KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 10:32 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dyżurny dzisiaj przed wyjsciem z dyżuru wieczornego - proszę zabrać jedzenie Deksterkowi i dać czystą kuwetę z silikonem do badania moczu !!
Ostatnio edytowano Pon wrz 17, 2012 16:40 przez wiesiak, łącznie edytowano 1 raz
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon wrz 17, 2012 10:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:Sanabelle (Bosh) to dobra karma - jest wiele rodzajów i ma dobry stosunek ceny do jakości aczkolwiek wiadomo, że zmiana z royala - nie każdemu kotu może przypasować...

Jeżeli chodzi o tą karmę http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ive/184143 to w Chatce koty jadły tylko że to była karma dla malców
Pamiętajmy też o tym że jeżeli koty pójdą do DS to mogą tam nie dostawać akurat Royal'a więc też nie jest dobrze kota przyzwyczajać od jednej karmy suchej. Można zmieniać co miesiąc na inny rodzaj.
U mnie koty domowe jak i wolno-żyjące dostają tą samą bardzo dobrą karmę i jeszcze nigdy nie pogardziły - a mają zmienianą co miesiąc na inny rodzaj bo na tyle starcza 12kg. Tą karmę je około 30wolnożyjących kotów i moje domowe oraz jeże :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 17, 2012 12:16 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

POSZŁAM DO APTEKI I KUPIŁAM 2 PACZKI ŚWIETLIKA TYM RAZEM NA FAKTURĘ- JUTRO PRZYWIOZĘ DO CHATKI!
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon wrz 17, 2012 12:17 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

wiesiak pisze:Dyżurny dzisiaj przed wyjsciem z dyżuru wieczornego zabrać jedzenie Deksterkowi i dać czystą kuwetę z silikonem do badania moczu !!

NA WIECZÓR NIE MA DYŻURU :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon wrz 17, 2012 12:38 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:
wiesiak pisze:Dyżurny dzisiaj przed wyjsciem z dyżuru wieczornego zabrać jedzenie Deksterkowi i dać czystą kuwetę z silikonem do badania moczu !!

NA WIECZÓR NIE MA DYŻURU :(

Ja zrobię dyżur
Kasiekkasiek

Post » Pon wrz 17, 2012 15:29 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 17.09.-23.09.2012 r.

17.09. pon. rano Beatka wie. Kasiekkasiek
18.09.wt. rano Kasiekkasiek wie. Mara
19.09. śr. rano Beatka wie. Cookie1706
20.09. czw.rano Kasiekkasiek wie. brak
21.09. piat rano brak wie. Cookie1706
22.09. sob. brak wie. brak
23.09. niedz. rano Dorota wie.brak
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon wrz 17, 2012 15:43 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

W zwiazku ze zblizajacym sie koncem roku kalendarzowego chcialam przypomniec , ze dwa lata temu byly przygotowane kociochatkowe kalendarze , ktore rozdawano w zamian za dobrowolne datki . Byly bardzo to ladne kalendarze magnetyczne sprawe zalatwial Wiesiu - Kropeczka. O ile pamietam z datkow tych sporo srodkow wspomoglo kocia chatke, w zeszlym roku sie zagapilismy wiec juz nie wyszlo tak dobrze mimo ze kalendarz byl ladny za malo bylo czasu na jego dystrybucje.
Pytanie do wszystkich ktorzy sa zainteresowani pomoca w realizacji takiego projektu- Czy ktos:
-moze rozeznac ceny i ew. zorganizowac druk kalendarzy
-moze zgromadzic zdjecia kotkow ktore znalazly dom w 2012 roku dzieki dzialalnosci stowarzyszenia, na forum bylo duzo bardzo ladnych zdjec wykonanych w kch Np.na kazdy miesiac zdjecie kociaka i bardzo krotki opis jego historii.Mozna by wykorzystac te zdjecia.Zeby byl tanszy mozna wydrukowac kalendarz dwustronnie
-moze po zgromadzeniu zdjec zaprojektowac taki kalendarz ? ja sie oferuje z opisami historii poszczegolnych kotkow.
Starannie przygotowany kalendarz na pewno znalazlby chetnych. Kalendarz moglby miec motto :
" pomoz nam pomagac kociakom przez nastepny rok" .
Prosze o info osoby zainteresowane tym pomyslem, moze ktos zadeklaruje jakas pomoc ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon wrz 17, 2012 16:12 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Gosia jak bedziemy mieć tą odpłatną dzialaność to mozemy je sprzedawać a dochód przeznaczyć na cele statutowe - mozemy zrobić kalendarze psie i kocie tylko faktycznie ktoś sie musi tym zająć profesjonalnie.

zobaczcie tu sa typy i ceny - musielibyśmy zainwestować z 1 tys - 2 tys

http://www.advertdruk.pl/index.php/kalendarze

np zamówić a4 kołowy 200 sztuk wychodzi 7 zł netto to trzeba sprzedać po 10-12 ? myslicie ze pojda ?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon wrz 17, 2012 16:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Filomen pisze:Gosia jak bedziemy mieć tą odpłatną dzialaność to mozemy je sprzedawać a dochód przeznaczyć na cele statutowe - mozemy zrobić kalendarze psie i kocie tylko faktycznie ktoś sie musi tym zająć profesjonalnie.

np zamówić a4 kołowy 200 sztuk wychodzi 7 zł netto to trzeba sprzedać po 10-12 ? myslicie ze pojda ?

