Filemon w DS ( z dwoma pięknymi kocuramii)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 9:57 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

no wiem, ale do konsultacji ortopedycznej i tak zdjęcie będzie potrzebne, nawet jakby miało nie dojść do operacji
a gdyby była potrzebna, to się tu z kilkoma osobami deklarowałyśmy, że pomożemy finansowo
można by jakąś cegiełkową zbiórkę na fb próbować zrobić (tylko nie pytaj mnie jak, bo ja debil fejsbukowy jestem)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon wrz 17, 2012 10:04 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

wiem, bardzo dziękuje

jutro mam nadzieję-coś będę więcej wiedzieć

do FB prawie nie mam dostępu -lepiej chyba zresztą zbiórki na FB zostawić dla osób w potrzebie
gdyby to był inny moment roku pewnie bym sama zapłaciła za leczenie, szczepienie Malucha itd -tak jak zwykle to robię,
ale akurat ten wrzesień jest fatalny z uwagi na wydatki zwiazane z rozpoczęciem roku szkolnego i parę innych spraw, które się nałożyły
jak konieczność wyrywania zębów Szapo i sterylizację Sweetie

Młody bawi się i szaleje, bardzo się rozkręcił
skacze w klatce jak pajacyk
a potem śpi na Hipciu

a może mu szukać DT?
kogoś kto ma czas i miejsce dla niego?
u mnie za dużo zamieszania

to prawdziwy kot -pieszczoch

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 18, 2012 6:56 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

ogromne podziękowania dla pozytywki za zasponsorowanie karmy dla Malucha Obrazek

Maluch rozbrykał się i teraz nareszcie zachowuje się jak mały kotek. Skacze, poluje na myszki, wspina się po prętach klatki.
Nawet go wypuściłam na chwilę, ale pomyka bardzo szybko i chowa się w różne dziury.
Pierwszego dnia tak chodził dziwnie, jakby się czołgał i myslałam że to dlatego, ze ma tą nogę uszkodzoną. Ale pewnie był taki zmęczony i wystraszony.
Obrazek

Cały czas ma jedzenie w miseczce; a jak mu się skończy to krzyczy piskliwie żeby mu dosypać jedzenia
Obrazek

Załatwia się bardzo ładnie do pudełka po lodach :mrgreen:

Patmol

Post » Wto wrz 18, 2012 7:46 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

moi do pokrywki od pudełka po butach, wyścielonej obrusem ceratowym :mrgreen:

urodziwy jest niezwykle
os spodu jak Caillou
z wierzchu jak Loki
małe, kochane cudo

miejmy nadzieję, że wet wymyśli coś sensownego z tą nóżką
albo, że nie będzie mu ona przeszkadzała w w życiu, jak znajdzie fajny dom
i niech go znajdzie :twisted: :ok: :ok: :ok:

pozytywka

Post » Wto wrz 18, 2012 8:13 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

a może jest ktoś chętny na Malucha? :mrgreen:
oddam razem z pudełkiem po lodach; Hipcia nie mogę oddać, bo dałam go kiedyś Młodemu w prezencie

to nawet może być jakiś młodszy brat Caillou
kto wie 8)
bardzo jest milutki, nie syczy ani nie prycha; przyjacielski do całego świat
mruczy nawet na widok psów

moja psica podsuwa nos do klatki, a Maluch wyciąga łapki przez pręty i głaszcze ją po nosie

Patmol

Post » Wto wrz 18, 2012 8:49 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

Patmol pisze:<ciach>
moja psica podsuwa nos do klatki, a Maluch wyciąga łapki przez pręty i głaszcze ją po nosie

Ojejuuuu :1luvu:
Taka miłośc jest kwintesencją posiadania zwierzaków. mozliwośc obserwowania takich akcji jest bezcenna :1luvu:

Moja Koko jak była na kwarantannie łazienkowej miała kuwetę z tacy :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto wrz 18, 2012 9:04 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

psiama pisze:Moja Koko jak była na kwarantannie łazienkowej miała kuwetę z tacy :mrgreen:
[

tylko potem przy gościach lepiej tego nie mówić 8)

Patmol

Post » Wto wrz 18, 2012 9:07 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

:smiech3:

pozytywka

Post » Wto wrz 18, 2012 9:22 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

pozytywki kociak w podobnym wieku znalazł DOM

może ja tez powinnam temu mojemu szukać?
nie odkładać tego na później?

