Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 7:26 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Alienor pisze:A macie tam rude? Bo szukają ludzie z Warszawy - viewtopic.php?f=13&t=146188

Rudych nie ma.
joanna3113

Post » Wto wrz 18, 2012 7:58 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

joanna3113 pisze:Dobry pomysł. Zrobisz takie wydarzenie?

Pewnie, że zrobię :ok:
Tylko musimy ustalić wszystko:
1. Joanno, czy mogę zrobić to wydarzenie bez ustalania z P. Ewą? Czy lepiej do Niej zadzwonić (choć lepiej pewnie załatwić to z Panią Ewą osobiście) - jak myślisz? Chodzi o to, żeby nikt się tam nie zdziwił, jak zaczną się pojawiać na koncie pierwsze wpłaty. Właśnie dlatego, że to taka duża kwota, zaproponowałam, żeby wpłaty szły na rachunek TOZu.
Jeśli lepiej najpierw porozmawiać z Panią Ewą (chociaż ja już też na ten temat rozmawiałam z Nią pod koniec sierpnia), to daj znać czy porozmawiasz Ty, czy ja mam dzwonić. Ja mogę to załatwić, bo przy okazji (o czym też już Pani Ewie wspominałam) dobrze byłoby taką zbiórkę przeprowadzić tu: http://www.siepomaga.pl/
Ja tam czasami robię zbiórki współpracując z fundacjami dziecięcymi, więc i to biorę na siebie w razie czego.

2. Jaką kwotę zbieramy? 20tysięcy? Czy jest jakieś przykładowe zdjęcie tego, jak ma takie pomieszczenie wyglądać?
Pomieszczenie pomieszczeniu nie równe. "Pomieszczeniem" jest barak, są budki, ale pomieszczeniem jest też betonowy i ocieplony boks. Jakiego typu ma być to pomieszczenie? Bo wiesz przecież, że na kwarantannie tam jest mało miejsca :( No chyba, że kwarantanna ma być przeniesiona w inne miejsce.

3. Czy poza pieniędzmi, w wydarzeniu napisać, że potrzebne są też jakieś materiały budowlane? Wyposażenie? Ręce do pracy?

Ja chętnie zrobię wydarzenie, tylko potrzebuję więcej danych odnośnie tego projektu :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto wrz 18, 2012 8:10 Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczytnie

A ponieważ wątek jest "poszukiwawczy", przypomnę tu kocie śliczności czekające na domki
(Joanno, mam nadzieję, że nie obrazisz się, że odrobinę wyostrzyłam niektóre zdjęcia)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 18, 2012 8:29 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Nowa_Sztno pisze:
joanna3113 pisze:Dobry pomysł. Zrobisz takie wydarzenie?

Pewnie, że zrobię :ok:
Tylko musimy ustalić wszystko:
1. Joanno, czy mogę zrobić to wydarzenie bez ustalania z P. Ewą? Czy lepiej do Niej zadzwonić (choć lepiej pewnie załatwić to z Panią Ewą osobiście) - jak myślisz? Chodzi o to, żeby nikt się tam nie zdziwił, jak zaczną się pojawiać na koncie pierwsze wpłaty. Właśnie dlatego, że to taka duża kwota, zaproponowałam, żeby wpłaty szły na rachunek TOZu.
Jeśli lepiej najpierw porozmawiać z Panią Ewą (chociaż ja już też na ten temat rozmawiałam z Nią pod koniec sierpnia), to daj znać czy porozmawiasz Ty, czy ja mam dzwonić. Ja mogę to załatwić, bo przy okazji (o czym też już Pani Ewie wspominałam) dobrze byłoby taką zbiórkę przeprowadzić tu: http://www.siepomaga.pl/
Ja tam czasami robię zbiórki współpracując z fundacjami dziecięcymi, więc i to biorę na siebie w razie czego.

2. Jaką kwotę zbieramy? 20tysięcy? Czy jest jakieś przykładowe zdjęcie tego, jak ma takie pomieszczenie wyglądać?
Pomieszczenie pomieszczeniu nie równe. "Pomieszczeniem" jest barak, są budki, ale pomieszczeniem jest też betonowy i ocieplony boks. Jakiego typu ma być to pomieszczenie? Bo wiesz przecież, że na kwarantannie tam jest mało miejsca :( No chyba, że kwarantanna ma być przeniesiona w inne miejsce.

3. Czy poza pieniędzmi, w wydarzeniu napisać, że potrzebne są też jakieś materiały budowlane? Wyposażenie? Ręce do pracy?

