Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 6:13 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

ja klikam ale nie pisze :wink:

miłego dnia :mrgreen:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Śro wrz 12, 2012 8:27 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

NITKA/KARINKA pisze:Trzymamy kciuki i łapki po cichutku
:ok: :ok: :ok:
Jeszcze raz bardzo dziękujemy! Twoje i Wasze kciuki są magiczne! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziś najważniejszą informacją dla mnie jest wiadomość od Krzysia, że zdał wszystkie egzaminy i jest studentem III roku! Zapraszam na kawę!

Zapraszam do dołączenia do akcji "Kliknij-Pomóż" i dopisywania się na wątki o klikaniu tutaj na naszym forum:- ten który prowadzę viewtopic.php?f=8&t=145337&start=45 i drugi Jany czyli karmienie czeskich kotków - viewtopic.php?f=8&t=145467&start=105
Maykaw pisze:ja klikam ale nie pisze :wink:
Bardzo ważne jest oprócz regularnego klikania właśnie dopisanie się do wątka w pewnym odstępie czasu i podnoszenie go!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro wrz 12, 2012 9:26 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

Przepraszam za wtręt,ale dziewczyny zajrzyjcie proszę.
Pomoc PILNIE potrzebna!
Patowa sytuacja bo maleńkie dzieci bez mamy siedzą w klatce
viewtopic.php?f=13&t=146023&p=9213688#p9213688
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro wrz 12, 2012 9:36 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

ASK@ pisze:Przepraszam za wtręt,ale dziewczyny zajrzyjcie proszę.
Pomoc PILNIE potrzebna!
Patowa sytuacja bo maleńkie dzieci bez mamy siedzą w klatce
viewtopic.php?f=13&t=146023&p=9213688#p9213688
Asiu dołączam do prośby!
Oto link do wydarzenia: http://www.facebook.com/events/465791743453523/
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro wrz 12, 2012 19:38 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

udostępnione,rozesłane

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 13, 2012 11:31 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

Myszolandia pisze:udostępnione,rozesłane :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bardzo dziękujemy w imieniu kociaków :)

Jak szybko mija czas! Wszystko w życiu przemija i się zmienia. Przychodzimy, odchodzimy, zmieniamy otoczenie i znajomych, stopniowo zachodzą nieuchronne zmiany, zmagamy się z różnymi problemami, tracimy najbliższych, cierpimy mimo różnego wsparcia a potem żyjemy dalej… :( :( :(

Teraz już wiem jak wszystko potoczyło się po ostatniej zmianie w naszym życiu! :D

Pochodzę z Krakowa, z którego wyjechałam po ślubie. Nasz syn trzy lata temu podjął studia w Krakowie i przez całkowity przypadek na tej samej uczelni co początkowo Jego Dziadek. Równocześnie mój bratanek studiował na UJ i kuzyni zamieszkali wspólnie – Krzyś w dawnym pokoju Babci i Dziadka!

Podczas sesji, która właśnie się zakończyła nastąpiła zmiana – Patryk skończył studia i postanowił je kontynuować zagranicą. Koszt ogromny więc mieszkanie Moich Rodziców w całości miało zostać wynajęte a Krzyś bardzo pilnie musiał przeprowadzić się w inne miejsce… :|

Jeszcze zdążyłam podczas jednego z pobytów pokazać Mu ulubione wspomnienie związane z widokiem z naszego okna – panoramę Krakowa o różnej porze roku i w bardzo wietrzny pogodny dzień panoramę Tatr! Udało się zrobić zdjęcie! Pokazałam Mu wszystkie miejsca ważne dla mnie w przeszłości! :D

Dla mnie osobiście ta zmiana dodatkowo oznacza coś jeszcze innego – brak możliwości noclegu w rodzinnym domu i problem gdy będę przyjeżdżała na cmentarz do Rodziców! Prawdopodobnie będą to znowu przyjazdy pociągiem tylko na kilka godzin… wszyscy mieszkają daleko o ile w tym terminie w ogóle byliby w Krakowie…. :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob wrz 15, 2012 20:06 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