Patmol

Post » Wto wrz 18, 2012 9:33 Re: mały kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr.; co ro

Może dwutorowo, szukać mu i domu i pomocy lekarskiej.
Dom musi byc świadom tego co go czeka, byc może długa droga leczenia.
Zdarzają się i takie, które mają speca blisko i prowadza już koteczka sami, róznie bywa :wink:
Ale takie domy spoza forum to rzadkość ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto wrz 18, 2012 17:49 Re: 4 tyg. kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr;co ro

mój vet powiedział że może zrobić taką operację
i mam do niego zaufanie
ale
kot musi mieć 4 miesiące (teraz ma 4 tygodnie)
i kosztuje to ok 450 zł

i nie wiem co robić
czekać te 3 miesiące i trzymać kota u siebie?
i zbierać na operację ? to jest całkiem konkretna kwota
ja mam już za dużo zwierząt , w tym dwa dorosłe koty na DT (jeden z problemami alergiczno -dziąsłowymi czyli wieczny tymczas), i ich utrzymanie, szczepienie, leczenie itd tez całkiem konkretnie kosztuje

no i to malutki kotek z chorą nogą -potrzebuje bezpieczeństwa przy poruszaniu się
nie będę go przecież trzymać do końca grudnia w klatce
nie jest u mnie bezpieczny jak go puszcze między te wszystkie dorosłe zwierzaki

no i jego koszty -jeśli zostaje trzeba go szczepić -dwa razy ; i odrobaczać i odpchlić i karmić
i po operacji też przetrzymać bo okres rekonwalescencji
a potem będzie miał prawie pół roku i będzie już prawie wiosna 2013 r i następne małe kociaki

szukać mu domu?
takiemu 4 tygodniowemu kotu?
musiałby być dom z kotem; i człowiek który weźmie na siebie operację i jej skutki

jestem podłamana

Patmol

Post » Wto wrz 18, 2012 18:34 Re: 4 tyg. kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr;co ro

:(
nie wiem co ci doradzić
rzeczywiście klops z tym trzymaniem go aż skończy 4 mies.
najlepszy byłby jakiś niezakocony, świadomy dom, który by sie podjął opieki
ale jak taki znaleźć?
eh
trzymaj się
że też, choroba, słabo wierzę w cuda :roll:

pozytywka

Post » Wto wrz 18, 2012 18:37 Re: 4 tyg. kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr;co ro

można jeszcze odnieść na przystanek (tylko nie wiem na który, bo nie ja go przyniosłam)
zawsze może się zdarzyć cud i weźmie go ktoś kto jest odpowiedzialny, przy kasie i chciałby mieć małego kota
i jeszcze ma doświadczenie z kotami i najlepiej już jakiegoś kota w domu :mrgreen:

po prostu nastąpiła pomyłka i wzięła go z tego przystanku niewłaściwa osoba

Patmol

Post » Wto wrz 18, 2012 18:42 Re: 4 tyg. kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr;co ro

Patmol pisze:po prostu nastąpiła pomyłka i wzięła go z tego przystanku niewłaściwa osoba

ewidentnie

idź do kościoła i wytłumacz to temu z brodą
i niech szybko skoryguje pomyłkę :twisted:

pozytywka

Post » Wto wrz 18, 2012 20:39 Re: 4 tyg. kotek ma zastarzałe zwichnięcie stawu biodr;co ro

Patmol, podtrzymuję wspomożenie Cię finansowo. A dalej to, co zwykle: ogłoszenia i szukanie domu. Się chyba da radę...
Choć działanie dwutorowe jest najrozsądniejsze.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]