Ja chętnie zrobię wydarzenie, tylko potrzebuję więcej danych odnośnie tego projektu :ok:

Napisałam odpowiedz i mi wcieło 8O
za chwilę zadzwonię do pani Ewy ale nie ma problemu możesz z nią ustalić szczegóły. Napisz że zbieramy 20 tys. wiadomo że tyle nie uda nam się zebrać. Pomieszczenie będzie podobne do tego jaki jest na dużym wybiegu, żeby było ciepło i sucho. O materiałach na razie nie pisz, dopiero jak poznamy szczegóły i będzie wiadomo jakie materiały są potrzebne , ręce do pracy byłoby super, może znajdzie się fachowiec który zrobi to za naprawdę niewielkie pieniądze.
Nie wiem czy w takim wydarzeniu można napisać prośbę o jedzenie, żwirek i ryż, pani kierownik powiedziała że dostają kaszę, bo oni ją mają za darmo.
joanna3113

Post » Wto wrz 18, 2012 9:18 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Tata mi powiedział, że można znaleźć w necie kontenery ocieplone, wyglądają jak zwykłe budynki. Są też na allegro. Można zamocować grzejnik i inne rzeczy. Koszt takiego kontenera to ok. 10 tys. Mniejszy koszt niż wybudowanie takiego domku jak na dużej kociarni.
Ostatnio edytowano Wto wrz 18, 2012 9:29 przez gazzy, łącznie edytowano 1 raz

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Wto wrz 18, 2012 9:27 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

gazzy pisze:Tata mi powiedział, że można znaleźć w necie kontenery ocieplone, wyglądają jak zwykłe budynki. Są też na allegro. Można zamocować grzejnik i inne rzeczy. Koszt takiego kontenera to ok. 10 tys. Są także na allegro. Mniejszy koszt niż wybudowanie takiego domku jak na dużej kociarni.

Myslę że to nie takie proste, ja zupełnie się na tym nie znam.

Pani Ewa zgodziła się żeby do zbiórki pieniędzy podać konto TOZ, tylko trzeba zaznaczyć że z dopiskiem na budowę kwarantanny albo coś podobnego.
joanna3113

Post » Wto wrz 18, 2012 9:28 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

gazzy

Post » Wto wrz 18, 2012 11:47 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Moim zdaniem taki kontener jest ok. Zwłaszcza, jak się go jeszcze ociepli. Joanno, co Ty na to?
Mnie martwi, gdzie go wstawić? Czy jest szansa na powiększenie kwarantanny, np. przesuwając siatkę w prawo (tam gdzie są psy)? A jeśli nie, to jaki wymiar ma mieć pomieszczenie?
Trzeba to wszystko szczegółowo ustalić, zanim zaczniemy zbiórkę.
Poza tym, jeśli to nie ma być kontener, a stawianie jakiegoś "budynku" (nawet takiego, który jest na wybiegu dla dużych kotów), to dlaczego nie apelować też o materiały? A może ktoś akurat ma jakieś materiały po remoncie? Po stawianiu altanki na działce? Czy coś takiego. Albo może ktoś ma dostęp do załatwienia takich materiałów "po kosztach", czyli np. z wyprzedaży w jakiejś hurtowni materiałów budowlanych.

Co do zbiórki żywieniowej, to ja bym to jednak oddzieliła. Zbiórkę "jedzeniową" będę robiła (właściwie moje dziecko ze swoją klasą) w szkole. Gazzy też coś wspominała, że zbiera się do takiej zbiórki u siebie (ale zajmie się tym pewnie jak wyzdrowieje, bo teraz leży na antybiotykach w domu, prawda Gazzy? :D ) Możemy oczywiście prosić wydarzeniami o zbiórki, ale oddzielmy jeden cel od drugiego, bo w tym najważniejsze jest to pomieszczenie. Zwłaszcza, że zaraz zrobi się zimno, więc czas nagli.

Ale poprosimy o zdanie innych tu zaglądających! Co milion głów to nie jedna :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 18, 2012 12:08 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Nowa_Sztno pisze:Moim zdaniem taki kontener jest ok. Zwłaszcza, jak się go jeszcze ociepli. Joanno, co Ty na to?
Mnie martwi, gdzie go wstawić? Czy jest szansa na powiększenie kwarantanny, np. przesuwając siatkę w prawo (tam gdzie są psy)? A jeśli nie, to jaki wymiar ma mieć pomieszczenie?
Trzeba to wszystko szczegółowo ustalić, zanim zaczniemy zbiórkę.
Poza tym, jeśli to nie ma być kontener, a stawianie jakiegoś "budynku" (nawet takiego, który jest na wybiegu dla dużych kotów), to dlaczego nie apelować też o materiały? A może ktoś akurat ma jakieś materiały po remoncie? Po stawianiu altanki na działce? Czy coś takiego. Albo może ktoś ma dostęp do załatwienia takich materiałów "po kosztach", czyli np. z wyprzedaży w jakiejś hurtowni materiałów budowlanych.

Co do zbiórki żywieniowej, to ja bym to jednak oddzieliła. Zbiórkę "jedzeniową" będę robiła (właściwie moje dziecko ze swoją klasą) w szkole. Gazzy też coś wspominała, że zbiera się do takiej zbiórki u siebie (ale zajmie się tym pewnie jak wyzdrowieje, bo teraz leży na antybiotykach w domu, prawda Gazzy? :D ) Możemy oczywiście prosić wydarzeniami o zbiórki, ale oddzielmy jeden cel od drugiego, bo w tym najważniejsze jest to pomieszczenie. Zwłaszcza, że zaraz zrobi się zimno, więc czas nagli.