A ja już deklaruję jego zakup :D ,moja kuzynka na pewno też by kupiła.
Nie wiem,czy czasem nie drukują też u nas w Siewierzu kalendarzy...mogę spytac o ceny
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pon wrz 17, 2012 17:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

gosiakot pisze:W zwiazku ze zblizajacym sie koncem roku kalendarzowego chcialam przypomniec , ze dwa lata temu byly przygotowane kociochatkowe kalendarze , ktore rozdawano w zamian za dobrowolne datki . Byly bardzo to ladne kalendarze magnetyczne sprawe zalatwial Wiesiu - Kropeczka. O ile pamietam z datkow tych sporo srodkow wspomoglo kocia chatke, w zeszlym roku sie zagapilismy wiec juz nie wyszlo tak dobrze mimo ze kalendarz byl ladny za malo bylo czasu na jego dystrybucje.
Pytanie do wszystkich ktorzy sa zainteresowani pomoca w realizacji takiego projektu- Czy ktos:
-moze rozeznac ceny i ew. zorganizowac druk kalendarzy
-moze zgromadzic zdjecia kotkow ktore znalazly dom w 2012 roku dzieki dzialalnosci stowarzyszenia, na forum bylo duzo bardzo ladnych zdjec wykonanych w kch Np.na kazdy miesiac zdjecie kociaka i bardzo krotki opis jego historii.Mozna by wykorzystac te zdjecia.Zeby byl tanszy mozna wydrukowac kalendarz dwustronnie
-moze po zgromadzeniu zdjec zaprojektowac taki kalendarz ? ja sie oferuje z opisami historii poszczegolnych kotkow.
Starannie przygotowany kalendarz na pewno znalazlby chetnych. Kalendarz moglby miec motto :
" pomoz nam pomagac kociakom przez nastepny rok" .
Prosze o info osoby zainteresowane tym pomyslem, moze ktos zadeklaruje jakas pomoc ?

zapytam w znajomych firmach gdzie drukują i za ile
a czy nie mógłby to być kalendarz plakatowy? więcej kotków by można umieścić i ladnie się prezentuje na ścianie
jak będą kalendarze to kupię
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon wrz 17, 2012 17:28 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

ma ktoś numer do kasiekkasiek- nie mogę się dodzwonić do Marleny żeby przekazała że Łezek tez mo być na czczo
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon wrz 17, 2012 17:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Filomen pisze:Gosia jak bedziemy mieć tą odpłatną dzialaność to mozemy je sprzedawać a dochód przeznaczyć na cele statutowe - mozemy zrobić kalendarze psie i kocie tylko faktycznie ktoś sie musi tym zająć profesjonalnie.

Ja mysle za pojda jesli bedzie to ladny kalendarz . Mozna na wszelkie sposoby rozprowadzac , w ciagu 3 miesiecy powinnismy sprzedac calosc tylko trzeba zeby kazdy chcial sie zaangazowac, troche nas jest, mamy tez przeciez znajomych ktorzy nas wspieraja, a ci znajomi tez maja znajomych .Mozna rozreklamowac akcje na facebook'u...
Tylko kto by zaprojektowal kalendarz to najwiekszy problem, moze ktos z nas albo naszych sympatykow ktorzy czytaja forum czuje sie na silach od strony graficznej /plastycznej zajac sie sprawa ?
I jeszcze chcialam zapytac czy kalendarze kolowe sa praktyczne ? Osobiscie nigdy nie uzywalam jak obejrzalam przyklady w necie ... moze sie myle ale mnie sie wydaja troche skomplikowane w korzystaniu, ale to dlatego pewnie ze wole takie gdzie jest wszystko wyrazne : dzien powszedni na czarno, niedziele i swieta na kolorowo . Najwazniejsze zeby bylo tez widac wyraziste, chwytajace za serce zdjecia zwierzat.
Ostatnio edytowano Pon wrz 17, 2012 18:09 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon wrz 17, 2012 18:05 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Myślę,że jak się ustali format kalendarza i powie co się chce w nim zamieścić ,to drukarnia sama zaproponuje coś od siebie w kwestii graficznej i będzie można wybrać coś z ich propozycji.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pon wrz 17, 2012 19:02 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dyżur ok.
Na zdrowej w porządku. kupy w kuwetach wzorcowe.

Na kwarantannie wszystkie leki podane.
Zabrałam Dexterowi jedzenie , o Łezku nie wiedziałam :?
Kupy w kuwetach również wzorcowe.
Oczy u kociaków ok.
Kasiekkasiek

Post » Pon wrz 17, 2012 19:13 Forum

Dzwonilam do Gosi i Marcina i zabiora jedzenie bo wracali z kotem od weta
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]