No ja na razie nie wiem co znaczą rozjazdy
Ja cały czas od samego początku rodowita łodzianka i raczej nie zanosi się na zmiany jakiekolwiek
Ale fajnie tak sobie wrócić do rodzinnego miasta i popatrzeć jak to się wszystko pozmieniało
Ja mam sentymenta do Gdańska
Kiedyś swego czasu byłam tam całe 2 miesiące wakacji i teraz jak nieraz jeżdzę sobie zerkam,tu przecież był budynek a już go nie ma ,tu była szkoła a jest zupełnie coś innego,w innym miejscu gołe pole,gdzie były porozstawiane stragany jarmarku dominikańskiego,oj ,zebrało by się wspomnień,zebrało

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie wrz 16, 2012 14:57 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

Zapraszam na wierszyk
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 17, 2012 14:19 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

Myszolandia pisze:No ja na razie nie wiem co znaczą rozjazdy
Ja cały czas od samego początku rodowita łodzianka i raczej nie zanosi się na zmiany jakiekolwiek
Ale fajnie tak sobie wrócić do rodzinnego miasta i popatrzeć jak to się wszystko pozmieniało
Ja mam sentymenta do Gdańska
Kiedyś swego czasu byłam tam całe 2 miesiące wakacji i teraz jak nieraz jeżdzę sobie zerkam,tu przecież był budynek a już go nie ma ,tu była szkoła a jest zupełnie coś innego,w innym miejscu gołe pole,gdzie były porozstawiane stragany jarmarku dominikańskiego,oj ,zebrało by się wspomnień,zebrało :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: Tak kiedyś przypuszczałam, że Gdańsk jest Twój :D
MaryLux pisze:Zapraszam na wierszyk
Inka

Dziekujemy, zaglądniemy :)

Jesteśmy cali i zdrowi bardziej zajęci niż zwykle bo w piątek popołudniu do domu przyjechał Krzyś - na kilka dni cokolwiek to znaczy i bliżej nie wiadomo :wink:

Obrazek

Jak się czujecie? Jak z Kostusią? Jak spędziliście weeckend? Za Wszystkich bardzo mocno trzymamy kciuki i serdecznie pozdrawiamy :ok: :ok: :ok:
Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon wrz 17, 2012 16:49 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

Miałam kolejny g..niany weekend - odrobaczanie całego stada.
Glisty wydaliła tylko Kostusia.
Jest dalej czarna, ma trochę więcej ciała na kościach, sieć miększą, ale dalej nie tak błyszczącą jak Neruś. :piwa:
Świerzb w jednym uszku też ciągle ma :evil:

Reszta bez zmian - chorób dużo w domu i coraz więcej pracy w pracy.
Mam kolejną fazę koszmarów sennych, boję się iść spać, dopiero jak padam ze zmęczenia.
Pozdrawiamy.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro wrz 19, 2012 10:38 Re: Choco, Mruczek['], Mikuś['] i Nero 3!

Denerwujesz się o Kostusię! Nie martw się - leczysz ją bardzo krótko. Przypomnij sobie ile czasu trwało leczenie tylko świerzbu u Nerusia – przywiozłam go 19 maja a ledwo 10 lipca zdążyłam na szczepienie – cały czas uszka były brudne bolesne i chore mimo kilku zastrzyków i dokładnego dogłębnego czyszczenia przez weterynarzy.! :|
Faktycznie ma błyszczące futerko – wiesz jak trudno zrobić zdjęcie takiego futerka :twisted: Oni obydwoje mają mieciutkie futerko - Nerutek i Chocula :)
......
Eh życie! Główna ulica miasta, wychodzące koty inne zwierzęta ginące na naszych ulicach. :(
Kiedyś na Podlasiu widziałam na poboczu nieżywego jeża, kiedyś w stawie utopiły się dwa… :(
Kilka dni temu na poboczu Puławskiej podczas spaceru z suką, która bardzo się nią zainteresowała zobaczyłam nieżywą wiewiórkę… :(
Niedawno na skrzyżowaniu Woronicza i Puławskiej ślicznego rudego kocurka z adresówką, kilka dni później dokładnie obok miejsca, w którym zginał Mruczuś[*] – śliczną szylkretkę z uciętym ogonkiem – gdy trochę później tamtędy szlam już ich nie było… :(
Dziś rano znajoma z psich spacerów a równocześnie karmicielka okolicznych kotów powiedziała mi, że znalazła zabitego ostatniego kotka mojej 90-letniej sąsiadki mieszkającej na parterze… dopiero co straciła dwa inne – nerki i serce…
Nie, jeśli o to zapytacie – to ktoś całkiem inny zajmował się Nerusiem gdy ostatnio wyjechałam na Podlasie na kilka dni… Obrazek
W Warszawie rano świeciło słońce i było ciepło. Teraz przez okno widzę gałęzie drzew uginające się podczas silnie wiejącego wiatru i bardzo się zachmurzyło…
Za Wszystko i Wszystkich bardzo mocno trzymamy kciuki i serdecznie pozdrawiamy :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro wrz 19, 2012 13:10 Re: Choco i Nero proszą - zagłosuj na Azyl Biala Podlaska!

