poszukuje persa w Poznaniu.
Dom wygląda na poważny, jestem skłonna pojechać na wizytę PA.

Co na to pers????

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto wrz 18, 2012 20:36 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Nie chcę zapeszać przed wydaniem, ale pers ma zaklepany DS, do którego wybiera się za półtora tygdnia.

koteczekanusi

Post » Śro wrz 19, 2012 0:32 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Tak, podesłałam im zdjęcie Pompona i się spodobał. A przy tym pasuje kolorystycznie i włochato do ich kota - rudego MCO, który okazał się "raczej norwegiem" (znaczy to moje spostrzeżenie). A ma tę zaletę, że człowiek chociaż kłaki w jednym kolorze na sobie nosi...

koteczekanusi

Post » Śro wrz 19, 2012 6:20 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Powód nie ważny, byle by sobie wzajemnie do gustu przypadli;)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 21, 2012 0:28 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Trochę smutno będzie rozstać się z Pomponem - ostatecznie spędziła u mnie dobre dwa miesiące.
Zwłaszcza, gdy jest taka słodziutka, śpi sobie cichutko obok mnie albo na mnie patrzy. No i widzę, jak się rozkręca, bawi coraz to nowymi zabawkami. Dziś nawet wzięła przykład z rudego gnojka (chyba sobie zapamiętała, że ostatnio to robił) i bawiła się w ganianego przez kupkę kurzu i paprochów, które właśnie zamiatałam - pierwszy raz normalnie (fakt, że nie miała okazji, bo zwykle odkurzam).
Choć z drugiej strony miło będzie pozbyć się rozwleczonego żwirku i nie być budzoną o czwartej donośnym wyciem, bo kotku przydałby się ktoś do rzucania myszki...
Poza tym Pompon ukradł i schował gdzieś grzebień (to jedyny podejrzany, bo reszta jest czesana szczotką) i od wczoraj nie mogę jej uczesać...

koteczekanusi

[poprzednia]