Ale poprosimy o zdanie innych tu zaglądających! Co milion głów to nie jedna :ok:

Niestety takie ustalenia będa dopiero jak będzie zrobiony projekt. Julia może zadzwoń do pani Ewy, niech porozmawia z panią kierownik, jedno jest pewne drzwi muszą być z przodu, nie z boku. Można apelować o materiały ale to dopiero po projekcje, wtedy będzie wiadomo jakie i ile.
joanna3113

Post » Wto wrz 18, 2012 12:29 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Ok, rozumiem, czyli najpierw musi być projekt? A kto się zajmuje tym projektem? To w kwestii schroniska, TOZu czy też Twoim Joanno (naszym wspólnym)? I kto ma ten projekt zaakceptować? Musi spełniać jakieś normy???
Przepraszam za upierdliwość moich pytań, ale próbuję to jakoś zebrać w całość. Dla mnie szybszym i logiczniejszym rozwiązaniem jest taki kontener, jaki zaproponowała Gazzy...
Ale ok, spróbuję dodzwonić się do Pani Ewy :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 18, 2012 12:49 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Prawda, leżę na antybiotykach w domu, Julio :lol:
Co do kontenera to są różne projekty, różny wygląd, wymiary, ceny. Wszystko można ustalić. Są niższe koszty, efekt prawie ten sam.

gazzy

Post » Wto wrz 18, 2012 12:51 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

gazzy

Post » Wto wrz 18, 2012 12:58 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Już wiem co nieco :)
Rozmawiałam z Panią Ewą. Projektem pomieszczenia zajmie się pani z UM, ale dopiero w przyszłym tygodniu, bo w tym jest zarobiona. Pomieszczenie będzie zrobione na wymiar, podobne do tego, które jest na wybiegu dla dużych kotów. Jak już będzie projekt, to i będzie wycena. Materiały jak najbardziej też będą potrzebne: wszelkiego rodzaju kafelki, waty ocieplające, styropiany...
Cała akcja budowy i wstawiania pomieszczenia jest, z tego co się dowiedziałam (nie ujmując zaangażowania Tobie Joanno) wspólną akcją TOZu i schroniska - i taki też mam zrobić "zbiórkowy" plakat. Z tego co usłyszałam, to zadzwoniła jakaś pani z radio (?) z taką propozycją, na którą panie z UM, kierownik schroniska i TOZ chętnie przystali. Pewnie Joanno Ty wiesz więcej na ten temat? Ja nie wdawałam się w szczegóły, najważniejsze, że coś ruszy :ok:

To się nawet dobrze składa, bo można zrobić wspólne wydarzenie TOZo-schroniskowe, i może będzie na nie większy odzew (taką mam nadzieję)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 18, 2012 13:09 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Nowa_Sztno pisze:Już wiem co nieco :)
Rozmawiałam z Panią Ewą. Projektem pomieszczenia zajmie się pani z UM, ale dopiero w przyszłym tygodniu, bo w tym jest zarobiona. Pomieszczenie będzie zrobione na wymiar, podobne do tego, które jest na wybiegu dla dużych kotów. Jak już będzie projekt, to i będzie wycena. Materiały jak najbardziej też będą potrzebne: wszelkiego rodzaju kafelki, waty ocieplające, styropiany...
Cała akcja budowy i wstawiania pomieszczenia jest, z tego co się dowiedziałam (nie ujmując zaangażowania Tobie Joanno) wspólną akcją TOZu i schroniska - i taki też mam zrobić "zbiórkowy" plakat. Z tego co usłyszałam, to zadzwoniła jakaś pani z radio (?) z taką propozycją, na którą panie z UM, kierownik schroniska i TOZ chętnie przystali. Pewnie Joanno Ty wiesz więcej na ten temat? Ja nie wdawałam się w szczegóły, najważniejsze, że coś ruszy :ok:

To się nawet dobrze składa, bo można zrobić wspólne wydarzenie TOZo-schroniskowe, i może będzie na nie większy odzew (taką mam nadzieję)

Nie chce mi się tego wszystkiego tłumaczyć, dla mnie najważniejsze są kopty niech sobie będzie że to akcja TOZ i schroniska.

Ta pani z radia nie dzwoniła tylko przyszła ze mną i była przerażona zachowaniem pani z Urzędu Miasta.
joanna3113

Post » Wto wrz 18, 2012 13:21 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

joanna3113 pisze:
Nie chce mi się tego wszystkiego tłumaczyć, dla mnie najważniejsze są kopty niech sobie będzie że to akcja TOZ i schroniska.
Ta pani z radia nie dzwoniła tylko przyszła ze mną i była przerażona zachowaniem pani z Urzędu Miasta.

:(

No nie wiem... ale może już dla dobra kociastych pociągnijmy to wspólnie?
Czy jak teraz...? :(

A z jakiego to radia była ta pani?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]