Nero, ale ty urosłeś.
Gratulacje dla syna :ok:
Swój głos na Azyl jeszcze trochę potrzymam, ale jak się dogo nie zmobilizuje to kiepsko będzie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro wrz 19, 2012 13:14 Re: Choco i Nero proszą - zagłosuj na Azyl Biala Podlaska!

Pieknie kocurzysko rośnie :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw wrz 20, 2012 18:41 Re: Choco i Nero proszą - zagłosuj na Azyl Biala Podlaska!

Dziś odszedł Łapek[*] Joanny :( Nie miałam okazji go poznać w przeciwieństwie do Inar! To z Jego powodu mój poprzedni kotek(Mikuś)[*] pierwotnie miał na imię Łapek 2 :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt wrz 21, 2012 9:07 Re: Choco i Nero proszą - zagłosuj na Azyl Biala Podlaska!

BARDZO PROSIMY O POMOC!
NITKA/KARINKA pisze:We wrześniu wspólnego kandydata wybierała Dogomania.
Jest nim Schronisko dla Zwierząt "AZYL" w Białej Podlaskiej
Zapraszam do głosowania w ankiecie KrakVetu.
AZYL - pozycja trzecia.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15746
UWAGA!
W sierpniowym glosowaniu wprowadzono kolejne zabezpieczenie ankiety na KrakVecie.
Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.
W dniu 20.12.2011 KrakVet wprowadził obowiązek napisania 1 (jednego) postu na forum przed głosowaniem.
Powstał w tym celu specjalny wątek
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611

W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") proszę próbować głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.
Proszę zapoznać się z regulaminem głosowania KV i pamiętać o nim przy rozsyłaniu próśb o głosowanie.

Obowiązujący aktualnie regulamin konkursu schronisk Krakvetu
Marek pisze: Regulamin:

Zasady ogólne
1. Wzięcie udziału w głosowaniu jest równoznaczne z akceptacją niniejszego Regulaminu.
……
Głosowanie
6. Około 16 dnia miesiąca zostanie utworzona ankieta, w której będzie można oddać głos na jedno z zaproponowanych schronisk.
7. Aby mieć możliwość oddania głosu należy zarejestrować się na forum i napisać minimum jeden post. Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu i niedozwolone jest tworzenie przez jedną osobę wielu kont w celu oddania więcej niż jednego głosu.
8. Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos.
9. Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.
10. Organizator oświadcza, że podane dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. Z 2002 r. Nr 101, poz. 926) jedynie w celach konkursowych. Każda osoba ma prawo wglądu w swoje dane oraz ich poprawiania.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko

Instrukcja głosowania w Krakvecie:
1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8.wybierasz wątek "Poznajmy się"
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637
i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie
9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - wrzesień 2012”
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15746
10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 3 (trzecią) - schronisko "Azyl" w Białej Podlaskiej , klikasz pod ankietą „wyślij”.
11. Podajesz nr telefonu komórkowego ( dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu..

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]